И аз като много други се отдадох на "ваканцуване" и едва сега сядам да напиша понасъбралите се рецепти, а те не са една или две. Обещавам, че тези дни ще бъда доста по-активна в блога и ще ви представям много интересни идеи за ястия и десерти, които да приготвите с летните плодове и зеленчуци. Едно от тях е тази ароматна паста с кремообразна текстура, съчетаваща идеално два невероятни вкуса - на синьо сирене и сочни круши. Комбинирането на сочните плодове със соленото сирене е наистина уникално вкусово преживяване, което трябва да опитате. И за да не се обяснявам много-много, ето и какво ще ви трябва за приготвянето на ястието:
Необходими продукти за 2 порции:
250 гр паста
1/2 ч.ч. сметана за готвене
1/2 ч.ч. кашкавал / пармезан
3 с.л. горгонзола сирене
1 круша
1/2 лимон * (не е задължително)
6 бр. счукани макадемия ядки
2 с.л. масло
Започваме като сваряваме пастата в подсолена вода. Отцеждаме от водата и оставяме настрана.
През това време подготвяме останалите важни съставки за нашето ястие. Първо счукваме леко няколко макадемови ядки. Аз ги избрах по интуиция в магазина, но се получи идеално съчетание на вкусовете. Вие разбира се можете да продължите експеримента и да ги замените с други ядки по ваш вкус:
Следващата стъпка е да подготвим сирената. Нарежете синьото сирене на средни кубчета (аз се спрях на тази марка и вкус. Трябваше да е леко пикантно, но не се усещаше в ястието)
Нарендайте и кашкавала и го оставете да ви е под ръка. Почистете и нарежете крушите на малки до средни кубчета. (*За да ги предпазите от потъмняване, потопете парченцата в лимонов сок.)
След като сме си приготвили всичко необходимо, преминаваме към последната стъпка. Загрейте маслото на средна температура в подходящ тиган и изсипете пастата, като разбърквате. Добавете сирената и разбърквайте постоянно, докато се разтопят.
Изсипете сметаната и разбъркайте така, че да обхване всичките макарони. Накрая прибавете парченцата круши и счуканите ядки.
Сервираме ястието още горещо и в щедри количества :)
Странната на пръв поглед комбинация допадна и на най-взискателните у дома, така че горещо препоръчвам рецептата, ако сте сред хората, които обичат да опитват нови неща.
Добър Апетит!