След като Тефал ме поканиха да се включа в тяхното предизвикателство #FavouriteTefalTalents и да тествам техни уреди, знаех, реших да огранича публикациите само до фейсбук страницата си в специалния за това албум тук, не само да не се подразнят някои читатели от евентуалната реклама, но и да си позволя да ги тествам съвсем обективно, приготвяйки собствената си храна за ежедневието, без да има за цел да обвързана с рецепти.
След като обаче вчера ме затрупахте на лични съобщение за рецепта за представените пилешки стрипсове с гарнитура от салата колсло и царевица с топено сирене и сметана ( рецепта за последното тук), реших, че следващият уред ще се добие с рецепта.
Да си призная, знаех какво ще си напарва веднага щом го получих от куриера.
Семпло на пръв поглед и повече от елементарно за приготвяне, тост-филията е един от любимите ми сандвичи.
Тук в града ни има пицария , които ги продава, и въпреки богатия избор на пици и други тлъсти удоволствия, хрупкавата тост -филия е едно от любимите ми неща.
Специалното при нея според мене е, че може да ползваш стар, ронлив хляб, но при минаването и през тостера, филийките стават супер тънки. Между тях обаче има богата плънка от сочен, разтеглив кашкавал, а в моя случай и луканка.
Но ето как си го приготвих и аз у дома с помощта на Tefal OptiGrill:
Необходими продукти:
2 филии хляб
кашкавал
шунка/ луканка
масло
шарена сол
домати и краставици
Продуктите са приблизителни, в зависимост това колко броя сандвичи искате да направите. Вие може да измислите и ваши варианти , но аз ще ви го представя така, както го сервират в оригинал :)
Започвам като включвам грила да загрее. Наистина е направен изключително лесен да употреба - натискам старт, после подходящата картинка ( в случая за сандвичи) , ок и оставям да загрее.
През това време нарязвам хляба. Тъй като оригиналните сандвич са много дълги, режа хляба по дължина ето така.
Намазвам с крема сирене, а отгоре поставям парченца кашкавал и луканка.
Затварям филията, намазвам отгоре леко с масло и поставям върху тостера.
За да не се цапа, слагам лист хартия за печене, тъй като ако го натъпчете с кашкавал, както аз правя, със сигурност ще изтече. ( Този трик знам от сестра ми , която има съшия грил! Да живее мързела - баща на всички велики открития)
Гриловам за няколко минути - не се притеснявайте - машината ще ви каже кога е готово :)
След като е готов, се нареждат отгоре домати и краставици и се поръсва със шарена сол.
Харесва ли ви публикацията рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!