Дами и господа, имам си нова любима храна! Точно така! Толкова е добре, че ме кара да римувам, но най-вече да се чувствам супер щастлива, че си спретнах тази рецепта, която отдавана ми се въртеше в главата. Както забелязвате напоследък наблягам на тиквичките, не само защото са полезни и диетични, но и защото тази година ги обичам повече от всякога. Дойде ли лятото не мога да се наям на зеленчуци, защото през по-голямата част от годината хапвам предимно месо, риба и яйца, затова появят ли се първите тиквички, чушки, аспержи, зелен боб и домати - глей какво става!!!
Представяла съм ви досега рецепта за пълнени тиквички с кайма, тиквички бурито, сладко-кисела салата от тиквички, пиле с тиквички "Абуелос", лазаня от тиквички, огретен, пастет, хапки от тиквички, десерт от тиквички (и сигурно пропускам още някоя рецепта ), но ето я рецептата, която ще приготвя още няколко пъти това лято.Защо ли - ами защото е лесна за приготвяне, запазва свежестта на тиквичките, лесна е за сервиране, може да се направи в различни вариации и порции и е най-вкусното нещо, което съм слагала в устата си напоследък, ако не броим бузите на малкия ми племенник - бебока Ноа!
И така, ето как да си го приготвите:
Необходими продукти:
1-2 тиквички
2 домата
250 г извара
200 г крема сирене
150 - 200 г кашкавал
копър
магданоз
черен и червен пипер
чеснов пипер
сол
олио
Измиваме тиквичките, подсушаваме и ги нарязваме на тънки ленти. Най-лесно става на ренде.
В купа смесваме изварата, кремата сирене, малка шепа накълцан магданоз и копър и овкусяваме с по половин чаена лъжичка от всички видове пипер. Подправяме със сол на вкус.
Взимаме една лента от тиквичките, слагаме около една чаена лъжичка от сместа и
завиваме на рулце ето така :)
Нареждаме в леко намаслена с олио тавичка и подреждаме като сармички.
В блендер смиламе доматите, със стърк магданоз, сол и олио.
Изсипваме върху тиквичките и доливаме малко водичка. Пъхаме ястието да се пече на 200 градуса, като след като заври, намаляваме на 180 градуса. Печем около 40 минути общо, като малко преди изваждане, поръсваме с рендосан кашкавал и запичаме още 5 минути.
ОООО, да! Струва си да опитате! А после - не забравяйте да пишете с отзиви в коментарите!
Сладка седмица, приятели!
п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;)
п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;)
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!