Ето, че дойде време за една дългоочаквана рецепта. Не знам колко от вас я очакват все още, но знам, че съм я обещала. Знаете, че от време на време пускам запитване до вас на страничката на блога тук, за да разбера кои рецепти искате да видите в блога скоро. Една от пожеланите от вас бе за бързи бухтички за закуска, за които не се прави тесто за втасване, а директно се се слагат с лъжичка. Е, няма как да сбъркам с бабина рецепта тогава, затова ви представям рецептата на баба Вана, баба Филе и въобще всяка втора баба с още по-чудато име :)
Преди да премина към рецептата обаче, искам отново да ви помоля да ми дадете още повече стимул да ви представям винаги добри, изпитани и интересни рецепти, като гласувате за мен в тазгодишните награди на Блоговодител.
Номинирана съм именно в категориите за торти и сладкиши, които се старая да изобилстват тук, както като количество, така и като качество. А ето как да гласувате за мен:
Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, от където в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Използвайки фейсбук вписване става много бързо. (Ще трябва да изчакате няколко секунди да превключи отново на платформата за наградите) От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана:
С аромат на ванилия (Най-добър блог със сладки печива и десерти)
- Сладко удоволствие (Най-добър блог с рецепти за торти)
Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".
Благодаря предварително на всеки, който ще го направи, ще сподели публикацията и ще ми помогне да достигна до повече кулинарни запалянковци, които да ме подкрепят!
И така преминавам към рецептата за тези вкусни пухкавелки.
Необходими продукти:
3 бр. яйца
2 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 кофичка кисело мляко 400г
1 ч.л. сода
( по желание сирене или захар)
Бухтичките наистина с а много лени за правене. В купа слагаме и леко разбиваме яйцата. След това си прибавяме брашното и предварително смесеното кисело мляко и содата. Последното ще шупне и ще почне да увеличава обема си, което прави и бухтичките толкова пухкави.
Може да смените содата и бакпулвер - пробвала съм и се получава, но със сода са си тези като на баба :)
Разбърквам цялата смес и слагам на котлона касерола с олио. Количеството на мазнината трябва да е повече, за да плуват бухтичките и да не стигат дъното.
Обичам да разделям сместа на две части, като към едната добавям натрошено сирене ( на вкус).
След като мазнината загрее, слагам в нея лъжичка по лъжичка от бухтите и оставям да се запържат до златисто.
Готовите бухтички отцеждам за кратко върху кухненска хартия, като
овалвам тези без сирене, след това в купичка с кристална захар.
За любителите на сладката закуска тези ще бъдат просто пухкави бомбички от вкус и аромат.
Аз обаче си падам по соленкото на закуска и половината бяха със сочна плънка от сирене, идеални за киселото мляко в купичката :)
И така, добре че остана някои и друг бухтичка, та да имам за обяд. Аз отивам да ги нападна отново, а на вас - усмихната седмица, приятели!
Харесва ли ви публикацията рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!