
Tази рецепта може да видите и във 👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук и 👉Тик Ток ток
Времето се затопли и почти всеки, които срещам напоследък е
на някаква форма хранителен режим. Няма лошо в това наистина. Мисля, че е
повече от нормално, та дори и похвално човек да се грижи за здравето си. Може
да не съм от блогърите, които готвят само т. нар "здравословни ястия",
но вярвам, че здравословното се съдържа именно в баланса, а не постоянното
ограничение.
Днешното ми предложение е за една напълно, балансирана, наяждаща и
според мен полезна салата "Цезар", с истински сос, който може да
приготвите вместо със сурови, с варени яйца.

Не всеки се чувства смел да яде сурови яйца, а истината е,
че вкусът на тази салата от части се съдържа именно в соса. Затова ще ви
покажа как да го приготвите, без никакви притеснения. Освен много протеин в
соса, имаме и в самата салата под формата на вкусно, с добре овкусено българско пилешко месо, което си е чист, качествен протеин. Така че не се притеснявайте да я хапвате какъвто и режим да
спазвате.

Тази рецепта може да видите и във
👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук
и 👉Тик Ток тук
А, ето и какво ще ви трябва:
Необходими продукти:
Около 500 г пилешко филе Лудогорско пиле
2 глави маруля романо
2 скилидки чесън
сокът на един лимон
3 жълтъка ( варени)
3 бр. филета аншоа
3 филии хляб
сол
пипер
италиански микс подправки
зехтин
пармезан
Започваме с приготвянето на месото, тъй като това ще ни
отнеме най-много време. Взимаме пилешкото филе, измиваме и го нареждаме в
подходяща тавичка. Овкусяваме го със сол, черен пипер и италиански микс
поправки. Добавяме няколко пръски олио и разтриваме подправките с мазнината
добре в месото. Пъхаме да се пече на 180 градуса за около 25 минути.

През това време си приготвяме соса. В купа слагаме жълтъците и аншоата. Знам, че повечето от вас като чуят риба в салата и си мислят, че се усеща, но не и тук. В случая аншоата служи съвсем леко като аромат и дава нужната соленост на соса. Разбира се, че може да я пропуснете и да добавите сол, но защо да го правите?! Live a little! Опитайте нещо различно и ще се убедите, че такива малки специфики в известните рецепти са там с причина. Може леко да намачкаме съставките, а след това прибавяме нарязания на ситно чесън и лимоновия сок. Пасираме всичко, прибавяйки зехтин на тънка струя, докато получим гладък и плътен сос. Подправете е с още сол или черен пипер, ако е необходимо.
За крутоните нарязваме няколко филийки стар хляб на кубчета. Овкусете със зехтин и подправки по желание и хайде и тях във фурната, за да се запекат до златисто.
Изваждаме месото, за да изстине и да почине. така ще бъде по-лесно да го нарежем на вкусни резенчета.
Последната стъпка е нарязването на салатата. По-често у нас се ползва обикновена маруля или дори айсберг, но в случая аз ви препоръчвам да опитате истинската маруля романа. Моята купих от Кауфланд, така че там може да потърсите.
Слагаме в купа нарязаната салата, резенчета вкусно пилешко месо, шепа крутони, от вкусния сос и много рендосан пармезан за завършек.
В салатата ще намерите всички хранителни елементи, но приятно балансирани, така че да не прекалявате с тези, които не трябва, а вкусът е просто вълшебен.
Опитайте и няма да съжалявате.
Надяваме се това да е моето предложение и да е от ползването, а ако търсите и виждате още такова авторско, позитивно и българско съдържание в интернет, знаете как да ни го покажете - следете, коментирайте и споделяйте 💓
👉📧Ако имате снимки на мои рецепти, предложения или рецепти, които търсите и виждате в блога, може би можете да ги направите с мен!
👉Tik Tok:3
Няма коментари:
Публикуване на коментар