сряда, 10 април 2013 г.

Икономични прасковки / Peach Cookies


С един куршум - два заека! Такава е рецептата за Пурички с мармалад, която ви представих предния път, защото с едно тесто можете да направите два различни вида сладки. Разделям тестото на две и с едната половина правя пуричките, а с другата тези "икономични" прасковки. Наричам ги икономични, защото за традиционните прасковки са необходими около 6 яйца, но тук използваме далеч по-малко продукти и само 2 яйца :)

От тестото правя малки топчета и ги нареждам върху хартия за печене. Изпичам ги в предварително загрята фурна на около 180 градуса, докато порозовеят. След като ги извадя от печката, още топли ги издълбавам. 

Издълбаните трохи наронваме, ако има по-големи парчета и към тях прибавяме 4 супени лъжици масло. Добавяме и 100 мл топло прясно мляко и разбъркаваме, докато получим плътна каша. Слагаме шепа счукани/смлени орехи и мармалад (вид и количество) на вкус. 

Това ще бъде пълнежът на прасковките, така че го опитайте на вкус и променете по желание.
С малка лъжичка запълнете половинките и след това ги слепете две по две.

  

В малки купички разтворете малко хранителна боя - червена и жълта/оранжева. Аз използвам гел боя, която разтварям с малко вода. Потапяйте едната страна на прасковките в червената боя, а другата в жълтата, а след това овалвайте в захар.


За  прасковките ще трябват и листенца. Обикновено бих предпочела да откъсна няколко листчета, но този път нямаше как да го направя. Затова реших да импровизирам и направих няколко малки листенца от зелен фондан.



Ако искате да подготвите няколко вида сладки за отрицателно време, тези варианти са идеални. Ако решите, можете да измислите и свои варианти от същото тесто. И ако го направите, не се въздържайте да споделите с мен. :)

4 коментара:

  1. изглежда страхотно! :)) Непременно ще опитам да ги направя, благодаря за вдъхновението :) не съм ги вкусвала от цяла вечност, а помня да съм ги правила/помагала да се изядат/ у дома като много малка. :)) Много хубав блог.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря от сърце и на двете ви!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря от сърце и на двете ви!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...