Още една страхотна рецепта днес, но с ужасни снимки. Почнах да се упражнявам у дома с рецепти, я за Трифон, я за Валентин, и това далеч не са имената на любовниците ми. Но в месеца на любовта и виното реших, че малко по-сносни ястия няма да е зле да се наложат на трапезата ни, тъй като обикновено февруари и март ги отчитам като най-депресивните месеци от годината.
Дали заради края на коледните празници, началото на новата работна година, увеличаването на всички стоки, но не и заплатите и все така упорито неотстъпващата като припев от чалга песен в мозъка, епидемична обстановка, но много хора около мен са in depresito.
Аз се изключвам не защото не съм там, а защото водя първенство и проправям пътя за вас. Затова и нашите деди са го измислили, като са си създали един празник на виното, лечени с ракия срещу болести, хапване редовно на месо за силички, проспиване на тъгата в тъмните месеци и докато се усетят, пак са на полето ( за нас морето) с куп задачи ( за нас коктейли) .
Следвам тези мъдри съвети и затова ви предлагам да се нагостим с ей тези ароматни пържолки с мед и вино. Рецептата е страхотна, сосът - импровизация, но пък най ме е яд, че снимките не станаха никак хубави. После се сетих, че това са бели ядове и седнах да се наплюскам със свинско, което за момента си остава най-изгодно да се яде. Кило свинско е почти колкото кило краставици, така че не е най-икономически изгодният момент да ставате вегани баш сега. Надявам се тази рецепта да ви хареса и да й се насладите, както и ние у дома, ето я и нея:
Необходими продукти:
Около 400-500 г свински врат
2 с.л.мед
няколко капки Уорчестр сoс ( или соев)
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
150 мл бяло вино
Още:
масло
олио
брашно
мляко/ вода
За тези пържолки препоръчвам да се мариноват минимум час, но най-бре една вечер в хладилника. Слагаме всички съставки в подходящ съд и отсяваме за през нощта, за да поемат хубаво от всички аромати.
На следващия ден загряваме тиган с малко масло и олио в него
и запържваме пържолите до красив загар от двете страни.
След като ги извадим, може да ги посолим още веднъж, ако е необходимо.
В мазнината от месото, запържваме до светло-кафяво две равни супени лъжици брашно, а след това изсипваме останалата ни марината, и бъркаме докато получим кафява каша. Прибавяме още вода или прясно мляко, ако сосът е станал твърде гъст за да го разводним. Аз винаги опитвам и мога да го подправя с малко черен пипер, ако искам да е пепър сос, или пък с горчица, или пък още вино. Сосът е чудесно нещо, с което може да експериментирате според вкуса си.
Прехвърляме го в сосиера, а месото поднасяме с гарнитура по желание - гъби в масло, картофено пюре или зелева салатка.
Добър апетит!
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!