Благодарение на всичките ви пожелани рецепти не ми се налага да мисля какво да приготвя днес :) Списъкът е дълъг и честно казано, само вкусотии предлагате, така че нямам проблем да ги приготвям.
Е, разбира се между тях ми хрумва нещо, което трябва да се приготви също, защото овен да издирвам, модерирам и приготвям различни известни, световни или позабравени рецепти, обичам да създавам и свои собствени такива. Сега например на масата в кухнята си почива една невероятна тортичка, която нямам търпение да ви покажа, но като цяло гледам януари месец да ви щадя повече и да не прекалявам с изкушенията, защото ще ме набиете с картите за фитнеса накрая :)
Затова днес реших да ви подсладя уикенда с една мъничка рецепта, която много от вас искаха, а аз пък обичам супер супер много - меките американски бисквити с шоколадови капки.
Идеални за кафето, следобедния чай и среднощно плюскане, тези бисквити водят до пристрастяване, за което аз нямам вина, защото рецептата я знам от тук.
Две тайни знам още за тези бисквити - не пестете маслото и не пестете шоколада. Шоколад си трябва и отвътре и отвън и да, това са две различни неща, а да останат меки бисквитите е важно да ги съхранявате добре - в коремчето или затворена кутия, с малко парче хляб да да ги поддържа крехки :)
От тази доза излизат около 40 броя бисквити, но моите са в нещо като мини вариант в сравнение с оригинала. Но стига с приказките, а да се захващаме с готвене. Петъкът го пиши свършил, а съботното кафе ще е чудесно ако у дома заухае на тази прелестници.
Направете ги още тази вечер, с помощта на любим човек, деца, куче, въображаем приятел или просто собствената ви прелестна компания и се насладете на още един прекрасен миг от живота. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
2 3/4 ч.ч. брашно София мел класик ( около 380 г)
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. бяла захар
2 бр. яйца
290 г масло
1 ч.л. сода / бакпулвер
щипка сол
2 бр. ванилия
100 г черен шоколад
35 г шоколадови капки
НОВО: Последвайте ме в инстаграм
Скъпи приятели, бих искала да ви поканя да последвате моя инстаграм акаунт https://www.instagram.com/lussievtimova/
В подходяща купа разбиваме маслото ( може и на ръка) и двата вида захар. На някои места препоръчват да се разтопи маслото в микровълнова и аз този път го направих този номер, за да ми е по-лесно интегрирането на съставките.
Постепенно прибавяме едно по едно яйцата и ванилиите, докато получим по-плътна, леко пухкава смес. Накрая прибавяме и сухите съставки, които може предварително да сме смесили в купя - пресятото брашно, солта и содата. Последната може да замените със същото количество бакпулвер - аз понякога така правя ;)
Разбиваме още веднъж, като сместа вече ще в по гъста, но все така лепкава. Прибавям е начупения на парченца черен шоколад. В оригинал рецептата иска около две чаени чаши шоколадови капки, но тъй като при нас са си още скъпички, ви предлагам това решение. което да ви кажа няма голяма разлика щом са отвътре. Прибираме сместа за около 10 минути в хладилника за да стегне и да ни е по-лесно да ги оформяме.
Изваждаме купата когато сместа е с консистенцията на мек пластилин.
С помощта на лъжичка отделяме количество колкото супена лъжица, но за американските бисквити често ползват по-голямо количество - като топка за сладолед.
The choice is yours!
И защото това са бисквити с шоколадови капки няма как да минем без тях. Имам една кутия от 100 г и изсипах една трета от нея. Може да топвате топчетата в тях, но обещавам ви резултатът няма да е толкова естетически красив, колкото да си поставяте по 5-6 шоколадови капки върху всяка бисквитка една по една.
Няма да ви отнеме толкова повече време, а бисквитките е изглеждат точно като тези от филмите.
Редим ги в тавичка с хартия за печене на дъното на разстояние една от друга, тъй като се отпускат при печене.
Както винаги ще ви посъветвам да изпечете първоначално в тавата една-две бисквитки, за да видите колко време да ги печете, на какво разстояние една от друга и дали има нужда да си поправите размера на бисквитките.
Освен това ще имате честата да опитате една току-що извадена от фурната, а не да ядете от суровото тесто като мен :)
Печем ги в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 10 минути или докато започват да порозовяват по краищата. Извадени от фурната са много меки и крехки, затова ги оставате за малко в тавата, за да не се начупят. След това се втвърдяват леко отгоре, но в средата са си меки, както се вижда от втората снимка в поста, където съм я натиснала леко :)
Сега е ваш ред ;)
Сладък уикенд, приятели и ще се радвам да ви показвам какво още все готви у дома, ако ме последвате в инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ !
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!