
А ето и необходимите продукти:
500 г пресни пюрирани домати
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
2 ч.л. захар
1 с.л. сол
2-3 с.л. зехтин
3/4 1.л. сух риган
1 ч.л. сух босилек
1/2 ч.л. червен пипер ( сладък/ лют)
Започвам като загрявам в тиган мазнината, и добавям ригана,босилека и пипер, като може да ползвате лют или сладък, в зависимост от предпочитанията.
Запържвам за кратко, колкото да пуснат аромата си и след това добавям наситнения лук и чесън.
Запържваме докато омекнат и прибавяме доматите. Аз използвам току-що смлени на блендер или пасатор домати, като в зависимост колко е дебела кожата им, може да прецените да ги обелите.
Прибавете захарта и солта и оставете сосът да поври, докато се сгъсти. Може да сложите първо половината захар и сол, за да прецените вкуса след около 101-5 минути. някои домати са много сладки, но по-късните, зимни такива са по-кисели и ще имат нужда от повече захар.

Може да решите да си направите по-голямо количество, като спазите пропорциите и се подсигурите с наистина ароматен пица сос за зимата :)
Усмихната седмица, приятели!
Харесва ли ви публикацията рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
Здравейте, според Вас ще се получи ли с домашно консервирани домати?
ОтговорИзтриванеДа, ще стане :) Поздрави!
ИзтриванеСтрахотна рецепта, но колко би издържало така в хладилника.......надали месеци наред ме опасява?
ОтговорИзтриванеРали, ако се прави сосчето за дълго съхранание, може да се изварят бурканчетата, но в това малко оличесто ще го похарчиш за два-три дена :) Иначе ще издържи в хладилник.
ИзтриванеЛюси,
ОтговорИзтриванетези подправки са ми любими, както и мащерката.Чудесен сос, много ароматен се е получил.Аз понякога правя стерилизиран такъв, но подправките ги слагам чак по време на консумация.Така сосът е винаги различен поради различните подправки.
Поздрави и лек ден !
Благодаря ти, Лени! Прегръдка!
ИзтриванеВкуснооо!
ОтговорИзтриванеБлагодаряяя :)
ИзтриванеМоля за отговор 1 с.л. сол не е ли прекалено много за доматен сок 500 гр.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Таня :) Това не е само доматен сок, а пюрирани домати и си трябва повече овкусяване. Написала съм колко съм използвала спрямо солта, която имам, но може вие да имате някоя, която осолява по-добре. Сложете на вкус ;) Поздрави!
ИзтриванеДобро утро можели това сосче да ги стерилизирам за зимата и колко мин. Ще си го направя допадна ми като рецепта благодаря ви добре че ви има.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, предполагам, че се стерилизира колкото обикновените домати в бутилка.
Изтриване