четвъртък, 9 февруари 2017 г.

Гофрети "Червено кадифе" / Red Velvet Waffles and Galentine`s day Celebration



Всички знаем, че наближава Св. Валентин и много от нас ще търсят интересни идеи , с които да изненадат любимите си, други пък няма ад пропуснат да отбележат, че няма да отбележат празника, а трети ще се отдадат на добрата стара традиция да честват Трифон Зарезан. 


Аз лично не го разбирам това, тъй като и в единия и в другия случай, все се пие вино :)


И макар, че днешното ми предложение да е идеално за празника и моля, чувствайте се свободни да го използвате за повода, аз ще го посветя на един друг празник, който се отбелязва ден по рано - 13 февруари "Деня на приятелките"( Galentine`s day) . 


Ден в, който честваме приятелството между нас, дамите, правейки по един мил жест една за друга или просто казвайки нещо мило, с което да си напомним, че се ценим и обичаме.

Преди да сте се разровили в Уикито, ще ви кажа, че това е празник измислен от Лесли Ноуп, героиня в един от любимите ми забавни сериали "Паркове и отдих" или както обичам да му казвам "Паркове и гаражи" :)

И макар да не е истински празник, идеята е толкова хубав, че бързо се разпространи по света и доста хора започнаха да правят тези вкусни, закуски с приятелки ден преди деня на влюбените.


И тъй като любимата храна на Лесли е именно гофрети, а поводът е закуска :), нямаше как да на направя едни неустоимо вкусни, лесни и чудесни гофрети "червено кадифе"





Комбинирани със сметана и шоколадов сос, този десерт крещи "обичам се", по много, много начини.



Използвах рецепта за най-обикновени базови гофрети, които направих в три цвята и преди да сте си казали, ( хубаво, но нямам гофретник), не се отказвайте. И аз нямах, но затова са приятелките :) Аз взех един на заем и ето, че рецептата е на лице! Ето какво ви трябва:



Необходими продукти:
    3 яйца
    2 ч.ч. брашно
    1 1/3 ч.ч. прясно мляко
    3 с.л. олио
    3 с.л. захар
    2 ч.л бакпулвер
( червена боя/ какао и аромат като ванилия например)  

Разбиваме яйцата в купа със захарта, с телена бъркалка и започваме да прибавяме останалите продукти. Може да добавим още малко мляко е необходимо, важното е да получим тесто като гъста боза. Може да оцветите сместа с червена боя за по-светъл червен цвят или с микс от боя и како, за по-тъмно червено :) 
Изсипваме по един малък черпак в гофретника и затваряме да се запече за няколко минути. 
Гофретките стават бързо, а малко след това ги разрязвам на четири, така, че се получават тези красиви сърца. 
Сервирам ги с бита сметана (смесена с маскарпоне, защото все пак е празник, you know :)) и щедро количество течен шоколад, поръсени с пудра захар.




И ако сега тръгнете да броите калории и да се притеснявате, само ще кажа една от най-полезните и същевременно пагубни за портмонето и фигурата ми фрази от сериала "Поглези се" / Treat yo`self.""

По този повод също ще има статия, но по-натам :)   




Аз ви оставям с тези вкусни кадри, и не затягайте коланите много-много, че утре е петък, а тогава винаги ви съблазнявам с нещо неустоимо! 


Дотогава, пожелавам ви да празнувате каквито и както празници пожелаете, стига да ви носят радост,  а аз няма да пропусна да се събера с приятелките и да си кажем, колко сме прекрасни :) 
Хубав празник, трябва да е национален!

Усмивки, приятели!



Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


4 коментара:

  1. Поредното прекрасно предложение, Люси,
    и както загатваш, е само началото на тематичната серия...
    Сърдечни поздрави, вдъхновение и много празнични поводи!

    ОтговорИзтриване
  2. Много красиви и изискани гофрети за чудесен празник Люси.Не би ми хрумнало да направя в такава форма и цват гофрети, макар,че нямам гофретник.Но... ти си такъв майстор на десертите, сладкишите и др. тестени изделия.Чудесни, много красиви са се получили.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни!
    Смятам да прескоча боята и да заложа на шоколада. Пробвали ли сте да оцветите с прах от червено цвекло?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Бени! Не ми е попадал такъв прах, иначе звучи добре :) Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...