понеделник, 21 март 2016 г.

Най-вкусният чийзкейк без печене и без желатин / The Best No-Bake Cheesecake without Gelatin


Ето, че най-сетне и пролетта е тук! Време е само и времето да навакса с температурите, че стига сме се загащвали до ушите! Птичките запяха, цветята и дръвчетата разцъфтяха и ако има нещо, което да направи нещата още по-приказни, то е днешната ми рецепта за най-кремообразния и вкусен чийзкейк без печене, който съм яла и приготвила. По-недоверчивите от вас ще кажат: "Е, такива рецепти бол" и ще сбъркат, защото, както ми бе заръчано от читател - искахте такъв чийзкейк без наличието на почти задължителния навсякъде желатин и аз ви го давам! 
Наистина няма място за сравнение за това колко по-нежен и въздушен е десертът без желатин и доказателство за това е пак мнението на уважаваното жури у дома (в лицето на майка ми, която не дава шестици току-така, камо ли за чийзкейк). Тя така и не разбираше какво хората харесват в този вид сладкиши, докато не и сервирах този. И именно защото е толкова специален, бих искала да го предоставя като рецепта в кампанията за Olympus, които бяха така добри да ми предоставят продуктите, а те не бяха никак малко, за което благодаря!  


С тази рецепта ставам посланик на кампанията "Малката черна престилка" (трябваше да се снимам с нея, затова се изявявам насреща ви), с която марката иска да вдъхнови жените да изпитат удоволствието от приготвянето на домашна храна. 
Аз заставам зад идеята с две ръце (с цедено кисело мляко в едната, който е любимият ми техен продукт). 
Не веднъж съм казвала, че не обичам да правя реклами на неща, в които не вярвам, затова, когато ми предложиха да стана участник в кампанията, се усмихнах и си казах : 
"Те да не би да знаят колко цедено кисело мляко имам в хладилника?" :) 
И така, аз няма да се бавя повече, защото е едва началото на седмицата, и като такова наистина имаме нужда от вдъхновение - сладко и вкусно като този кадър!



Доверете ми се и ви обещавам сладкиш, който ще разтопи сетивата ви. Но ето и рецептата: 

Необходими продукти:
2 ч.ч. млени бисквити
100 г разтопено масло
2 ч.ч. цедено кисело мляко 10% Olympus 
200 г  извара Olympus (може и крема сирене)
125 г краве масло
1/2 ч.ч. течна сметана за разбиване 
1/2 ч.ч. пудра захар
За украса:
2 ч.ч. замразени боровинки и захар на вкус (може да се замени със сладко по избор) 
бита сметана


Започвам като в блендер смилам бисквитите. Аз си премерих около две чаени чаши млени бисквити, но вие можете да сложите и малко повече, ако искате по-дебела коричка. Изсипвам ги във форма с махащи се страни с диаметър 24 см. Прибавям първоначално около 80 г от разтопеното масло. Омесвам хубаво и разпределям влажната бисквитена смес по дъното на формата, като притискам с ръка, за да се образува хубава коричка за десерта. В зависимост от вида на бисквитите може да поеме повече масло, затова го прибавете, ако е необходимо. 


Прибирам формата в хладилника за да стегне "блатът" и се заемам с плънката. С миксер разбивам маслото, което е на стайна температура, и пудрата захар. 


Маслото ще играе ролята на нашия стягащ елемент в рецептата и ще замести желатина. Прибавям след това цеденото кисело мляко и изварата / кремата сирене. А след това и предварително разбитата на пухкав сняг сметана. Тя ще придаде въздушност и обем на сместа. Аз използвам растителна сметана, тъй като е по-лека на вкус и бухва повече при разбиване. Можете да ползвате подсладена или не, в зависимост дали искате десертът да бъде по-сладък. Препоръчвам да е една нотка по-свеж, тъй като заливката е доста сладка и се балансират взаимно. 


Разпределям крема върху стегналата вече кора и пъхам в хладилника, а още по-добре във фризера.


Тъй като имах замразени боровинки във фризера, реших да направя заливката на чийзкейка от такива плодове, но вие можете да ползвате сладко по избор, макар че боровинките са най-добрия избор според мен!
Аз сложих в касерола замразените боровинки и добавих захар на вкус (добавям я постепенно, като опитвам) и оставям сместа да покъкри, докато се посгъсти и водата изври.


Украсявам сладкиша с леко охладения топинг и още малко украса от бита сметана. Визията му може да не е пищна,


но вкусът на този десерт е наистина уникален и незабравим. Една по-различна рецепта за класически чийзкейк, която ви гарантира кремообразна текстура във всяка хапка.


И тъй като тук ползваме цедено кисело мляко като основен продукт, 


определено може да се насладим на много по-свеж вкус! 


Опитайте и вие!

Ако искате да продължа да ви предлагам такива страхотни рецепти и тази специално също ви е харесала, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята! 



Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 


Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук и моя инстаграм акаунт тук!
Благодаря ви, приятели!


120 коментара:

  1. Такааа... Това е любимото ми цедено кисело мляко и любимата ми почти същата рецепта! Ах!

    ОтговорИзтриване
  2. Ау, ау, ау, задавих се, докато гледах снимките! Грабвам едно голямо парче и никой да не ме търси :)
    Поздрави, Люси :)

    ОтговорИзтриване
  3. Поздравления за този сладкиш.Продуктите на Олимпус са попадение в десетката.Аз също много ги харесвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много за думите, Пенка! Напълно споделям мнението ви! Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  4. Ами да ти кажа честно не знам за коя категория да гласувам, защото ти трябва да грабнеш наградите във всички категории:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Таня! Ще се радвам да ме подкрепиш където и да е :) Поздрави!

      Изтриване
  5. Люси, ти си притежателка на голяма харизма, да знаеш!
    Наскоро научих за един чийзкейк, чиито крем е от маскарпоне и подсладено кондензирано мляко, много вкусно! Аз съм почитател на по-сладките чийзкейкове, и на мен печените не ми допадат особено. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много за думите, Катя! Звучи много апетитно този вариант - ще го опитам и аз! Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  6. Ама голяма си красавица, Люси! А с този любим сладкиш и с тези качествени продукти, просто тази публикация ми легна на сърцето! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за комплиментите, Кате!Почерпи се с голямо парче :) Прегръдки и много пролетни поздрави!

      Изтриване
  7. У дома не сме любители на желатина и избягвам такива десерти и затова този чийзкейк ми е по сърце! Ще го пробвам!
    Прегръдка, Люси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Тили! Ще се радвам да го опитате и да ви хареса! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  8. Здравейте,
    ако не Ви затруднявам мога ли да Ви помоля да опишете продуктите в грамове и милилитри, за да се ориентирам по-лесно?

    Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Нямам везна и няма как да ги премеря, но за милилитрите мога да кажа, че моята мерителна чаша е от 200 мл. Поздрави!

      Изтриване
  9. Чуден чийзкейк, Люси! Обожавам комбинацията с боровинки! Очарователна си в престилката!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Бети! Много пролетни усмивки от мен!

      Изтриване
  10. И аз ще помоля за същото, 1 ч.ч. колко мл е.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  11. Всеки път когато вляза в блога Ви /а то е много, много често/изпитвам неудържимо желание да опитам всяка рецепта.Толкова увлекателно обяснено,прекрасно онагледено.Красота ,финес ,изкушение.Ти си едно сладко предизвикателство и за млади и стари домакини.Ще продължавам да ти се радвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце за милите думи! Няма по-голяма награда за мен от това, да знам, че карам някой да се чувства уютно, вдъхновен и доста гладен тук! Изпращам най-топли поздрави!

      Изтриване
  12. Пред кремест чийз се разтапям тотално,Люси,удивителен е,много апетитно парченце!Щастливи пролетни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Роси! Грабвай парче тогава, мила - почерпи се! Усмивки!

      Изтриване
  13. Страхотна рецепта! И макар тук още да се загащваме до ушите (днес валя сняг за пореден ден), много ми се иска да дойде пролетта и ми се дохапва този прекрасен чийзкейк. Аз да ти кажа никога не съм правила чийзкейк с желатин, и въобще не използвам много този продукт, защото не ми допада. Така че съм с две ръце за това ти предложение!
    А и много ти отива тази малка черна рокля...а, престилка исках да кажа... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Алексче :) Сняг, не сняг, предпочитам и аз сега да съм в любимия ми Стокхолм, пък ще ти донеса и парче от този чийзкейк. Ще се радвам да ти хареса :) Усмивки и прегръдки, мила!

      Изтриване
  14. Колко е сметаната в мл.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,100 мл за самия чийзкейк и още толкова или малко по-малко от същото количество за украса.

      Изтриване
  15. Люска, абе ти си идеалното рекламно лице - позитивна, сладкодумна, оригинална, ефектна!
    Чийзкейка ти е умопомрачителен, ще го направя непременно, ах, как ме зарибяваш девойчееееее!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Веселка! Това ми е работата - да зарибявам :) Прегръдки, мила!

      Изтриване
  16. Забравих да вметна, че Олимпус си заслужават рекламата!

    ОтговорИзтриване
  17. uau ligavnik trjabva da si vzema .strahotno e i mnogo iskam da go probvam no tova cedeno mljako nego namiram dali moje da se zameni s drugo ne6to

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Станка! Може да се замени с много неща като маскарпоне или кварк, но според мен уникалността на този сладкиш идва точно от цеденото кисело мляко и си струва да се направи по рецепта. Поздрави!

      Изтриване
  18. Фенка съм на всички видове чийзкейк,за това и харесах този.Единственото,което ме притеснява в него е използването на готово цедено кисело мляко,към което имам предубеждения,защото не съм сигурна какви са "подобрителите" в него.Бих го направила,но с цедено в къщи мляко.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще стане добре и с домашно цедено мляко :) Поздрави!

      Изтриване
  19. Елица Петрова26 март 2016 г. в 7:24

    Люси,този ефирен сладкиш вече е готов, харесан, любим и изяден ...Наистина има една по-лека текстура.Благодаря за поредната приятна рецепта! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря оставените отзив, Елица! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  20. И от нас едно голямо Браво!Поздравления и от гръцките ми приятели,които едва го поделиха.Позволих си вместо извара/която не обичаме/,да сложа ΑΝΘΟΤYΡΟ/нещо между извара и крема сирене/и меко безсолно сирене "ОΛΥΜΠΟΣ".И разбира се кисело мляко 10% "ΟΛΥΜΠΟΣ".Поздрави и пожелания,да сбъдвате мечтите си от Ксанти/Ξανθη/.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце за милите думи и отзиви! Бъдете здрави!

      Изтриване
  21. Много вкусен и лесен чийзкейк!Като човек,който не обича този вид сладкиши заради наличието на желатин,в момента в който видях рецептата реших да я ипробвам.На всички в къщи много ни хареса,но го направих със сладко от боровинки,следващия път ще пробвам с друг вид сладко.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за оставените отзив, Лина! Много се радвам, че ви е харесал! Поздрави!

      Изтриване
  22. Какви бисквити, използвате?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! използвам различни видове бисквити. Тук бяха някаква вариация на обикновени, но на по-малки на големина. Поздрави!

      Изтриване
  23. Виновнице и прекраснице ... това е най-прекрасният сладкиш, които съм правила. Толкова е лек, свеж ... Страхотен и понеже не откривам боровинки за 2-ри път го правя с ягоди. Става прекрасен ... смятам и занапред да продължавам да го правя, страхотен е , благодаря, че те има с твоите прекрасни идеи! Пращам ти линк със снимка на чийзкейка, които сътворих днес. Настоявам да си вземеш парче и да опиташ и от моя. http://prikachi.com/images.php?images/470/8778470W.jpg

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Виновна съм, признавам си! Много се радвам,че и друг обича идеята за наистина много лек и въздушен чийзкейк, без желираната текстура. Снимката ти е превъзходна! Бих искала да я споделя и на страницата ми във фейсбук, но ще се радвам да ми оставиш твоите имена, за да кажа на кой е това вкусно творение :) Поздрави от все сърце!

      Изтриване
    2. Разбира се, веднага казвам имена без бой даже - Радостина Герчева. Поздрави прекрасна, продължавай да твориш такива вкусотии най-вече да ги споделяш с нас. Изпращам ти целувки и любов.

      Изтриване
  24. Здравей, Люси и поздравления за прекрасните рецепти :) Интересува ме, тъй като до сега не съм пробвала чийз кейка да го направя с извара, дали се получава същия резултат както с крема сиренето?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Аз лично смятам, че конкретната извара е идеална за целта, но не бих рискувала с всяка марка. Тази е толкова фина, че определено се получава като с крема сирене, но не толкова тежко. Опитай :)

      Изтриване
  25. На мен ми харесва идеята ще пробвам дано се получи

    ОтговорИзтриване
  26. Здравей, Люси. Тъкмо си търсех рецепта за чийзкейк, в която няма желатин. И съм във възторг, че точно твоя такава намерих. :)
    Имам само два малки въпроса - Дали може да се добави около 1 лъжица лимонов сок (прясно изстискан) към плънката или това ще промени прекалено много вкуса? Как мислиш?
    И второто - Усеща ли се маслото в крема при хапване?

    Иначе, не пречи да го чуеш още веднъж - страхотна си, продължавай в същия екстремно вкусен дух!

    Иван

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Ванка и балагодаря за думите :) Отговорям напарво - няма пробелм да сложш лимонов сок, ще бъде добре, ако искаш да има още по-свеж вкус, макар от цеденото мляко да има този леко кисел вкус, но зависи и кое мляко избереш. Шо се касае за маслото - не се усеща никак, но ева ли трябва да споменвам, че трява да е хубаво и прясно масло :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  27. Изключително много благодаря за споделянето на тази рецепта! Правих 2 пъти чийзкейка и се получи просто страхотно, чак се чудя как съм успяла да направя нещо толкова вкусно! Много се хареса на всички почерпени и искат още! Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
  28. Направих го днес,страхотен е.Благодаря за поднесената по този начин рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря и аз за оставените отзиви! Поздрави!

      Изтриване
  29. Рецептата е чудесна. Правих я преди няколко дни за рождения си ден. Вместо боровинки отгоре сложих сладко от вишни, което направих на момента.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Звучи чудесно :) Много се радвам, че ви е харесал! Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  30. Това е рецептата,която приготвих два дни подред.Уникално вкусен.Един не стига

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласна съм :) Радвам се, че и на Вас ви е харесала! Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  31. искам да го направя сега ,но нямам сметана,а е горещо и не ми се излиза,ще се получили а


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен :) Мисля, че ще се получи, но не смятам, че ще е така вкусно :)

      Изтриване
  32. Искам да го направя, но незнам каква сметана да използвам... вие каква използвахте?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Марина! Не бях на линия няколко дни, затова ти отговарям при първа възможност- аз ползвах растителна сметана на мегле, но ти може да ползваш и друга по желание. Поздрави :)

      Изтриване
  33. Здравей, Люси! Разкошен кулинарен блог, разкошни рецепти! Често влизам с най-голямо удоволствие разглеждам и понякога си "открадвам" рецепта. Където и да е публикувам винаги накрая изписвам и източник "Lussi`s...." Но да си призная понякога се отказавм да приготвя каквото и да било оттук, много ме затрудняват твоите чаши, не може ли да се посочва грамаж. Например, тези бисквити, ако са в чаши и ако чашата ти е 200 г излизат, че трябва да са 400 г бисквити не са ли много на 100 г масло? Нещо не ми е ясно, а тортата толкова много ми хареса, че искам да я приготвя, но със замразени горски плодове, само това ще е промяната, но не мисля , че ще е грешка, напротив.
    Сърдечен поздрав! Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Мария :) Отговоарям ти малко късничко, но бяха в почивка и сега съм вече на линия. Аз ползвам за мярка чаша от 200 мл по принцип, като ако е различна от тази, го посочвам в описанието. Нямам винаги везна под ръка и повечето хора са така у дома, затова ми е по-удобно да ги давам в чаши, но когато мога ги посочвам и като грамаж. Понякога си зависи и от биквитите - колко са меки, затова ако сметнеш, че сместа ти е малко суха, винаги може да добавиш малко повече масло. При мен в случая тези мерки, които съм посочила бяха идеални :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  34. Pървият ми и най-сполочлив чийзкек, все ме беше страх от желатина, но се получи чудесия. Чудесна рецепта, а вкусът божествен. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за прекрасния коментар :) Поздрави от сърце!

      Изтриване
  35. Благодаря за прекрасната рецепта.Резултатът е наслада за сетивата!

    ОтговорИзтриване
  36. Подравления за страхотната и точна рецепта. Навправих я и се получи уникален чийзкейк. Моят със заливка от малини. Благодарности!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за споделените отзиви тук, Анонимен :) Заливка от малини звучи просто чудесно! Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  37. Здравейте. Аз съм в чужбина и при нас няма продукти олимпус.
    С какво друго мога да ги заменя?
    Благодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен :) Може да замениш изварата с крема сирене или рикота, а цеденото кисело мляко го има във всички страни, в които съм била, просто грабни други марки под ръка :) Поздрави!

      Изтриване
  38. павлина димитрова10 февруари 2018 г. в 19:46

    страхотна торта,ще я пробвам.поздрави

    ОтговорИзтриване
  39. Здравейте,
    рецептата е уникална. Правя я за трети път и нищо не остава!
    Поздравления Люси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Силве :) И у дома е така с тази рецепта! Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  40. Тази Люси е ненадмината... Гледам рецептата с веган кюфтенцата от леща и ха да се захващам с тях,и погледа ми попада на чийзкейка .Отварям и него и се започва едно слюнеотделяне,тече ли ,тече...В долни ъгъл на страницата ме подканва да отворя страничка с млечно хлебче с масло...И така се почва един кръговрат и слюнчене. Кое да избера ,като едното вика другото ? Не се трае Люси ,стягам куфара и се телепортирам у вас

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Меги, така е...попаднала си в моя затлъстяващ капан :) Колко хора съм уловила само и се радвам, че си сред тях. Но знаеш ли, всяка рецепта на която си се спряла е хубава, така че радвай се на живота и си хапвай. Пък и като готви човек, после хапва по-малко :) Инак, добре си ми дошла и на гости!:)

      Изтриване
  41. Течна сметана за разбиване и готварската сметана едно и също ли е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. С малко закъснение отговарям, тъй като бях в отпуска. Не е едно и също. Има готварската сметана, която е неподсладена и може да готвиш с нея, но може и да я разбиеш на крем. Има и сметана, която е готврска, но е само в течно състояние и не може да се разбива. Просто прочети на етикета дали е такава, която може да се разбие. Ако е такава, било то и неподсладена, винаги може да я подсладиш със захар :) поздрави и усмивки!

      Изтриване
  42. Каква е разликата между бита сметана и течна сметана за разбиване?

    ОтговорИзтриване
  43. Здравейте, много благодаря за рецептата, тъй като я приготвих за Гергьовден, а именника искаше шоколадова торта я модифицирах, като разтопих 200гр. готварски шоколад с 60% какао и вместо със сладко отгоре я покреш с шоколадов ганаш и окраса от карамелчета.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Звучи чудесно! Браво за интерпретацията и поздрави на всичкипразнуващи! :)

      Изтриване
  44. Здравейте,
    ако правилно разбирам в плънката има 125 гр. масло, нали така?
    Отделно е това, което прибавяме към смлените бисквити.
    Също така да питам дали би било добре да добавя малко настърган лимон в кремообразната смес?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Да така е, имаме меко масло за плънката и разтопено за бискивитите. И да, лимонова кора ще бъде добра щипка свежест, която може да добавите. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  45. Здравейте,
    не съм пробвал досега с нещо друго освен крема сирене и не съм много уверен за изварата. Вкуса много ли се променя? Не знам кое би било по-добре да използвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Препоръчвам конкретната извара тъй като е много фина и наистина е идеална за десерти. В Лидл също продават една извара за десерти, но не знам дали е целогодишно. Лично аз не бих заменила тези две марки с обикновена извара, тъй като тя вече има онзи конкретен вкус, койтов и опасява. Кремата сирене винаги е добър вариант, но и тази марка ( и вид) извара не е за подценяване.

      Изтриване
    2. Благодаря за бързия отговор! Успяхте да ми вдъхнете кураж за изварата и мисля да пробвам. Само време ми остава да намеря.

      Изтриване
  46. Чийзкейкът стана уникално вкусен!!! Много благодаря за рецептата, лесна и с достъпни продукти.. Вече е един от любимите десерти вкъщи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за оставените отзиви, Непознат! Поздрави от все сърце! :)

      Изтриване
  47. Здравей Люси! Чийзкейка изглежда превъзходен и реших да го приготвя, но имам един въпрос: Сладкото от замразени боровинки как точно се приготвя? Само със захар? Вода не се ли слага? И колко време къкри?
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Не слагам вода тъй като ползвам замразени боровинки и те вече имат малко лед по тях. Аз опитвам сладкото постоянно и когато поизври водата, боровинките омекнат ( времето ще е различно, от големина и сорт и т.н), но за около 10 минути всичко е готово кажи-речи. Поздрави :)

      Изтриване
  48. Здравейте! Тъй като смятам да направя рецептата в близките дни, при използване на крема сирене вместо извара, необходимо ли е то да бъде предварително обезсолявано или не, и марката има ли значение, т.е. би ли се получило с всяко крема сирене? :-) И другият ми въпрос е относно цеденото кисело мляко- ако се сложи цедено кисело мляко с по-висок процент на масленост, това в каква насока би променило текстурата на пълнежа- ще стане по-гъст и "твърд" или няма да има чак такова значение? Благодаря предварително! :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Извинявам се за малко късния отговор, но имаше доста натрупани коментари през отпуската и успявам да отговоря по етапно. Крема сирене ползвам с марката на Кауфланд в кутийките, не пакетчетата, но мисля, че ще се получи с всякакво, стига да ви допада вкуса му. Цеденото мляко по същия начин. Важното е да не е воднисто, а стабилно като текстура, за да може да държи цялата смес, останалото е въпрос на вкус. Поздрави!

      Изтриване
  49. Дали може крема сиренето да се замени с рикота? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Светле, може, но е хубаво да я отцедите леко :)

      Изтриване
  50. Похвала за теб, Люси - с известно закъснение.
    За първи път направих този кейк за Нова година 2017. Оттогава до утре (в момента пак го приготвям) е станал повод за стотици облизани пръсти...и няколко тави 😉. Гарантирано!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Слънчице :) Много се радвам и благодаря, че ми писа. Така и аз ставам част от цялата радост. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  51. Здравейте, току що направих чийзкейк с вашата рецепта, надявам се приятеля ми да я хареса, понеже и луд по сладките изкушения, попадна ми рецептата, и ако трябва да съм честна ме вдъхновила снимките. Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам е същия коментатор от по-горе, но за всеки случай пак ще благодаря и ще кажа - надявам се да бъдеш нацелувана хубаво за труда си . Поздрави и усмивки!

      Изтриване
    2. Ха-ха в един и същ момент, но наистина от различни фенове 😁. Малко странно и доста приятно същевременно.
      Едно е сигурно - приятелят на Unknown ще е поредният, облизал пръсти 😘

      Изтриване
    3. Благодаря, че ми писа :) И аз се усмихнах днес като го прочетох :) Надявам се всичко се е харесало. Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  52. Здравейте, ако вместо цедено мляко се използва заквасена сметана ще стане ли пак стегнат крем, благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен Мисля, че няма да има проблем и да е със заквасена сметана,но не трябва да я разбиваш с миксер и да я бъркаш много, само на ръка, тъй като се втечнява. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  53. Здравей, Люси. Искам да попитам - за форма с диаметър 10 см. на половина ли да намаля грамажа на съставките? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Да, даже може и една трета да стигне за толкава малка форма :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  54. Поредното изкушение �� Признавам си толкова уникално вкусно изглежда и рецептата е толкова лесно поднесена, че ме накара снощи в 23ч да се заловя да правя чийзкеик за първи път в живота си.Винаги съм смятала, че аз чийзкеик никога няма да се заловя да правя поради всички сложни рецепти на които съм попадала.Адмирации за това, което правите. Следя Ви с интерес и не за първи път правя ваша рецепта, а резултатите са страхотни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Как съм пропуснала този отзив?! Много благодаря за думите! Много ме зарадвахте и ще се радвам и друг път да споделят впечатленията си! Поздрави най-сърдечни!

      Изтриване
  55. Здравей, Люси. Възхищавам се на всичко което правиш! Днес приготвих този чийзкейк,на вкус е уникален,но като го държа в хладилника крема се разтича/ разпада,а във фризера блата става на камък. Дали аз нещо съм объркала или си е така?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Тери, определено има нещо дето не е като хората... Този чийзкейк се държи стабилно в хладилник и не се разпада. Някои от компонентите не много качествен или има нещо друго. Многократно правена рецепта и се е доказала като успешна, но няма как с твърдо масло, твърдо цедено мляко и твърда извара изведнъж да тръгне да се разпада в хладилника..нямам идея за съжаление, но ме дръж в течение, ако имаш някакви идеи и да помагам другия път :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
    2. Благодаря,Люси! Сега като се замисля,може да е от млякото,защото не намерих ,,Олимпус,, и взех някакво от млекарницата.Другото е,че не използвах извара,а крема сирене,но нали може.Важното е,че на вкус се получи страхотен :) Скоро пак ще го пробвам.

      Изтриване
  56. Щеше да е много добре да напишете и как се разбива тази сметана, защото вече 15 минути бъркам една и нищо не става. Честно казано, толкова се ядосах, че ми мина желанието да го направя. За мен статията е подвеждаща, защото те кара да започнеш, но не ти дава всичката информация, която е нужна за крайния резултат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Теодора. Тази рецепта не случайно е в топ 10 рецепти - точно защото е изпитана и одобрена от изключително много хора. Никой не обича несполуките, но не търсете проблема в рецептата в случая. ;)

      Изтриване
    2. Ако е животинска сметана, а не растителна, наистина разбиването е проблем ако няма фиксатор за сметана. Това го научих докато бях на гости в Германия, където и аз почти щях да счупя един миксер от разбиване на животинска сметана, там растителната сметана почти не се ползва. Но ако разбивате растителна сметана от рода на Хопла или Мегле няма проблем с разбиването.

      Изтриване
    3. Да, ако е животинска е хубаво да има, но в България се ползва предимно растителна сметана, тъй като животинската е по-скъпа, по-трудно се намира и е по-нетрайна.

      Изтриване
  57. Ако вместо цедено кисело мляко се ползва заквасена сметана и вместо крем сирене - сирене Маскарпоне, не е необходимо в плънката да се слага масло. Тези два продукта дават хубава пухкава твърда смес за нанасяне върху блата. За по-голяма стабилност може да се прибави и 100 мл разбита растителна сладкарска сметана.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, хубавото е, че тази рецепта дава много възможност за експериментиране :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...