понеделник, 30 октомври 2017 г.

Мъфини червено кадифе с убийствена украса / Slasher red velvet cupcakes


Едва ли има някой да не обича торта "Червено кадифе" ( рецепта тук), която е символ на романтика и красота. Е, днес ще свържем червения й цвят с нещо по-типично за предстоящия празник, а именно едни убийствено-червени мъфини. 
Освен изключително сочни и вкусни, този път ги направих и с пълнеж от шоколад и супер шапка от пухкав крем. 

Украсата е малки ножчета от захарно тесто, които може да изработите сами, или да ви подари добра приятелка, както се случи при мен. Моята пословична лудост е известна на моите приятели, затова кой когато си дойде от чужбина ми донася някоя такава глезотия и ми я подарява с димите " Като го видях и веднага се сетих за теб"

Няма да изброявам какви неща са ми подарявали до сега, но мога да ви кажа, че като си сложа вампирските зъби, дългата перука, латексови уши и средновековни доспехи ми е много приятно да си режа зелето на мини гилотината в кухнята :) 


И така, у дома винаги е неспирен празник на празненствата и сетивата, затова днес ви предлагам нещо точно такова - празнично и изкусително.
За тези от вас, които все още се чудят как да постигнат перфектния цвят за червено кадифе, ще има и споделена малка тайна, която може би ще си спести много ядове.
Рецептата е идеална и за други поводи, затова грабвайте лист и химикал и записвайте.


Необходими продукти:

За мъфините:
3/4 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. кисело мляко
3-4 капки лимонов сок
2-3 с.л. какао
1/2 ч.л. сода
1 ванилия
1 яйце
червена боя
щипка сол

За крема: 
200 г крема сирене
300 мл бита сметана
захар на вкус
1 ванилия

Още:
течен шоколад
червен сироп/ топинг

За направата им в купата на миксера разбиваме постепенно, яйцата и захарта. Прибавяме след това едно по едно прясното мляко, в което сме капнали лимоновия сок и сме го оставили за една минута да престои. след това прибавяме олиото, киселото мляко и ванилията.

                             

Пресяваме си брашното с чаша и започваме да прибавяме постепенно към течната смес, заедно със содата, солта, боята и какаото. 

                          

Много често хората изпитват затруднение в създаването на цвета, и точно затова какаото се слага за да засили червения цвят. Аз използвах не много наситено какао, защото иначе рискувах да стане кафяв блата. Но аз ви препоръчвам да купите като цвят не коледно червено, а бургундско. Така може да се радвате на наистина наситено червено.


Готовата смес разпределяме във формички за мъфини като от големите излизат около 12-14 броя, а в по-малките - тройно. Аз ги направих мешани - малки и големи. Пека ги на 170 градуса докато се надигнат и капачето се запече, но седи все още сочно.
Хубавото на тази рецепта е, че дори мъфините да не ви станат перфектни на вид - криви и т.н, не е от значение. Изстудените вече кексчета изравняваме на външен вид, като изрязваме излишното и правим малки дупки в средата, събирайки всички трохи в купа.


След това запълваме сърцевината им с течен шоколад и топваме върха им отново при трохите, което го оформя равно.


С миксер разбиваме сметаната и 1/3 ч.ч. захар ( ако е неподсладена) и прибавяме кремата сирене и ванилията.
Шприцоваме получения крем върху мъфините.


Отгоре правим пръски с плодов сироп, някакъв топинг или в моя случай, останалия ми карамел от ябълките тук. Загрях част от него, като просто прибавих още малко глюкоза, което го направи по-течен и с него направих тези вкусни, лепкави карамелени пръски.

 


Ако и на вас ви иде да убиете някого от време на време ( че, на кой не му се иска), не го правете наистина, а убийте това чувство с тези невероятни кексчета.

В краен случай, най-много да умрете от преяждане, защото едва ли ще се спрете на едно.




Точно когато си мислите, че зад пухкавата текстура и още по-пухкав крем няма какво да се крие повече, изведнъж усещате в сърцевината им шоколад, който се разтича от нея.


Аз ви пожелавам един Killer Halloween и до още по-зловещи срещи...догодина :) 



Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!

29 коментара:

  1. Ехее, жестоки са, Люси! Страхотна идея и изпълнение и като вкус и като визия. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. А ножчетата от фондан ли са?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, може да се направят от фондан или гъм паста.

      Изтриване
  3. Здравей Люси.Имам въпрос ако останат в хладилник ли се съхраняват(предвид крема)?

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей Люси, страхотни са! Искам да те питам, колко боя си сложила в тази рецепта за да получиш този цвят?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет :) Не помня колко боя отиде, но не беше много - просто слагах малко по малко на върха на лъжичка. Поздрави!

      Изтриване
  5. Здравейте! Изглеждат страхотно! Ще направя опит да ги спретна във вид на торта....дали крема би бил подходящ и за измазването й? Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Петя и благодаря! Да, кремът е подходящ, може да видиш и моята торта тук - http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/05/best-red-velvet-cake.html Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  6. Здравей, Люси! Бих искала да пробвам и тази рецепта. Приготвих вече тази торта http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/05/best-red-velvet-cake.html и стана страхотна. Забелязвам, обаче, че тук в тестото липсва кафе, дали би могло да се добави, за да са сочни или за мъфини не е добър вариант? Чудя се дали ще се изпекат добре, ако са и с кафе, знам ли, разсъждавам си... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Ивелина :) Можеш винаги да добавиш и кафето,ако решиш. Решила съм да го премахна в тази рецепта, тъй като пък често ме питата в рецептата за тортата дали ще стане без кафе и затова :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  7. Мъфините изглеждат уникално. Утре мисля да ги изпробвам. Понеже съм нова в кухнята искам да попитам, може би абсурдни въпроси, но битката Сметана сама ли я правите или купувате готова (ако готова - каква марка) и да попитам за яйцата... В съставките пише 1 яйце, а след това пишете разбъркваме яйцата... Тоест повече от 1 ли използваме?Извинявам се за глупавите въпроси.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, анонимен, Няма глупави въпрос - не се притеснявай. Да, става въпрос за едно яйце, може би по навик съм написала в множествено число. Сметаната се продава в течно състояние в кутии ( животинска или растителна - избор на човека) и се разбива до сняга с миксер :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  8. Здравейте, страхотно изглеждат! Тази боя от къде може да се закупи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Може да закупите от сладкарските магазини в България- аз си ги поръчвам от тях онлайн, тъй като няма в нашия град :)

      Изтриване
  9. zdraveite kak moga da izmerq 3/4

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, аз ползвам за мярка чаша от 200 мл по принцип, но за други рецепти може да ползвате най-различни таблици за мерни единици в готварството като тази тук ( копирайте и поставете в гугълбраузъра) - https://i.pinimg.com/originals/96/2c/a1/962ca103375b2a92d1722e8375cb18ce.jpg

      Изтриване
  10. Здравейте, мъфините отгоре и отдолу ли се пекат или само отдолу ?

    ОтговорИзтриване
  11. Здравейте, проблем ли ще е ако използвам боя на прах или пък боя за яйца ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, няма проблем да е на прах, просто да е хранителна боя. Има такава за яйца, която не е подходяща за консумиране, затова четете опаковката. Поздрави!

      Изтриване
  12. Здравей, Люси мъфините отначало отгоре и отдолу ли да ги пека или първо отдолу, за да се надигнат и след това да ги мина отгоре и отдолу ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, няма разлика при печенето на мъфини от стандартния за сладкиш иначе щеше да е описан. Печем от всички стани. Поздрави!

      Изтриване
  13. Здравей, Люси! Единственият набухвател содата ли е! 🙂Весело посрещане на новата година ❤️

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не, защото в самото брашно има набухвател, тоест има и бакпулвер и сода. Поздрави!

      Изтриване
    2. Здравейте,искам да попитам ,ако нямаме брашно с набухвател ,колко бакпулвер трябва да се прибави към обикновеното брашно?
      Благодаря предварително!

      Изтриване
  14. Здравейте, за колко време се пекат мъфините, ако не им слагам течен център вътре ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте :) може би 2-3 минути отгоре :) Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...