Като съм обещала - обещала съм! Обещах не само рецепта почти всеки ден, но и че тази година ще има повечко постни рецепти, но тъй като самата аз не спазвам поста, са определено по вкуса и за непостещите. Като например днешните оризови кюфетнца. (В моя случай - кюфтища или шницели, IDK)
И тъй като скоро почти във всеки дом ще се носи аромат на агнешко или друг вид месо, големият избор от зеленчуци на пазара и пробуждаща се пролет навън (то направо лято, ама айде да не почваме темата за времето) ме карат все по-често да посягам към този вид ястия.
А тези кюфтенца определено са нещо, с което си заслужава да разнообразите менюто си, ако от дълго време се храните с един вид храна. Хубавото е, че можете да сварите част от продуктите предната вечер (както аз направих) и да ги спретнете за около 15 минути на следващия ден.
Така ще имате бърза, но току-що приготвена храна, която ви обещавам, ще ви хареса повече отколкото си мислите. Но ето и продуктите:
1 ч.ч. сварен ориз
2 варени картофа
1 глава лук
1 морков
( гъби и/ или маслини по желание)
стръкче магданоз
олио за пържене
сол, черен пипер, лют пипер
галета
Както казах - предварително сварявам ориза и картофите.
В чопър нарязвам лука и моркова на ситно.
В чопър нарязвам лука и моркова на ситно.
След това ги запържвам, докато омекнат в малко олио. Подправям с щипка сол. (Ако искате да направите ястието по-богато на вкус, може да добавите малко гъби или маслини)
В купа смесвам сварения ориз, задушените зеленчуци, рендосаните картофи и подправям на вкус с подправките.
Взимам от сместа и оформям кюфтета, които овалвам в галета.
Пържа ги в малко мазнина до златисто от всяка страна. Тъй като сами по себе си съставките са вече сготвени, не им трябва много време - вие ще трябва да решите колко препържени ги искате :)
Готовите кюфтенца поднесох гарнирани с малко свежа салата от бейби спанак, маруля и краставица.
За непостещите имаше и тутманик (в далечината, рецепта тук), но пък макар и постно, ястието се хареса от всички. И така, преди да се разделим, бих се обърнала към вас отново:
Актуализирано от 2017 : И така, надявам се и днешната рецепта да ви е харесала, което ще ми помогне по-лесно да ви помоля да ме подкрепите в тазгодишните награди на Блоговодител. а ето как да го направите:
Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, от където в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Използвайки фейсбук вписване става много бързо. (Ще трябва да изчакате няколко секунди да превключи отново на платформата за наградите) От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана:
- С аромат на ванилия (Най-добър блог със сладки печива и десерти)
- Сладко удоволствие (Най-добър блог с рецепти за торти)
Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".
Благодаря предварително на всеки, който ще го направи, ще сподели публикацията и ще ми помогне да достигна до повече кулинарни запалянковци, които да ме подкрепят!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Сега ви оставям с тази вкусна и апетитна хапка и ви пожелавам усмихнат ден! (Избутаме ли го този, вече го броим уикенд, а какво е хубав уикенд без ТОРТА ;) )
Харесва ли ви публикацията рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!