понеделник, 11 януари 2021 г.

Торта с мюсли с 3 съставки/ 3-Ingredient Chocolate Oatmeal Cake

 

Как сме дебеланковци?? Мотивирани ли сме за новия сезон с обещания за отслабване? Аз - да, при това - много, но това не значи, че вчера не вечерях Помбер. Лоша работа, Люсиии, лоша работа! Тази карантина и изминала година като цяло не ми даде много причини да си показвам derriere навън и сякаш амбициите да изглеждам що-горе приемливо за жена заспаха дълбок зимен сън, и на вместо това смело съм се оформила като чувал с картофи - буцеста,  безформена и си тежи на мястото. 

Обаче, this will be No more. Започнах да изчиствам запасите с вредна храна ( като ги изяждам, разбира се) и се подготвям за новия сезон "Aз съм на диета", като за целта се запасявам с всякакви интересни, полезни, диетични и различни рецепти, които искам да опитам и вярвам, че ще имам нужда в даден момент от този процес.  Ако имате и вие такива, не се свенете, ами ги споделете, защото точно този момент съм на ръба да сформирам група на Анонимните преяждащи. Знаете колко е важна подкрепата в такива моменти, а аз не мога да се похваля с голяма такава. Ето, онази вечер например, половинката в два часа посред нощ реши, че ще хапва бисквитки с кисело мляко. 

Аз му казвам: "Айде, стига, ще ядеш по нощите, лягай тука", а той - не, та не.  ама може да си го позволи клечката. Яде като че ли е с девет стомаха и нищо не му се лепи. Ако не го обичаш досега да съм го удушила в съня му! И така, мотаеше се нещо, и аз му скрих бисквитите,  като в един момент почти успях да го убедя, че най-вероятно не ги е взел от магазина. Всичко щеше да мине по план, ако не ми стана супер смешно, че самият той ги донесе в стаята минути преди това, но аз успях да го убедя, че това е мираж и сигурно е сънувал. Настана голям смях след като ги намери :)  Ето това, драги "зрители"  е Любов по време на холера :) 


И така, време е да ви покажа една чудесна рецепта, която вярвам, че ще бъде полезна за тези дни от диетата, когато хем искаме да се угодим, хем да не ни се налага да се самобичуваме като от ордена на Опус дей след това. Едно супер меко, шоколадов торте, което се прави само с три съставки, може да направите във веган вариант, и съм сигурна, че няма да има човек, който да ня  хареса. В основата й са полезни овесени ядки и семена, сушени плодове и все неща, които дори и да ви заситят, ще бъде по-най полезния начин. Хубавото е, че дори и малко парченце би ви стигнало да заситите апетита си за сладко, затова ви предлагам да хванете последния рекламен химикал от фирмените пакети за 2021 година и да си запишете рецептата, макар че тя е толкова лесна, със сигурност ще я запомните и така :) 


Необходими продукти:
215 г тъмен шоколад
1 консерва ( 400 мл) кокосово мляко


Започваме  като нарязваме шоколада на по-ситни парченца. 
Подготвяме си и мюслите, като аз избрах мюсли Winter на La garone. В самите мюсли има всичко необходимо, за да обогати тортата, без да се налага да купувам поотделно съставките - овесени и пшеничени ядки, стафиди, сушени ябълки, боровинки, джинджифил, орехи пекан, чия, ленено семе и канела. ( Канелата лично аз не я усетих, но това е заради шоколада сигурно :)) В линка по-горе може да видите пълния списък на съставки!


На котлона загряваме до точка на кипене кокосово мляко, което взех от консерва. След като тръгне да завира го изсипваме върху нарязания на ситно шоколад. Оставяме една-два минути да го разтопи, а след това разбъркваме, докато всичко се хомогенизира на вкусен шоколадов крем.


                    
Може да използвате и някакъв веган шоколад, ако решите да направите тортичката веган, но аз само ще ви препоръчам шоколада да е качествен и вкусен. Ако ви харесва на вкус само по себе си, ще ви хареса и тортата после ;) 
Изпипваме при мюслите и разбъркваме. 
След това прехвърляме сместа във форма за торта с махащи се стени с диаметър около 18-20 см. Изравняваме и пъхаме в хладилника, а може и във фризера за около час. 


Аз не й позволявам да замръзне, искам я все още мекичка, макар и изстудена и стегнала.


На пръв поглед изглежда сякаш е хрупкава, но след като ядките набъбнат и омекнат,


 не мога да ви опиша за каква сладост става въпрос!!!


Опитайте и непременно ми пишете своите впечатления след това ;) 


 Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята , а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!




17 коментара:

  1. Честито Рождество Христово Люси ! Честита Новата 2021 година !
    Бъдете здрави и следвайте мечтите си ! Страхотна е тортата, изглежда прекрасно и е подходяща за всички януарски именници !
    Поздрави и усмихнати празнични дни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце, Лени! Бъди жива и здрава и ти и близките ти! Отрязвам ти парченце, з ада се убедиш във вкуса й :)

      Изтриване
  2. Люсииииии,защо ме провокираш,бе,момиче?От вчера реших да съм "жена с ХАРАКТЕР",и да не се поддавам на изкушения.Обаче внезапно се сетих,че утре следобяд една приятелка ще дойде на кафе...та...довечера ще има снимков материал!Хубав ден, красавице!И се пази!😘

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хи-хи-хи, if i`m going down, i`m taking everybody with me !!! Няма само аз да дебелея тука, я! А, пък виж, тази торта не е толкава лоша идея :) Ще чакам снимки!

      Изтриване
  3. Прекрасна торта Люси! Само да намеря къде продават мюсли при нас и я мятам да я направя!! Слънчева седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз моите ги взех от магазина CBA :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  4. Здравей,Люси! Искам още този уикенд да направя тортата, изглежда уникалнo вкусна и лесна за изпълнение. Проблемът е,че в нашия град не откривам точно това мюсли, а само шоколадовото на La garone. Дали мога да заменя с него или ще стане прекалено сладко?

    ОтговорИзтриване
  5. Ще стане ли с краве прясно мляко Люси?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам да, но препоръчвам да опитате този вариант :)

      Изтриване
  6. Strahotna torta stana. Blagodarq za receptata. Imam snimki, no neznam kak da gi prikacha. Hubav weekend.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Може да споделиш снимки в групата или да ми ги изпратиш като съобщение на страницата на блога във фейсбук. Тук няма как да се прикачват :)

      Изтриване
  7. Благодаря за прекрасната рецепта. Много се доближава до торта Гараш на вкус. А е толкова лесна за изпълнение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че Ви е харесала. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  8. Страхотна!
    Благодаря ти!!
    Бъди здрава!!!
    Желая ти успешна нова година!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!
      От сърце :)
      Хубава и успешна 20201-ва годна!

      Изтриване
  9. Люси, следя те от години. Страхотна си, както и рецептите ти!Направих тортичката, не знам дали аз не сбърках някъде, но тортичката никак не се на дигна и ми се струва, че остана сплескана и мюслите не набъбнаха и не омекнаха. Сега я извадих от хладилника и ще я оставя отвън да омекне и ще я опитам пак! Иначе вкусът е превъзходен! Благодаря за споделянето!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат и мерси за милите думи. Самата тя не се надига кой знае колко, не е висока, а омеква след време. :) Поздрави и усмивки най-сърдечни!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...