неделя, 3 януари 2021 г.

Пържени пурички с течен шоколад / French toast rolls with chocolate

 

Честита Нова 2021 година, приятели! Всички ние я посрещахме със затаен дъх, уморени, но и с най-голямата надежда за по-хубава година, на която сме способни. Убедена съм, че след като стрелките удариха 12 и шампанското гръмна, всеки от нас си е пожелал най-вече здраве, за себе си, за близките си,. но и за всички хора по света, за да може животът да се върне по старо му и да може да му се наслаждаваме всеки ден. 
Да се радваме на случайните срещи с приятели, на концерти и тържества като сватби и рождени дни, да може да придърпаме маса до маса в любимото си заведение, събирайки прииждащи компании и най-вече - да можем да усетим близостта на любимите хора с най-милия жест - прегръдката. Тя толкова  изчезна, че дори случайно подаване на ръка за здрависване през последната година изглеждаше като опит за убийство. 
Хората имаме нужда от хора, от допир, от близост и от възможността да оценяваме какво имаме чрез преживяванията на другите. Искрено се надявам всички ние да сме успели да оценим това през изминалата година, дори и не всичко да се промени веднага, да запазим наученото и да не губим време в безсмислени спорове, драскане на негативни коментари и забележки в нета, сърдене и горделивост, а да се научим да прощаваме бързо, целуваме силно и да живеем този живот с усмивка, като използваме възможността да похвалим,оценим и усмихнем всекиго, който срещнем по пътя си.

И така, нека ви разкажа с какви вкусни бурканчета ме срещна животът съвсем скоро. Това са течните шоколади Lino Lada, за които бях слушала само до преди броени дни. Беше ме грабнало името им и на шега казвах на половинката у дома, че той е моя Лино на моята Лада. :) True story! Бях супер изненадана, когато именно те се свързаха с мен и ме попитаха дали искам да ги опитам и да ви разкажа за тях, като ви спретна нещо вкусно с шоколад по желание. Да, това, което ми харесва веднага в шоколадите е, че се предлагат не в един, а в цели 5 разновидности, като всички те са без глутен и без консерванти

- Дуо ( комбинация от бял и черен шоколад)
- Течен шоколад с кокос
- Млечен течен шоколад
- Течен шоколад Нуга  
и моят личен фаворит и звезда в днешната рецепта :
- Течен Шоколад Gold  с парченца лешници в него

Обичам (течен ) шоколад с ядки и може би това е единствения друг, който би ме изкушил, ако не е черен. Половинката обаче си пада по по-сладките вкусове и често хапва именно млечен или бял шоколад, затова и бурканчетата бях старателно дегустирани и задълбочено ( с лъжица) проучени. Искам сега да ви покажа как може да направите един чудесни пържени филийки -  пурички, които не само децата, но и порасналите такива ще оценят. Стават много бързо и лесно и може да ги направите и за различни поводи и партита. 

Необходими продукти:
1 бурканче Лино Лада GOLD ( или друг вид по желание) 
1 бр. хляб с квадратни филийки
2-3 яйца
1-2 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л сода
брашно
олио

Продуктите са примерни като за основа може да ползвате и тази рецепта тук. В купичка  разбиваме яйцата и прибавяме киселото мляко, в което сме шупнали содата. В него може да добавим още 1-2 с.л брашно, докато се получи кашичка, С тази смес филийките стават много пухкави.


За да станат чудесни филийки използвайте хляб на квадратни филийки. Махаме коричките и разточваме с точилка за да станат тънки, след което намазваме с течен шоколад и завиваме на пуричка.
Виждат се ясно парченцата лешник в шоколада. 


Съвет: За да не ви се рони хляба ви съветвам да пуснете филийката за няколко секунди на микровълновата, преди да я разточите. Вижте разликата между двете пурички, когато не е била затоплена и след като е била.

Потапяме пуричките в яйчената смес и слагаме да се пържат в загряното олио, като пържим до златисто от всички страни.


            
Може да напълните филийките с различни видове шоколад и така ще е изненада каква ще ви се падне.


Мотото на Lino Lada e: "Само един вкус не стига" и ще трябва да се съглася! 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята! 

Бъдете здрави и добри, 

всичко друго ще се нареди! 

Честита нова 2021 година! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!




5 коментара:

  1. Здравейте, прекрасна Люси, от къде могат да се закупят тези шоколади🤗

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат! Може да пишеш на фейсбук страницата, към който води линка да попиташ къде може да го намери близо до теб :) Поздрави!

      Изтриване
  2. Направих вашия пастет с тиквички,чудесен е,благодаря

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...