вторник, 13 октомври 2020 г.

Бисквитена торта на топки със Специален пудинг Dr. Oetker / Easy Chocolate and Vanilla Icebox Cake Dr. Oetker


Научихте ли новината? Четири планети ще бъдат ретроградни този октомври!!! Ми да идват вече, че откога ги чаках/?!  Тази 2020-та взе да доскучава. Не знам за вас, но аз реших, че няма да пазя повече диета. Налях си един шот уиски в сутрешния чай и мога да ви кажа, че съм много по-спокойна и оптимистично настроена. И без това навън захладя, заваля, скоро и извънземните ще кацнат, за къде да я пазя тази фигура? Както прогнозите сочат, зимата ще ни затворят у дома отново заради карантини и вируси и няма кой да я види под трите ката дрехи.

С баба започнахме да затваряме даже зимнината от Джони Уокър и Джеймисън в буркани и сега и Апокалипсис не ни плаши. 

Така де, мога да кажа с ръка на сърцето,  че с наближаване на края на годината, всички сме на последни сили - и психически и физически, а желанието за топли и сгряващи напитки, отпускащи  нервната система са повече от добре дошли, а Д-р Радва би казала -  и препоръчителни!


Ето, аз например искам днес да ви изкуша с едно торте, което ще ви омае с невероятна визия, но и вкус. Най-хубавото е, че е  толкова лесна, че и пиян може да я направи. 

За да не стигаме до там обаче, използвам от ароматната есенция на Др. Йоткер, за да може и по-малките от mi familia да я опитат. И така, като сме почнали - и два от техните нови крема - Специален пудинг за бисквитена торта. 
Не можах да не се изкуша, тъй като знаете ,че лакомията и мързелът в мен са двигателна сила и понякога обожавам да създавам много лесни и бързи торти като днешната. 

Преди години за първи път опитах такава бисквитена торта на топки и ми стана фаворит. Сега ви представям и тази рецепта, която може да си ИЗПРИНТИТЕ ОТ ТУК направо! 



Необходим продукти:
200 г бисквити (1 пакет какаови)
200 г бисквити (1 пакет обикновени бели)
1600 мл прясно мляко
140 г захар
100 г стафиди
70 г шоколадови капки

Започваме като накисваме стафидите в малко гореща вода, към която прибавяме 1 ч.л. от есенцията ром. Докато стафидите се накисват, приготвяме двата крема едновременно, но в два отделни съда на котлона.

 

Приготвяме ги спрямо описанието на пакетчето, но всеки с 700 мл мляко и  по 70 г захар за пакет пудинг, отделно ще ни трябват 200 мл мляко за овалване на бисквитите.


След като кремовете са готови, а стафидите набъбнали, започваме със сглобяването на тортата. Избираме подходящ съд за реденето на тортата. Започваме с пласт шоколадови бисквити, като всяка топваме съвсем за малко в останалото ни прясно мляко. Отгоре разпределяме част от ваниловия крем и поръсваме с "пияните" стафиди.

                            
Започваме да редим втория ред с белите бисквити, които също топваме в мляко. Върху тях слагаме от шоколадовия крем и поръсваме с шоколадови капки (или заменете с нарязан на ситно шоколад по желание). 


Слагаме отново шоколадови бисквити (пак потопени в мляко) и добавяме още от ваниловия крем. 


Отгоре украсяваме с останалите ни шоколад, стафиди, захарна декорация и шоколадов крем.


Оставяме тортата напълно да изстине (мин. 4 часа в хладилник) и я сервираме на топки с помощта на лъжица за сладолед. Загребвайки от всички пластове, оформяме вкусни и ароматни порции с мраморни цветове, които преливат, а вкусът им е неописуем.


Може да комбинирате вкусовете с малко плодове, горещ шоколадов сос, хрупкави перли и да не забравяме ..ароматно питие ;) 

Няколко "топки" торта и съм готова за ретроградния Октомври! 


I fear nothing! 


Надявам се моето предложение да ви е от полза и е ако е така, и искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 



Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!








3 коментара:

  1. Стафидите с какво мога да ги заменя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може просто да ги пропуснете или да сложите други сушени плодове ;) Поздрави!

      Изтриване
  2. Люси, къде отиде другата такава рецепта със сладко от боровинки и заквасена сметана... Толкова се хареса на семейството ми, а сега не в откривам :(

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...