сряда, 19 юли 2017 г.

Пълнени макаронени черупки със сирена и тиквички / Zucchini and Cheese Stuffed Shells ( Conchiglie )



Колко много искам да ви разкажа за днешната рецепта, а колко трудно ми само ако знаете! Вчера не знам и аз за кой дявол седнах да пия фрапе към края на работния ден и като се ококорих, и така до четири посред нощ.
Е, поне успях да свърша доста къщна работа у дома, която откакто спрях кафето напоследък се понатрупваше.
Така или иначе, дългия ден ми даде възможност да приготвя и едно ново и интересно ястие, включващо любими за мен елементи - тиквички и сирена :) 



Навярно помните, че преди време ви предложих една рецепта ( тук)  за подобни пълнени макаронени черупки, но този път с рикота и спанак. Сега ще наблегнем на друг вкус, като за разлика от тогава, реших да включа и малко месо, пък било то и пилешко. 



Сигурна съм, че може да приготвите ястието и с други видов е паста, но напоследък забелязвам, че в Кауфланд присъстват почти постоянно тези големи макаронени черупки за пълнене, затова и едва ли ще ви е проблем да ги намерите.
И тъй като днес естествено едвам си държа клепките отворени ( ама ще го избутам тоя ден), бързам да ви споделя как да си приготвите тази невероятна наслада.



Необходими продукти:
250-300 г макаронени черупки 
300 г тиквички ( 1 бр)
1 бр.  пилешки гърди - пеперуда
150 г кашкавал
100 г скаморца
100 г крема сирене
2 ч.ч. течна сметана
3 скилидки чесън
черен пиепр, чеснов пипер, сол
олио
магданоз по желание*

В подходящ съд първо нареждам макароните, за да видя колко ще се поберат. След това ги бланширам за кратко в подсолена вода, но не трябва да са сварени напълно, тъй като ще се пекат. 
През това време нарязвам тиквичките на кубчета ето така.

                       

Готовите макарони отцеждам от водата и редя отново в тавичка, на дъното на която слагаме съвсем малко олио.


За по-бързо сварявам пилешкото филе в микровълновата за 10 минути.Аз използвах по-малки пилешки гърди, като микровълновата ми спестява време, макар и да не я използвам често за готвене. Нарязвам месото също на кубчета. В тиган загрявам малко мазнина и ги запържвам до златисто. Изваждам и подправям със сол, черен пипер и чеснов пипер. 

                              
В същия тиган, отново в олио запържвам тиквичките, докато поомекнат. Прибавям накълцания чесън. 



Рендосвам кашкавала, като използвах и обикновен кашкавал, така и и малко от любимата ми, пушена скаморца, която наистина успява да обогати вкуса на ястието.


Прибавям сметаната към тиквичките, кремата сирене и половината кашкавал. След като всичко се разтвори в сметаната, добавяме месото и подправяме с още сол, ако е необходимо. Ако течността ви се сгъсти прекалено, добавете и малко водичка.


С тази смес пълним черупките и редим отново в тавичката. Аз доливам още половин чаша вода в тавата, тъй като не обичам макароните да са препечени и сухи на дъното.


Пъхам да се пекат за около 30 минути на 200 градуса като малко преди изваждаме, поръсвам и останали кашкавал и запичам за още 5 минути. 



Поднасяме с малко пармезан или накълцан магданоз и чаша бяло вино.



Обичам комбинацията на сирена, сметана и пилешко, но свежия елемент на тиквичката прави ястието наистина по-лятно и леко. 
Опитайте!



Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!



9 коментара:

  1. Люси,
    благодаря за идеята.Имам 1/2 пакет от тези макарони и бях в процес на измисляне на плънка.Ще изпробвам твоят вариант, но без пилешко, а с яйце.Дано се получат вкусни макарони.Чудесно изглежда ястието.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Лени! Да ти е сладко! Пъстро и слънчево лято и на теб!

      Изтриване
  2. Люси, блогът ти е невероятен и го чета с удоволствие! Направих тази паста, но без тиквички, защото нямах. Стана супер! Набелязала съм си да приготвя и канолите, и няколко от тортите, но, честно казано, не знам какво търпение трябва да има човек, за да докара всичко не само на вкус, но и на вид, както правиш ти. Браво за професионализма, търпението и отношението, с които приготвяш и презентираш всичко.
    Поздрави и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от все сърце за милите думи, Елена! Радвам се, че рецептата ти е харесала! Ще се радвам на отзиви и на другите рецепти, които си набелязала! :) Сигурна съм, че ще ги направиш чудесно! Поздрави и много усмивки!

      Изтриване
  3. Тази снимка с лъжицата е жестока! Чревоугоднически са всичките ти рецепти и фотоси, Люска, голяма изкусителка си! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Люси, страхотен блог и много хубави рецепти, някои от които изпробвани. Сега смятам тази рецепта да направя, но имам само 1 въпрос относно крема сиренето-имаш предвид тези тип Филаделфия или нашето си. Благодаря и поздрави- Дафи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Дафи и благодаря за милите думи! Да, аз ползвам от това в кутийките, не нашенското, но мисля, че ще стане и с него. Просто намирам другото за по-вкусно и креместо :) Поздрави!

      Изтриване
  5. Люси,много благодаря за бързия отговор. Мен също това в кутиите ме устройва, че незнам къде щях да търся другото, а вече съм си планувала да пробвам рецептата. Приятна вечер и почивни дни :-))))).Дафи

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...