500 г готов микс за печива София мел
Опитайте я и вие и не забравяйте да ми пращате снимки. Ако искате десерт, още тези дни ще ви споделя една страхотна торта и още една хубава новина, затова стойте наблизо :)
Опитайте я и вие и не забравяйте да ми пращате снимки. Ако искате десерт, още тези дни ще ви споделя една страхотна торта и още една хубава новина, затова стойте наблизо :)
"Какво ще готвиш днес? " Може би въпросът, който ми задават най-често приятелите :) Само ако знаеха колко често и аз като тях нямам никаква идея. Просто отивам в кухнята, виждам какво имам под ръка и почвам. Като днешните страстни и жестоко вкусно-сочни пържоли с праскови, мед и уиски. Вмъкнах и малко хрупкав пащърнак, който ми подариха и знаех, че си струва да се хапва възможно най-свеж, защото беше собственоръчно отгледан в истинска градина от истински хора.
Не забравяйте да овкусите добре месото със сол и черен пипер, тъй като готвим солено ястие все пак, а не десерт, Погрижете се пържолите да са тънки, за да станат бързо, но затова пък не ги пържете дълго, за да останат сочни. Но ето как да ги приготвите:
Пържолите се начукват и овкусяват със сол и черен пипер.
Запържваме ги до красив загар и от двете страни за няколко минути в олио,
а след това слагаме половината мед и половината алкохол.
Готовите пържолки изваждаме в чиния и в същия тиган запържваме чесъна и лука, докато се карамелизират. Прибавяме прасковите и пащърнака. Може да сложите праскови или нектарини, като нектарините са по-киселки и твърди обикновено.
Запържваме докато се овкусят от всички страни, а след това слагаме отново мед и уиски. След това прибавяме накълцаната на ситно свежа мащерка.
Сервираме в чинийка, така че да има от всичко Изглежда разхвърляно и пъстро, но пък е страшно вкусно. Може да нарежете пащърнака на по-малки кубчета или парчета, ако не искате да хрупка, но на мен ми харесва честно казано комбинирането на текстури, докато в България сме свикнали всичко в едно ястие да е сварено до каша.Толкова е сочно, а прасковите се комбинират чудесно с месцето.