
Определено не ми трябва месце за това ядене, но виж мога да си го гарнирам с малко сирене. Даже понякога топвам филийката в соса, редя отгоре чушки и сирене и просто става такава вкусна филия, че нищо чудно да ме видите часове по-късно с усмивка като на Жокера по улиците, ако не съм се сетила да се измия. (Разбира се това е случвало само четири-пет пъти и само в два от тях срещах много важни хора)
Но няма да се бавим повече, време е за обяд така и така. Ако се захванете веднага, след 30 минути ще обядвате тази вкусотия, а ето и как става:
Необходими продукти:
чушки и
домати ( може и консерва) - равен грамаж
сол/ захар
няколко скилидки чесън
магданоз
олио
Както виждате няма много точни мерки тази рецепта, затова и няма къде да сбъркате. Правите си го на вкус, като съотношението е хубаво да е такова, за да имате достатъчно сосче за чушките и обратното. Обикновено рецептите се дават за килограм чушки и толкова домати, но може и да послужи за ориентир 12 -15 броя чушлета и 4-5 по-големи домата. От толкова ми остават понякога и за похване студени от хладилника ( още едно предимство на това ястие - еднакво вкусно е и студено и топло)
Започваме като измиваме чушките и ги подсушаваме с кърпа. После разрязваме от средата до края по дължина, за да може да излиза сока им по време на пържене и да не пукат.
Пържим чушките в загряно олио от всички страни, като от сега ви казвам - много си пръскат, затова си сложете шлем, кърпа на ръката или нещо друго. Това обаче е малък дискомфорт, спрямо резултата накрая.
различните сортове чушки са с различна дебелина и ще се пържат за различно време, но не бива да ги препържвате. Гледайте да ги парнете хубаво от всички страни, а отдолу да си останат месести.
Зеленчуците се сервират в голяма чиния, като отдолу слагаме черпак сос, нареждаме чушките и отгоре заливаме отново със сос.
Изключваме телефона, телевизора и тревогите в главата и сядаме да хапнем едно от най-обикновените, но и вкусния ястие на света!
Усмихната седмица, приятели!
п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;)
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
Е, това е чудесно сезонно ястие Люси.Във всеки български дом се приготвя особено лятото.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнато и топло лято !
Благодаря ти, Лени!Чушчиците и миш-маша са през ден на моята трапеза през този сезон! Усмивки!
ИзтриванеСупер са.Вчера правих абсолютно същите,но бяха люти и добавих малко захар в сосчето.Добавих готовите чушлета и оставих за няколко минути под капак да покъкрят.Под капак ги пържих и ги раздрусквах за да се обръщат.Великолепна разядка,каза мъжът ми и ги преполови 😂👍
ОтговорИзтриванеИ аз хвърлям по някоя люта от време на време :) То и така си хапват доста хляб, но сложиш ли и пикантно - стой та гледай :) Поздрави от сърце, Jessy!
Изтриване