сряда, 4 август 2021 г.

Свежа салата с гриловани домати и маслини / Grilled Tomato and Olive Salad Recipe

 

"Предложете салати за горещините!", "Дайте идеи за леки вечери!", "Какво хапваш сега лятото за вечеря?", всичко това има един и същи отговор - ето тези салата! 

Може би камерите в супермаркета са ме уловили, защото не се шегувам, когато от Fresh§ Cool се свързаха с мен да ги представя в блога си започнах да си мисля, че наистина са мЪ чипирали и знаят какво правя. От няколко месеца насам тези пакетчета салата са моята задължителна покупка в седмично ми пазаруване, защото ми е най-лесно да си правя салатите в кутиите за обяд за работа. Пролетен микс, трикольор, италианска салата, бейби спанак и рукола са нещата, които доста често взимам и създавам богатите салати с месо, яйца, риба, ядки и  с една дума - салати за наяждане. Колежките толкова ги харесват, че искат и за тях да правя, а не само да им нося десерти да дебелеят. 


Обикновено, като виждат как всеки ден нося различна салата и те излизат и си взимат подобно нещо, макар да осъзнават, че една хубава салата излиза вече по-скъпо и от обедно меню. Аз затова си харесвам тези миксове, защото наистина нямам време ( разбирай и желание) да мия и режа и съхна три вида треволяци, а пък ги обичам и са полезни за мен. 
В днешния италиански микс има червена и зелена лола и рукола. С тях правя ето тази вкусотия, а сезонът на доматите е вече тук, като ви гарантирам, че тази салата впечатлява от към комбинация на свежо и готвено, а сиренето служи за осоляване, както и маслините  Като цяло е идеална за вкусен обяд или вечеря. Със сигурност ще впечатлите и гостите си, ако ви се готви за такива :) 


Ето и колко лесно се приготвя:

Необходими продукти: 
1 среден розов домат
зелени маслини
сирене
крутони

Общо взето това е което ни трябва, а ако решите може да сложите и някакво месо, но аз обичам тази салата във вегетариански вариант и смятам, че това е начинът да бъде засищаща и по-здравословна едновременно, не защото месото е вредно, разбира се, а защото е хубаво организмът ни да си прави почивка от него.


Освен, че винаги са свежи, салатата е предварително нарязана и измита до съвършенство.


Крутоните също приготвям сама, като за целта нарязвам 2-3 филийки домашен хляб на малки кубчета. 


Овкусяваме ги със зехтин, риган, червен пипер и малко шарена сол и разбъркваме. Печем на 200 градуса за около 8 минути, докато ги разбъркваме, за да ги хване "огънят" от всички страни, но без да прегарят.


През това време нарязваме и домата на филийки и го гриловаме на грил тигана.


В чиния разпределяме от зеления италиански микс, отгоре слагаме грилованите домати, малко зехтин, маслинки и крутони. "Осоляваме" с малко начупено сирене.
Отгоре завършваме с още малко зехтин и готово..вкусна, свежа и здравословна салата за минути, която ще ви наяде за обяд или вечеря.

Ако искате да видите още една идея за свежа и питателна салата с италианския микс за летните вечери, може да хвърлите поглед и в моя Инстаграм акаунт, тук където съм публикувала още една рецепта.


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!


1 коментар:

  1. Прекрасна салата Люси.Чудесна не само за лятото.За всички сезони.Но лятото разбира се е идеалния сезон за пресните, узрели и вкусни домати.Могат да се гриловат и зелени домати.
    Поздрави, бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...