събота, 8 май 2021 г.

Пърленки с кашкавал / Flatbread with cheese

 

Да знаете, не съм спряла да готвя! И по Великден сготвих сума нови неща, затрупана съм с чудесни рецепти за торти, но не знам защо, не успявам да се наканя да ги кача в блога. Имам още толкова пък други останали в чернови от последните години и си казвам, няма да готвя нови неща, докато не пусна старите, но тогава някоя нова рецепта ме грабва и хоп, пак в кухнята. След цялото готвене и снимане, и по-точно ядене, като те налегне един мързел и хич не ти се седи пред компютъра. 

Тази карантина ни накара още повече да ценим времето навън и прекарано в реалния свят, така че все повече се опитвам да правя точно това - да се радвам на семейството и близките ми..очи в очи. Да, за момента може би рецептите намаляват като бройка, но най-важното, не и като качество. Знаете, че не споделям рецепти само заради редовното съдържание, а само неща, които си мисля, че биха напарвали животът ни наистина по-вкусен. Като днешните пърленки например. Направих ги като част кулинарната ни книга със София мел, а рецептите вече се публикуват на сайта им. Аз ги анонсирам тук, тъй като не искам да ги изпускате, защото са чудесни. Ето я и днешната: 

Необходими продукти:
250 г брашно София Мел Класик
1/2 пак. суха мая
200 мл вода
1 ч.л. мед
1 яйце
100 г кашкавал
1/ 3 ч.л. сол
2-3 скилидки чесън и магданоз за поръсване
олио

Начина на приготвяне може да видите в сайта на София мел ТУК, като забелязвам, че е изпуснато прибавянето на кашкавала в тестото. Е, аз ви го казвам, за да не се чудите къде е отишло и нали затова съм на линия ;) 

Ако пък искате да използвате силата си на читатели, напишете ми в коментар каква рецепта искате да видите в блога следващия път и дали искате отново да публикувам по-често :) Материал със сигурност имам :) 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!


17 коментара:

  1. Здравейте мила Люси!
    Много бих желала да продължите да публикувате още и още апетитни и вкусни рецепти.
    Ако може и някоя плодова торта с повече крем.
    Бихте ме зарадвали много.
    Желая Ви здраве и много усмивки.
    Благодаря Ви предварително!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Иллли. Имам една чудесна плодова торта, която пазя в чернови. Обещавам да я пусна този месец. поздрави и усмивки!

      Изтриване
  2. Ти си ми фаворит! На твоите рецепти обръщам специално внимание! Носиш някаква необичайна харизма😁всичко по много искам от твоите рецепти

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от все сърце за така милите думи и комплименти. Поздрави най-сърдечни!

      Изтриване
  3. За кашкавала не споменахте при приготвянето ???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, затова съм написала, че е пропуснато и аз съм го добавила тук. Поздрави!

      Изтриване
  4. Ми да, искаме повече рецепти и по - малко продуктово позициониране, искаме "старата Люси и стария блог". Да, знам, че става въприс за пари и т.н. и не те съдя и все пак... :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Анонимен. Старта Люси си е тук :) и пише ли пише по същия начин, въпреки, че отказва много ангажименти именно за да не досади с начина си на живот и храната си. Докато блоговете са безплатни, спонсорството винаги ще е начин за нас блогърите да можем да правим това, което обичаме и от сърце безплатно за нашите читатели и вярвам, че не пречи толкова продуктовото позициониране стига рецептите да са в стария стил със същите истории и начин на приготвяне стъпка по стъпка. Вярвам, че верните ми читатели искат да ме видят да получавам отплата за труда си, при все, че го правя безплатно за тях накрая. Искам да споделя, че не всяка марка представена в блога е платено партньорство и дори в годините, когато не съм имала такива отношения, почти всеки коментар беше да споделя коя марка брашно, подсладител, масло, миксер и какво ли не ползвам. Излиза, че мога да рекламирам марки, докато е без пари, но не и ако да речем получа брашно или ориз в замяна. И преди и сега работя само с марки, които реално ползвам и харесвам, и затова и пиша за тях с удоволствие, което си личи :) И аз като всеки човек минавам през различни етапи на кулинарни интереси, ту повече десерти, ту повече тестено, ту повече веган, кето и т,.н , но за мен е важно да правя най-вече това, което ми идва от вътре. Натрупала съм един голям архив доста сочни чернови и главно торти, но знам, че идва време да ги споделя и тях :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  5. Здравей, Люси! От известно време не съм приготвяла нищо от вкусните ти неща, защото забавлявам бебок вече на 3,5 месеца. Тези пърленки обаче...не моха да ги подмина. Въпросът ми е сухата мая от колко грама е - 7 или 11?

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте! Искам да попитам това брашно не е ли малко спрямо водата? Добавя ли се още за измесването и колко? Водата топла ли трябва да е? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, няма проблем. Аз винаги замесвам само с две трети от брашно и след водата и останалите съставки ползвам остатъка за да се доомеси.

      Изтриване
  7. Опитах с 250 грама както пише, но стана смес като за рядко кеково тесто

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Просто добавете още брашно, докато се оформи тесто.

      Изтриване
  8. Така и направих, просто щеше да е хубаво да е точна рецептата. Благодаря за отговорите.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...