понеделник, 10 юли 2017 г.

Мини тортички "Павлова" в шоколад / Mini pavlovas with chocolate


Много се чудех какво да ви почерпя днес. В графа чернови съм насъбрала доста десерти, повечето торти, тук-таме някоя лятна манджа, чорбички и какво ли не, но някак си днес се събудих с невероятното желание да започне седмицата с нещо сладко, лесно за приготвяне и по възможност с по-малко ползване на печката. 
Така попаднах на една рецепта, която се залежаваше от доста време и все не и идваше времето за публикуване. Ето, че този ден настъпи - мини тортички "Павлова".



Много лек, нежен и бих казала летен десерт, който може да приготвите както със сметана, така и със сладолед, както с  ягоди, така и всякакви друго плодове. За да разджидим малко обстановката реших да топна целувките в шоколад и се оказа много добра идея. 
Както знаете аз и шоколада имаме много силна връзка и често сме от онези досадни двойки, които ти го навират в лицето :) Но пък скоро беше световният ден на шоколад и трябваше да направя нещо за повода! 



А още поводи за празнуване този месец имам доста - майка ми има рожден ден тази седмица, моята прекрасна приятелка Веси, дядо ми щеше да бъде рожденик днес, ако не беше решил да напусне купона твърде рано, а още куп приятели и познати ще си измислят поводи като бар-мицва на паяка Гошо, само и само пак да ме изкарат да празнуваме. "Тежки" месеци са летните, но затова пък дните са дълги :) 
И ето, че пак се отплеснах...но както казах, започнах деня си в настроение, с готина музика и неспирното желание да ви накарам да се почуствате щастливи. 
Ето как може да го постигнете:
Необходими продукти: 
3 белтъка
1 1/3 ч.ч. захар
1 ванилия
100 г шоколад
2 ч.ч. сладкарска сметана за разбиване
плодове: ягоди, малини и др.


За да не минавам цялата суматоха по описването на рецептата за целувките, ви я давам тук като линк, като намалих леко количеството на белтъците, защото смятам, че тази бройка е достатъчна.
Готовите целувки, топвам за кратко в шоколадов ганаш и оставям да се охладят.


Ганаша  приготвяме като загряваме 1 ч.ч. от сметаната на котлона до точка на кипене. Дърпаме от огъня и прибавяме начупения на дребно шоколад. Разбъркваме до получаването на гладък и лъскав крем. Може да го направите си комбинация от шоколад, масло и сметана, като намалите количеството на сметаната.
Останалата част от сметаната бием на сняг.


Шприцоваме в шоколадовите целувки и украсявам с плодове по желание, поръска от пудра захар, шоколадови пръчици, кокос или още малко шоколадов ганаш.


Ако ви се задържат от време на време белтъци с хладилника, не им намирате приложение, а все още имате плодове, направете си това удоволствие. 
Сладка седмица, приятели! 


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...