Съвсем тематично с адската седмица, преди Хелоуин искам да ви представя една рецепта за салата, която ще трябва да опитате. Една от най-любимите ми салати през последните години, която съм правила с различни видове леща, но сега, в духа на предстоящия празник избрах черна леща. На тъмните й нюанси пъстрите зеленчуци сякаш греят, така че изглежда толкова пленително. И макар да се опитах да докарам оформлението й като на класическия дозатор на Кикоман, убедена съм, че може да използвате тази салата и за новогодишната трапеза.
Ако се чудите, не съм се побъркала от прекомерна консумация на соев сос, макар да си призная го обичам с две-три идеи повече от по-рано. След като веднъж се запознаеш с голямото му разнообразие на използване, е трудно да спреш да експериментираш.
Кикоман обаче искат да го потвърдят като ме включиха в своето предизвикателство, така че и моите последователи да получат награди.
За целта не трябва да купувате продукта, а да направите само две лесни стъпки. А ето какво трябва да знаете, за да се включите:
1.Харесайте моята публикация на фейсбук страницата ми тук
и
2. публикувайте като коментар към нея снимка, на която сте открили емблематичната бутилка на Kikkoman, ( Снимката може да е от моите рецепти, които ще ви представям от кампанията и разпознавате символа в оформянето на храната, символ от природата или около вас) или пък дори може да приготвите или нарисувате нещо сами, в същата форма.
Вашите снимки и харесвания са важните в случая и с всяко едно от тези действия ви гарантират участие в томболата за наградите!
Освен това, на 21 октомври започна националната есенна на кампания „Храната обича Kikkoman“, която ще продължи до 17 ноември и ще раздаде още 84 страхотни кулинарни награди за най-големите фенове на кулинарията. Може да се включите и в нея, за да удвоите шансовете си за награди:
А сега, разгледайте внимателно моите снимки, ако виждате някъде храна оформена като дозатора, споделете бързо снимката и под поста, водещ към линка. Ако пък искате да покажете на Кикоман, че сте майстори - кулинари и заслужавате награда, пригответе нещо сами и пак го публикувахте под същия пост. Играта ще трае 4 седмици и ще ви представя 4 подобни рецепти, за това ще имате и голям шанс да спечелете едни от наградите, които се раздават всяка седмица, ако се включите.
А сега, разгледайте внимателно моите снимки, ако виждате някъде храна оформена като дозатора, споделете бързо снимката и под поста, водещ към линка. Ако пък искате да покажете на Кикоман, че сте майстори - кулинари и заслужавате награда, пригответе нещо сами и пак го публикувахте под същия пост. Играта ще трае 4 седмици и ще ви представя 4 подобни рецепти, за това ще имате и голям шанс да спечелете едни от наградите, които се раздават всяка седмица, ако се включите.
Но ето и моята рецепта, която надявам се да ви вдъхнови още повече:
Необходими продукти:
1 ч.ч леща ( аз ползвах черна леща)
1/2 глава лук
1 бр. среден морков
2-3 бр. чушка ( зелена и червена)
1 /2 люта чушка
1/3 тиквичка
шепа бейби спанак
Подправки:
соев сос Кикоман, ябълков оцет, олио
млени орехи или бадеми за поръсване
Измиваме и сваряваме лещата в малко подсолена вода. след като е готова, я отцеждаме и изплакваме със студена вода.
Слагаме я в купа и прибавям към нея един рендосан морков, нарязани на ситно червена и зелена чушка и малко люта.
Прибавяме нарязания на ситно лук ( може да е воден или да добавите и някоя и друга скилидка чесън, ако е ви пречи. Прибавете нарязаната на кубчета тиквичка и нарязаните на ивички листа бейби спанак. Овкусете всичко със соев сос, ябълков оцет и олио на вкус.
Разбъркайте добре и сервирайте в чинийка, като оставете въображението да ви говори :)
Поръсете всичко с малко млени орехи или бадеми!
Салата е токова пъстра, вкусна, засищаща и ще се хареса и на най-капризния вкус!
Ако и вие искате да хапнете вкусно, да се заредите с ново хоби и да си пробвате късмета, включете се в моята игра като : 1.харесате поста тук и 2.коментирате под него със снимка, вдъхновена от дозатора на Кикоман. :)
Нямам търпение да видя какво ще ми покажете!
п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;)
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!