сряда, 25 октомври 2017 г.

The Unholy Photo shoot: Vampire Nun and Priest / Хелоуин : Грим идея - Монахиня и свещеник вампири


* Внимание! Статията не се препоръчва на хора приемащи нещата твърде на сериозно, религиозни фанатици или такива без чувство за хумор.


Темата за обръщането на изначално положителни и печелещи доверието ни персонажи към силите на злото и мрака отдавна е експлоатирана до краен предел в литературата, киното и телевизията.
Все пак те успяха да превърната нищо неподозиращата Фея на зъбките в едно от най-гадните неща, което може да те застигне, след разстройство в безтегловна среда.

Да не говорим, че дори най-невинните анимационни герои не са застраховани към смяна на житейската философия и преобръщаме към други религиозни течения:


Днешното ми предложени за грим и костюм за Хелоуин е свързано с представителите на светата църква или иначе казано, хората който би трябвало да са с връзки и да се ползват със специални протекции от Горе, за да не ги застигат такива чуми. Да, ама не! 
През последните години гледахме доста филми и за обсебени и леко не у ред отчета, монахини и други богослужители. 

                       

Както виждате, знам за какво говоря :) 

                     

Гледам филми на ужасите, както хората гледат новини всяка вечер, с тази разлика, че моите филми не са толкова страшни като новините. :)

                     

Много хора не разбират, че по-голямата част от любителите на Хелоуин извън Америка, където е вече комерсиализирана традиция, са именно артисти и хора на изкуството. Това, което дава този повод на повечето гримьори, фризьори и скулптори, както и други хора, занимаващи се с изкуство е голямо поле за изява, което в други празници не съществува.

Повечето професионалисти в  специалните ефекти са започнали именно увлечени от грима покрай Хелоуин, достигащи до това да правят такива за големия екран. 
За мен това също бе голяма мечта, но за съжаление България няма основа за такъв вид филми, освен ако не са чужди продукции. Затова Люсата си остана само с мераците и гримирането по Хелоуин.
Както и всяка година и тази няма да ме подминат досадните коментари за чуждия празник, как може да се увличам по него, по дяволски неща и всякакви други ужасии. ( massive eyerolling) Не знам как някой все още си мисли, че тази мисъл е първично негова и нечувана досега, и че концепцията за свободата на словото ще бъде моментално променена заради собствения им комфорт и тесногръдие.
Вие не празнувате един празник, аз не празнувам десетки, но едва ли ще ме видите да мърморясвам.Сигурно тематиката на днешните костюми не помага за целта, което сигурно ще доведе до няколко отписване на последователи на блога, както всяка година. Е, това е техен избор, което ще ги лиши от останалите чудесни публикации и рецепти в него, а пък мен ще ми спести няколко злобни коментара :) 


Но стига съм се презастраховала с думи - ясно ми е, че съм се запътила надолу, вместо нагоре, затова и си нося нещо да осветява тъмния път. С такова черно чувство за хумор, влечение към тежката музика и света на чудовищата, какво друго да се очаква. 


Понякога за да бъдеш добър и лъчезарен човек, трябва да имаш нещо, което да служи за катализатор на лошите мисли и настроение, в което всеки попада понякога. според мен творческото себе изразяване е точно това, което ми дава всичко това, от което имам нужда. За някои хора това е хвърляне на салфетки, шопинг или клюкарстване за другите, а за мен - думкане на барабани, куфеене на концерти и "малко" ужаси "от време на време". :)

Но малко думи и за днешната фото сесия: Може би се забелязва, че е вече на няколко години, но все не стигах до нея да я публикувам. Митко още беше с къса коса и брада, в един цвят (не като сега - 50 нюанса сиво)

Спомням си, че доста се позабавлявахме на домашното парти, подхвърлящи всякакви тематични шеги.
Гримът не е основният тук в случая, както се вижда, а по-скоро костюмите. Преди да се прежалите със сто лева в близкия секс шоп, не се излагайте, ами вижте какво може да направите.
За свещеника просто сложете черно поло и сако, с парче бяло тиксо на полото, имитиращо якичката.За вампиро-хинята :) просто не нахлузвайте бяло поло докрай, а го оставете около главата си. Черно парче плат върху нея с безопасни игли и черна рокля надолу ще свърши същата работа.


С всичко останало може да развихрите въображението си, пък кой колкото има. 
Като стари снимки не са ми едни от най-любимите, но пък всеки е почнал от някъде. 

Страховит Хелоуин, приятели и очаквайте още тематични публикации! 

Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...