четвъртък, 11 май 2017 г.

Кефир за отслабване / Kefir diet


Едва ли някой ще предположи, че точно в този блог, бълващ рецепти за сладкиши, ще намери и нещо за отслабване, но ето, че и този ден се появи. 
Не само, че изпълнявам желания всеки месец, като ви питам какво искате да видите още, но и самата аз съм отново на режим и резултатите не се забавиха. За разлика от повечето хора обаче имам спортен дух и влизането ми във форма за лятото е доста по-драстично - засяга от храната до физическите упражнения, до приемането на здравословни добавки, течности и всичко това, придружено с голяма мотивация и нито един ден оглушки! Аз съм от хората, които предпочитат да си дадат много зор за по-кратък период от време, отколкото да правя диета три до шест месеца, само и само да си позволявам от всичко. 

И до ден-днешен домашните се изумяват как мога да правя сладкиши и ястия, да ги снимам в най-апетитния им кадър, а след това да оставя вилицата и да им кажа "вие хапвайте, аз ще съм на кисело мляко" :) И все пак го казвам с усмивка! И защо не. Не го намирам за толкова невъзможно да тренираме волята си и да се лишим известно време от определени благинки в името на това да се чувстваме уверени и щастливи буквално седмици след това. 
Може би винаги най-трудна за мен е абстиненцията от сладко, която получаваш някъде първата седмица на спирането на бялата захар, както и всички други, включително и фруктоза (не консумирам и плодове).
Тогава организмът има нужда от сили, а именно в този момент трябва да накараш и тялото да работи, правейки упражнения (аз у  дома) и имаш чувството, че вече си не само дебел, а и остарял и няма как да си вдигнеш хипопотамския задник. 

Е, не е точно така и след първата седмица, когато тялото усети движение в мускулите, които отдавна не е използвал по този начин, ендорфините в мозъка ви ще ви донесат нужното щастие да заместите това, идващо от похапването на вкусна храна. Много мога да говоря за ежегодната си диета, като разбира се я разнообразявам всяка година, вкарвам нови елементи, но днес ще говорим за нещо конкретно.

Много от вас пожелаха да им представям малко по-здравословни и интересни предложения, затова днес ще ви предложа една напитка, позната с това, че допринася за отслабване, освен че е полезна и за много други неща - кефир.

Миналата година попаднах на тази рецепта тук и разбрах, че напитката помага още за обмяната на веществата, поддържане на нормална микрофлора, изчиства токсините, стопира стомашните инфекции, действа благотворно при лениви черва и запек, има добро диуретично действие, влияе положително върху депресивни състояния и още много други.

Реших да пробвам като по време на моя режим включа и консумацията на тази напитка от кефир с щипка полезни подправки, които може да пиете сутрин на закуска.


Необходими продукти:
1 ч. ч. кефир
щипка лют пипер
щипка млян джинджифил
щипка канела


Разбърквайте всичко заедно.

Пийте по една чаша от тази напитка сутрин или вечер в продължение на месец, като комбинирате с подходяща за вас диета и мимимум 30 минути упражнения и ще се убедите в неговите ползи. Аз лично го замених с кафето за този период и макар да се почувствах доста сънливо в първите дни, все по-упоритото сутрешно слънце е помощник да спрете кофеина, който също няма да ви е от помощ в периода на режима.
Надявам се идейката да ви хареса и дори да не е точно това, което се надявате като разултат, не забравяйте да опитвате нови неща и да имате позитивна нагласа ... иначе защо си правим този труд, ако не сме щастливи накрая! 
Усмихната седмица, приятели! 

Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели! 

8 коментара:

  1. Рецепта за кефир с кефир...от къде може да се купи кефир? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Алби, кефир има на много места. Аз го купувам от Кауфланд например.

      Изтриване
    2. Благодаря ти Люси, бях задала въпроса когато видях, че си ползвала на Хармоника продуктите.
      Поздрави

      Изтриване
  2. Ех Люси,
    благодаря ти за тази публикация.Кефирът наистина е много полезен, той се използва традиционно в Русия.Използват го в много рецепти и наистина е много полезна и здравословна напитка.Поставила си начало към някои промени в храненето, адмирации за постиженията.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лени, не са перманентни промени. Аз съм от хората, които обичат да се радват на разнообразието в живота и не обичам да превръщам един и същи вид харана в постоянно хранене до каря на живота си, затова съм на разични режими през годината. Смятам, че така и тялото получаа необходимото разнообразие и се учи да усвоява различни храни, без да привиква прекалено към тях. Поздрави!

      Изтриване
  3. А от къде да си намери човек кефир или как да си го направи 😉

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Кефир има на много места. Аз купувам от Кауфланд. Може да потърсите в интернет, ако искате да видите как може да се направи. Поздрави!

      Изтриване
  4. Ааааа сетих се 😉 Това е гъбата 👍

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...