Не обичам да ям стара или студена храна и това е. Едно от малкото удоволствия които ни останаха в последната година е именно да завършим деня с нещо вкусно и току-що приготвено. Едно от нещата, които затрудняват тази задача е работната седмица и ранното стъмване, с който в края на деня нямаме почти никакви сили да си готвим каквото и да е било.
Всеки ден виждам десетки хора, които мъкнат кутийки за храна от близките бакалии с навъсен поглед, знаейки, че и таз вечер ще трябва да ядат съмнителна мусака с размер на картофите като голям зар за игра. В такива моменти си казвам, трябва да ви споделя повече от моите рецепти, които обичам да си правя набързо и са така вкусни, че никога няма да посегнете към пластмасовата тарелка в супера.
Днес искам да ви представя вкусна безглутенова паста със сирена, царевица и броколи, която ще ви пренесе в топлата прегръдка на есента. Ще си хапвате спокойно, знаейки, че е в пъти по-диетично и полезно от обикновената паста, защото използвах от безглутеновите макарони на La grone, този път от ориз и елда. Оризът е богат на сложни въглехидрати, съдържа фосфор и манган, а елдата балансира с растителни белтъци, витамини от групата В, фолиева киселина, желязо и магнезий. .Помните, че вече ви сервирах и друга вкусна безглутенова паста, богата на протеини ТУКС днешната рецепта допълвам списъка с рецепти подходящи за различни видове хранителни режими, от които да си признаем, всички се нуждаем понякога. Не съм фен на изцяло здравословното хранене, но определено съм на балансираното такова. Винаги се стремя след удоволствията на уикенда, да се подготвя с по-леко и полезно меню за цялата работна седмица, което ще ми даде сили, енергия и витамини, с които да преборя стреса и вирусите..obviosly.
И докато сме на темата, ДОБРА НОВИНА - Този месец може да си поръчате всички безглутенови продукти на La gragone от сайта им с 15% отстъпка, като въведете кода GLUTENFREE.
250 г безглутенова паста от елда и ориз La Garone
1/3 глава броколи
2/3 ч.ч. сладка царевица
400 мл сметана готварска
300 г чедър ( млад) ( плюс още за поръсване)
сол, черен пипер, чеснов пипер
1 с.л. горчица
Винаги преди да готвя си приготвям продуктите на масата и това е добър навик, ако не искате да сте от хората, които по средата на рецептата виждат, че им е свършило млякото или сметаната.
На единия котлон сваряваме пастата в малко подсолена вода, а на другия бланшираме за минута нарязаните на малки парченца броколи.