сряда, 18 декември 2013 г.

Уникално заешко с бира и горчица / Rabbit Stew with Beer and Mustard Recipe


Тези дни доста се пооблажихме с толкова рецепти за сладкиши, ето защо реших, че е време за нещо соленичко :) Рецептата е отново за заешко, което стана предпочитаното ни месо, заради ползените си качества и защото е доста диетично, така че можем да похапваме на спокойствие  предпразнично. Представям ви тази яхния от заешко с бира и горчица, която нарекох "уникална", защото наистина е такава. Вкусът и е толкова добър, че запрати всички други рецепти за заешко досега в десета глуха :) 


Така се случи, че у дома се намираха точно тези три важни състваки ( освен заека, разбира се) :)

Горчица, праз ....


.. и наистина хубава бира !


 Но за да сме съвсем точни, ето го и пълния лист с необходимите продукти:

Необходими продукти:
1 бр. домашен заек
3бр. стрък праз ( по-голями)
3 с.л. качествена горчица ( може и на зърна)
3 с.л. брашно
300 мл вода
330 мл светла бира
сол
олио
индийско орехче

Рецептата е толкова лесна, че ще я напиша само в  десет изречения :) Започваме!

Приготвянето започваме като измития и почистен заек нарязваме на порции. След това го запържваме до златисто в малко олио.


В друга, дълбока тенджера запържваме нарязания на ситно праз за 2-3 минути или докато омекне. 

       
След това дърпаме от огъня и прибавяме брашното. Разбъркваме и  врщаме на огъня,  като след минута- две добавяме и бирата.

 

В отделен съд размиваме горчицата с водата и ги прибавяме към тенджерата на котлона.


Накрая оставяме да прибавим и заешкото месо. Овкусяваме с подправките. Оставяме да заври под похлупак, след което намаляме на температурата, така че да къкри за около час.

 

Сервираме вече крехкото месо с черпак от прекрасния ароматен сос. 
Аз добавих за акцент още малко рендосано индийско орехче, което е любимо ухание за този сезон.


Можете да гарнирате ястието със сварена паста или картофено пюре! Добър апетит!

4 коментара:

  1. Днес го направих, стана перфектно! Благодаря много за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, че споделихте отзиви! :) Поздрави!

      Изтриване
  2. Честита нова 2014 година. Да сте най-вече жива и здрава и нови кулинарни успехи, на които да се радваме. Ние си сготвихме заешкото за първия ден от новата година. Стана страхотно, всички го харесаха, без изключение. и аз благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Галя и за много години! Желая ти много богата, успешна и щастлива за теб и близките ти година! Благодаря ти , че сподели добрата си оценка за ястието в блога. Няма да ми омръзне да го чувам ( ...или пък чета :) ) Сърдечни поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...