Днес ви представям една рецепта, която е чудесна по всички параграфи! Освен, че ми е много любима и често прибягвам към нея когато искам да си сготвя нещо бързо и вкусно за вечеря, тя е и по желание на мой читатели, а аз, както знаете, с голямо желание ги изпълнявам :)
Пиле по хавайски има много вариации, но аз ще ви представя вариант, който се хапваше в Германия, тъй като там се научих да го ям и там го обикнах. Първоначално ми беше малко странна комбинацията на ананас с месо, но истината е, че дава една лека сладост, но най-вече аромат и сочност, която ти изпълва устата, а в рецептата има достатъчно месо и кашкавал за да може в устата ти да засвири една симфония от вкусове толкава звучно, че започваш да си тананикаш докато дъвчеш.
Рецептата е също подходяща за кето диетата, а някои от вас поискаха да ви представя и такива рецепта. Поискахте повече бързи и лесни, чуждестранни, кето рецепти и с месо, затова аз ви представям една, която има всичко във себе си, плюс изпълнявам желание на определен читател. Ех, ама че съм добра. Ако не бях нямаше да съм номиниарана в пет категории тази година в награди на Блоговодител, а те са точно за такъв вид рецепти. Ето ги и тях:
Категория “Крилце или Кълка” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/krilce-ili-kylka/5/
Категория “Жител на света” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/jitel-na-sveta/2/
Категория “Бързо и вкусно” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/
Категория “Гозбите на баба” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/
Категория “Топло от фурната” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/toplo-ot-furnata/3/
Моля, отделете една-две минути и гласувайте за мен, а пък аз цяла година ще отделям време да изпълнявам кулинарните ви желания. Ето как да го направите:
Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, откъдето в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Изисква регистрация, но дано това не ви спре да ме подкрепите, пък и може да я помни от минали години :) .
От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана.
Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".
Благодаря на всеки, който ще го направи!
А ето и рецептата:
Около 500 г пилешко филе
Около 250 г кашкавал
4 бр. слайс шунка
4 бр. шайби ананас
сол / черен пипер
2 домата
За гарнитура:
варени броколи
Рецептата е супер бърза и лесна и ще се убедите в това. Аз взимам една голяма пеперуда пилешко филе и я разделяме на четири що-годе равни части. Начуквам леко месото и подправям със сол и пипер.
Слагам ги в тавичка с хартия, а върху всяко филе слагам по една шайба ананас, а отгоре шунката.
Завършвам с рендосан кашкавал - колкото повече- толкова повече.
Пъхам да се пече на 180 градуса за около половин час, макар ястието да сват много по-бързо - почти щом кашкавалът се позапече добре.
Ако сте начукали месото добре, пилешкото ще се изпече доста бързо.
Гарнирах ястието с малко бланширано броколи и резанки домат, като доматите се поднасят върху кашкавала, а като режем от месото се стараем да минем през всички пластове.
Все едно ядеш пица, но без чувство за вина!
Опитайте и вие!
А за още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук https://www.instagram.com/lussievtimova/
Усмихнати почивни дни, приятели <3
П.п. Гласувайте, моля!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!