Защото се шетам много по Холандия сега ще трябва да наваксвам с рецептите за месеца! :) Днес например у дома ще се прави един чудесен домашен, шоколадов сладолед, който приготвяхме с моя племенник, а в хладилника се охлаждат точно три десерта. Не се чудете кой ще ги изяде, това най-бързо се намира ;)
Денят е дълъг, предимно слънчев, като изключим кратките тропически дъждове и определено вече имаме време и за работа, и за почивка, пък и за малко експериментиране в кухнята. Казвам малко, защото през седмицата е добре да готвим по-бързички неща и точно такива десерти ще ви предложа и аз. Един от тях е днешният, който приготвих специално за приятелите си от София мел и техния сайт, където може да да намерите още мои ( непубликувани в блога) рецепти.
Тъй като знам, че сега е моментът за сладкишите без печене, ви предлагам тази изключително вкусна и точно толкова лесна тортичка с крем от грис, кокос и бисквитки. Аз самата никога не съм гледала на гриса на нещо повече от каша, която ми пробутваха за десерт в детската, и така й не му минаваше номера, но с течение на времето се радвам, че мнението ми се промени. Грисът си има своето очарование и смятам, че по-скоро бихте впечатлили някой с нещо такова, отколкото типичните торти, защото ще го хване яд как сам не се се сетил да си го приготви по-рано.
Наистина изключително разхлаждаща тортичка, която няма да ви отнеме повече от двадесет минути за приготвяне. Защо да губя повече време тогава в приказки, като мога да ви кажа какво ще ви трябва?! :
Необходими продукти:
1 ч.ч. грис София мел
1 литър прясно мляко
1 ч.ч. захар
110 г кокосови стърготини
около 250 г какаови бисквити
1 ч.ч. = 200 мл
Когато е готов, отлепваме леко страните му с помощта на остро ножче и и обръщаме върху чиния или поднос. Заливаме с шоколадов ганаш. Чудесен изстуден десерт без печене за горещите летни дни.
Надявам се съм ви заинтригувала, а пък ако искате да направите деня си още по-вълнуващ, не забравяйте, че до петък може да се включите и в моята игра тук, в която трима от вас ще спечелят награди само заради един коментар !
Успешна седмица, приятели!
п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;)
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
Няма коментари:
Публикуване на коментар