четвъртък, 24 април 2014 г.

Сладки "Жълъдчета"/ Sweet Acorns Recipe


Реших днес да ви почерпя с класически вариант на тези толкова любими за мен домашни сладки. Моята прекрасна майка ги приготвяше винаги около Коледа, но на мен са ми толкова любими, че ги майсторя от време на време просто така, за компания с кафето :)
Написах, че ще ви представя класически вариант, защото вече съм ви показвала моята тематична импровизация по темата, която нарекох "Снежковци." Рецептата е същата и можете да я видите в линка, със съвсем малки изключения, които ще ви кажа сега.

 

Разликата тук е, че правим "шапките" на жълъдчетата, като ги потапяме в разтопен шоколад (плюс малко масълце, за да не стяга прекалено), а след това ги овалваме в кокосови стърготини или смлени орехи. Колкото и да обичам орехи, не знам защо, но комбинацията на мармалада от сливи или шипки, с които винаги ги слепвам, повече ми се връзва вкусово с кокоса.


Е, това винаги е въпрос на личен вкус, но едно е сигурно - тези сладки стават все по-меки и вкусни с всеки изминал ден. Ако имате търпението да ги изчакате поне 24 часа преди консумация, мармаладът ще се пропие леко в котешките езичета и ще ги направи да се топят в устата, при консумация.
Аз лично не мога да се хваля, че успявам винаги да спазвам това правило, затова и си правя двойна доза, като поне едната от тях успявам да запазя за следващия ден.

И добре, че е така, за да мога да направя снимките, които виждате...е, хайде, не се срамувайте, почерпете се, и кафето е сервирано! :)

 

4 коментара:

  1. Чудесни,усмихнати жълъдчета,Люси,бих ти отмъкнала подноса да си похапвам по всяко време на деня!
    Честит Великден!
    Прегръдка с пожелание за отпочиващи майски празници с много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама какви са красавци! Ще си превъзмогна срама и ще си грабна едно жълъдче. ;)
    Иначе за търпението... Аз съм така с меденките - имам ли търпение да ги изчакам, все по-вкусни стават. :)
    Поздрави, Люси, и усмихната вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Поздравления за чудесната рецепта,Люси!
    Много весели сладки от детството....,а колко са вкусни:))))))

    ОтговорИзтриване
  4. Роси, Гери, Милена, черпете се на воля, докато има... :) Чудесни са за компания с кафето, а в това дъждовно време - и като "гарнитура" към някоя хубава книга! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...