Този уикенд се отдадох на любимите си удоволствия: готвене, глезене и гледане на филми. Малката ми жужа реши трайно да се настани при баба си още в събота и категорично отказа да се прибере, което постави мен и баща ѝ в доста изненадваща ситуация. Какво да правим с това свободно време в ръцете си?
Аз, естествено, се развихрих. Направих за седмицата домашни сладки, мусака, бистра супа с бульон от месце, домашен течен шоколад, вкусен плетен хляб с пиле, боядисах се, пуснах перални, изгледах три филма, сгънах пране, направих си маска, измих три тона съдове, прочистих хладилника, смених спалното бельо и отметнах още няколко дребни задачи.
Ачо, по-далновиден от мен, реши истински да използва времето за почивка — и не го виня, рядко му се отдава. След като изгледал един филм, пуснал и той перални, измил една порция съдове, дремнал и видял, че има още много време, решил да навакса с приятели. Сега го боли глава и търси къде да яде шкембе. После ще трябва да наваксва с неговите си домашни задачи, а аз ще си седя доволна и ще си хапвам от тази вкусотия.
Така ми се беше прияло това страхотно, меко хлебче, пълно с пилешко месо, сметана и прясно зеле. Сигурно ви се струва малко странно, но трябва да го опитате! Това е рецепта, която съм правила и във вегетариански вариант, но сега — с пилешко — определено е още по-вкусна.
Все пак трябва да си набавяме необходимата доза протеини, нали така?
За тези от вас, които не са хапвали тази комбинация до сега — чакат ви нови кулинарни висини.
Когато бях ученичка, много обичах хамбургерите, в които слагаха повече зеле, и до днес това си остава един от любимите ми нискокалорични зеленчуци. Комбинацията на сочно зеле в меко хлебче си ми остана любима.
Сега е сезонът на зелето и преди да го сложите в бидона, заделете си една малка зелка, за да си приготвите моя пълнен хляб с пилешко и зеле.
Ето как се прави:
Необходими продукти:
Около 700 г тесто
500 г пилешки гърди Лудогорско пиле
1 морков
1 глава лук
1/2 глава зелка (средна големина)
100 мл. готварска сметана или 150 г заквасена сметана
40 г краве сирене
1 бр. яйце
черен пипер
сол
Тъй като рецептата е много лесна, ще я направим още по-лесна — използваме готово тесто от магазина. Така знаете, че винаги можете да си приготвите това за вечеря, когато трябва да измислите нещо бързо, домашно и много вкусно.
Единственото „готвене“ (ако изобщо можем така да го наречем) е да сварим пилешките гърди. Аз го правя в моя мултикукър с малко лук и морков за аромат, а после използвам бульона и част от месото, за да направя супа.
Вие можете да изпечете месото леко във фурната, в хартия за печене - пригответе го както ви е удобно, все ще е вкусно. Важно е, когато изстине, да го накъсаме на парченца, ето така:
Разбъркваме всичко добре и прибавяме още малко подправки. Аз слагам черен пипер.
Гледайте да не препълвате хляба и не правете плънката твърде мокра. Така ще ви е трудно да изпечете хляба отдолу, а трябва да стои стабилен.
В студеното време е хубаво да хапваме питателна храна, а смея да твърдя, че в този хляб има всичко. Сигурна съм, че някои от вас ще добавят още вкусотийки и нямам търпение да разбера какъв вариант сте сътворили.
Надявам се това мое предложение да ви е харесало, а ако търсите и искате да виждате още такова авторско, позитивно и българско съдържание в интернет, знаете как да ми го покажете - следете, коментирайте и споделяйте 💓
Няма коментари:
Публикуване на коментар