вторник, 31 октомври 2017 г.

Хелоуин грим: Роб Зомби и Шери Муун Зомби от "Господарите на Салем" / Halloween make up Ideas: Rob Zombie and Sheri Moon Zombie from "Lord of Salem



Yes, бе! It`s Halloween, bitches and bitchachos! Пригответе се за нощта на ужасите и една фотосесия, която отлежава вече година в чернови, за да стане още по-тъмна и пъклена. Посветена на един от най-готините перковци в метъл и рок сцената,а  през последните години и майстор на филми на ужасите, които носят онова спецаилно зомби влияние. Няма как да не отдадем почит на човека, който ни донесе последните римейки на филмите за нищонсепиращия се, непрепъващ се, неумираш и бавно ходещ, но вечно настигащ всеки, който бяга супер бързо Майкъл Майерс или иначе казано поредицата за Halloween. 


Роб Зомби е е онзи мастер на готиния индъстряиъл рок, който може да ви накара да се влюбите във всяка случайна свирня в неговата музика и да клатите главата в такт.
Освен, че музиката му е идеална за днешния ден и прави супер забавните непретенциозни извратени слашърчета, този човек има супер готина жена до себе си - Шери, която му се връзва на акъла и играе във всеки негов филм.




И така, и у дома Митко ми се връзва на моите изгъзици с охота, особено ако е подкупен с бутилка Джак и скоро след това го гледаш как си заглажда перуката и казва, че леко му се е размазал грима.
Е, това тук не е кой знае какъв проблем защото гримът и на двама ни целенасочено исках да е леко мацаница, за да пресъздава творческата хаотичност, с която Роб Зомби си прави кефа във всеки филм, без да мисли кой какво ще каже за неговите проекти.

Преди да премина по-натам обаче, трябва да си пуснете нещо, с което да четете статията, затова почваме с първото подходящо парче за целта Living Dead Girl.


"Who is this irresistible creature
Who has an insatiable lust for the dead?
Living dead girl! "

Отговорът тук е - АЗ!


Тъй като не можах да си намеря костюм на висока слаба блондинка с двуметрови крака, евала, бе Шери, реших да се превъплатя в една от най-знаковите й героини от един от филмите на Роб "Господарите на Сейлъм" или Салем..whatever!


             

Гримът не е никак сложен, но доста знаков и може да се каже, че е един от наложелите се последните години, като може да се убедите за това в инстаграм или въобще, ако използвате търсачката в нета за нещо друго освен търсене на порно.




Време за песен номер две -   Thunder Kiss '65


И така, ако не сте гледали нито един от неговите филми, предлагам да започнете с най-комерсиалното и лесно смилаемо като Halloween, а ако не сте слушали неговата музика, ви препоръчвам ( не да се застреляте, нищо, че първо то ми дойде на акъла), ами пуснете си тези жокери тук, после всичко друго, което може да намерите и просто бъдете по-добра версия на себе си! 


След като вече добихте престава за моя грим ( Аз така сабахлем отидох до магазина и мога да кажа, че е явно е много подходящ грим за първа среща. То кой ли не се обърна след мен) , нека ви покажа как и защо направих и грима на Роб Зомби! 


Освен, че музиката на ЗомбитУ е много яка и catchy, другата причина да направя Митко на него бе и че почти съм изчерпала всички възможни знакови герои с големи коси и бради. И след като Свещената Брада забранява да се подкъсява, ще трябва да се намират подходящи образи. 
Тук нямахме грижи  и двамата сме големи фенове и се получи много бързо и лесно.



Е, наложи се да избелим лицето и да сложим малко грим -тук таме, плюс една перука с расти, но все пак, това са задължителни елементи.


Но докато говорим, да пуснем още едно парче:




Докато си слушкате, ето още снимки от фотосесията и инспирационен мат`рял :) 


"Идваш ли или шъ се душим ?"





That smile though!!!



"Ида, ида..."


"Ма ти така ако се туткаш , аз ще си пусна още една песен!"

                          


A hypnotize dream into infinity, I turned the love to lies
Crawl across the water, wave and sink into the sea
Reflect'n onto everything, that you can never be
'Check-out!', yeah!
To the devil a daughter comes 200 worlds away, yeah
Born to lose the love you choose, destroy another day
Check out!!
Sweet'n the ride Black Sunshine
Sweet'n the ride, yeah!
Sweet'n the ride Black Sunshine
Sweet'n the ride
Stare into the T.V. kiss off the pain
Wonderland is falling, no sing, no rain momentary
Damage into the high drift me to the circuit sky


С тази музика настроението ми е: 


Ами ние сме готови за празника, така че идвайте да купонясваме! 





Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!



понеделник, 30 октомври 2017 г.

Мъфини червено кадифе с убийствена украса / Slasher red velvet cupcakes


Едва ли има някой да не обича торта "Червено кадифе" ( рецепта тук), която е символ на романтика и красота. Е, днес ще свържем червения й цвят с нещо по-типично за предстоящия празник, а именно едни убийствено-червени мъфини. 
Освен изключително сочни и вкусни, този път ги направих и с пълнеж от шоколад и супер шапка от пухкав крем. 

Украсата е малки ножчета от захарно тесто, които може да изработите сами, или да ви подари добра приятелка, както се случи при мен. Моята пословична лудост е известна на моите приятели, затова кой когато си дойде от чужбина ми донася някоя такава глезотия и ми я подарява с димите " Като го видях и веднага се сетих за теб"

Няма да изброявам какви неща са ми подарявали до сега, но мога да ви кажа, че като си сложа вампирските зъби, дългата перука, латексови уши и средновековни доспехи ми е много приятно да си режа зелето на мини гилотината в кухнята :) 


И така, у дома винаги е неспирен празник на празненствата и сетивата, затова днес ви предлагам нещо точно такова - празнично и изкусително.
За тези от вас, които все още се чудят как да постигнат перфектния цвят за червено кадифе, ще има и споделена малка тайна, която може би ще си спести много ядове.
Рецептата е идеална и за други поводи, затова грабвайте лист и химикал и записвайте.


Необходими продукти:

За мъфините:
3/4 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. кисело мляко
3-4 капки лимонов сок
2-3 с.л. какао
1/2 ч.л. сода
1 ванилия
1 яйце
червена боя
щипка сол

За крема: 
200 г крема сирене
300 мл бита сметана
захар на вкус
1 ванилия

Още:
течен шоколад
червен сироп/ топинг

За направата им в купата на миксера разбиваме постепенно, яйцата и захарта. Прибавяме след това едно по едно прясното мляко, в което сме капнали лимоновия сок и сме го оставили за една минута да престои. след това прибавяме олиото, киселото мляко и ванилията.

                             

Пресяваме си брашното с чаша и започваме да прибавяме постепенно към течната смес, заедно със содата, солта, боята и какаото. 

                          

Много често хората изпитват затруднение в създаването на цвета, и точно затова какаото се слага за да засили червения цвят. Аз използвах не много наситено какао, защото иначе рискувах да стане кафяв блата. Но аз ви препоръчвам да купите като цвят не коледно червено, а бургундско. Така може да се радвате на наистина наситено червено.


Готовата смес разпределяме във формички за мъфини като от големите излизат около 12-14 броя, а в по-малките - тройно. Аз ги направих мешани - малки и големи. Пека ги на 170 градуса докато се надигнат и капачето се запече, но седи все още сочно.
Хубавото на тази рецепта е, че дори мъфините да не ви станат перфектни на вид - криви и т.н, не е от значение. Изстудените вече кексчета изравняваме на външен вид, като изрязваме излишното и правим малки дупки в средата, събирайки всички трохи в купа.


След това запълваме сърцевината им с течен шоколад и топваме върха им отново при трохите, което го оформя равно.


С миксер разбиваме сметаната и 1/3 ч.ч. захар ( ако е неподсладена) и прибавяме кремата сирене и ванилията.
Шприцоваме получения крем върху мъфините.


Отгоре правим пръски с плодов сироп, някакъв топинг или в моя случай, останалия ми карамел от ябълките тук. Загрях част от него, като просто прибавих още малко глюкоза, което го направи по-течен и с него направих тези вкусни, лепкави карамелени пръски.

 


Ако и на вас ви иде да убиете някого от време на време ( че, на кой не му се иска), не го правете наистина, а убийте това чувство с тези невероятни кексчета.

В краен случай, най-много да умрете от преяждане, защото едва ли ще се спрете на едно.




Точно когато си мислите, че зад пухкавата текстура и още по-пухкав крем няма какво да се крие повече, изведнъж усещате в сърцевината им шоколад, който се разтича от нея.


Аз ви пожелавам един Killer Halloween и до още по-зловещи срещи...догодина :) 



Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!

петък, 27 октомври 2017 г.

Карамелизирани ябълки с мек карамел / Candy Apples Recipe


Днес ще ви представя една рецепта, която едва ли ще ви подсигури вечерята за деня, но със сигурност ще сгрее душата на мнозина от вас. Добре познатите ни от детството захаросани ябълки. Кой ли не се захласвал пред бляскавата им визия, като нарисувани в някоя приказна анимация и с ухание на топъл карамел.
Един изключително подходящ за сезона десерт, който няма да ви коства много средства, нито усилие за направата му.



Самата аз се каня от години да приготвя тези ябълки, и щом ми попаднат подходящи плодове у дома, като размери, свят и така нататък, веднага съм почвала да планирам направата им..и така всяка година..само планове. Ту ми липсваше захар, ту боя, ту клечки за ябълките, ту ябълките не бяха баш каквито исках.
Затова, тази година решена, че няма да оставя една рецепта да ми бърка в здравето всяка есен, реших, че ще си приготвя карамелизираните ябълки, с каквото има под ръка и въобще няма да се спирам пред нищо.


Една от причината винаги да ме е спирала леко тази рецепта е, че първата хапка за пробиване на твърдия карамел е много трудна, затова когато попаднах на такъв, който седи меко, като меките бонбони, си казах, ето тази рецепта ще е ( Доверих се на Руми и Ева :) ).
Вече бях взела няколко малки зелени ябълки от магазина и макар да са по-подходящи червените, защотъо ще засилят цвета, зелените ми допадат повече на вкус.
Реших, че ябълките ще бъдат чудесни за подарък на децата, които очаквах да ми гостуват и със сигурност ще им намеря занимавка, която в края на краищата ще ги накара да изядат и някой пресен плод.
Ако всичките тези доводи в полза на този десерт са ви спечелили, вижте и самата рецепта:


Необходими продукти:
6 бр. ябълки
1/4 ч.ч. глюкоза
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. течна сметана
2 с.л. масло
червена сладкарска боя


Първо измих и подсуших ябълките. Махнах дръжките и на тяхно място заучих дървен шиш. Тези за месо са много тънки, затова ползвах клечки за китайска храна, които имах у дома. Вие може да ползвате и дръжки от сладолед, както и дървени клонки за повече артистичност.
Като за първи път, на мен ми трябваше нещо стабилно, с което да съм сигурна, че ябълката няма да ми се изплъзне и пльосне в карамела :) 


С чаша си отмерквам глюкозата, като тук ще отбележа няколко трика за нея. за да ви е по-лесна за изсипване от буркана, може да я загреете за кратко на вода баня или пък за няколко секунди в микровълновата.
Много често ме питат и от къде да си набавите глюкоза, затова пак казвам, че по-големите вериги като Билла и Кауфланд, Метро или друг вид по-големи супер маркети също имат, просто и аз не съм обръщала внимание в началото :) 


Слагам захарта и глюкозата в касерола на котлона да заврат. Хубаво е да не разбърквате карамела в началото, а само леко да раздрусвате с кръгови движения тиганчето на котлона, за да не се образуват бучки.
Ако тръгне да ви загаря на места обаче, не му мислете, а си го разбъркайте. ( И да стане на бучки, има как да се оправи) 


Загрейте сметаната в микровълновата през това време до точка на кипене и добавете  в нея червената боя.
Дръпнете карамела от котлона и прибавите сметаната при непрекъснато бъркане на тънка струйка. Сместа ще тръгне да стяга.


Върнете на котлона и прибавете маслото. сега на по-тих огън оставете всичко да се разтопи отново и да се хомогенизира в хубав, червен и плътен сос. (Ако все пак са ви са се получили бучки, не се притеснявайте, а минете соса с пасатора.)

След това потапям ябълките, като за да стегнат по-бързо, аз ги бях охладила предварително. 


Нареждам ги върху силиконова подложка или хартия за печене, за да се отцеди излишния сос. ако ябълките ви са зелени като моите, може да искате да ги потопите още един-два пъти след това, за да стане по наситен цвета. 



За тази цел ще е хубаво да загрявате отново сместа, тъй като след охлаждане стяга бързо.



В крайна сметка се получиха едни малки бижута, които допринесоха идеално за есенната украса на масата.
А когато моите гости ги получиха,  очите им блеснаха. Вкусни десерти има навсякъде, но тези  остават в сърцето като скъп спомен.



И тъй като карамелът беше мек, лесно можете да се обели от ябълката, без да рискувате някой зъб.
Опитайте и вие!

Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!



Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 

Благодаря ви, приятели!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...