петък, 5 март 2021 г.
Сладки „Калии” / Calla Lily Cookies
неделя, 28 февруари 2021 г.
Кето чийзкейк с кафе без печене/ No Bake Sugar Free Coffee Cheesecake
И какво стана сега? Оказва се, че 1 март ни носи повече вълнение от Нова Година Всички се питаме къде ще сме след работа и съм сигурна, че навън ще има повече хора отколкото на манифестация. Заведенията отварят и докато някои от нас го виждат само като икономическо решение, аз мога да кажа "Хората имат нужда от хора!!". Дори и за фон, но когато животът около нас кипи, когато седим се наслаждаваме на чаша ароматно кафе, а около нас деца изгарят и чуваме смеха им, ние самите сме част от този живот, наречен човечество. Ние имаме нужда един от друг и колкото и да си намираме кусури, истината е, че нямам търпение да седнем на една маса.
И тъй като на празна маса няма смисъл да сядаме, реших, че ще е чудесно да ви почерпя с един десерт, за който приятелите ми говорят вече с дни. Това е една супер лесна за изпълнение, кето торта, за да отговаря почти на всеки от режимите на хората, които спазват сега, но с необикновени продукти...истинско качество, което се забелязва във всяка хапка.Десерта направих по случай наближавания 8-ми март, защото знам, че тогава няма как да не поглезим себе си, мама, приятелките и въобще дамите в нашия живот. Ако сте от господата, които четат това и решите да ги зарадвате с нещо домашно приготвено, от сега ви казвам, че е много простичка за напарва и няма да ви затрудни.
Както и друг път за празника, така и тук заложих като основа за дамския десерт - кафе. Не всеки го обича, но ако го обичате, значи го обожавате. Жените често живеят "на кафе" и то не едно и две. То е причина да останем насаме за 5 минути със себе си, да топкаме сладки бисквитки в него докато събираме клюки от фейса, да се виждаме с приятелки, да ни даде още една идея сили да довършим чистенето, готвенето, домашното на децата и да учим по нощите, когато се налага. Затова и за този осми март реших да си направя един специален подарък за който мечтаех от години - старовремска, метална мелничка за кафе, с която да приготвям винаги най-прясното и ароматно кафе на моите гости и най-вече на мама.Намирам я не само за най-красивият модел, който съм виждала, но и практична и изключително подходяща дори за декорация. За три дена у дома кой ли не се изреди да ме моли да я види, а аз съм влюбена в нея. Отдаван чаках да я заредят отново в моето магазинче Вера Италия, тъй като първия път докато й се чудех за цената и се отказах, този път обаче я взех и въобще не съжалявам...наистина е масивна и здрава и не може да останеш равнодушен пред вкуса на кафе от току-що смилени зрънца кафе.
Освен, че в самата торта има кафе, искам да ви подчертая, че не е агресивно. Не търсих онзи горчив елемент, а по-скоро въздушността на пяната в капучиното с хубаво кафе. И наистина, тортата е много лека и нежна, а използването на истинско италианско маскарпоне и животинска сметана я прави много различна. Но нека ви разказвам за използваните продукти и в процеса на готвене, като линковете ще ви отведат от където съм ги закупила, за да не отговарям в коментарите на тези въпроси "от къде купихте това и това" ;)
Започваме като си смиламе малко прясно кафенце за рецептата. Ароматът на кафените зърна е чудесен само по себе си, но след като смелят е просто неустоим. Мелницата пристига в изцяло сглобено състояние и само се слага дръжката й, а освен класическата й форма, може да е регулира едростта на смилането.
вторник, 23 февруари 2021 г.
Соленки с кашкавал "Кашкавалчета" / Homemade Cheese Crackers
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!