петък, 5 март 2021 г.

Сладки „Калии” / Calla Lily Cookies


Сутринта не го усетих, може би защото сутрините са още хладни и слънцето не беше напекло цъфналото дръвче, но на връщане от работа минах покрай него и ...OMG!!! Случвало ли ви се да се радвате на нещо малко в живота като простосмъртен, в което за миг да ви мине през глава мисълта "Ето това ще ми липсва един ден като умра"?! Ако не, значи само аз съм странната, но аз нося това звание с гордост като веган на барбекю, така че нИ ме е срам. Но наистина! 
Всяка година, при смяната на сезоните, сякаш определена част от мен открива колко е хубаво си жив точно тук и сега и да можеш още една година да се насладиш на уханието на пролетните цветя. I`m a slut for spring flowers, така че ако ме видите да съм завряла нос в лалета, нарциси и разни цъфнали дървета, накацала като маймуна, ще ме познаете. 

И по този повод, днес ви черпя с цветенца под формата на калийки - толкава обичани стари сладки, които и баба знае. Тази рецепта е част от рецептите, които създадох за книгата на София мел, за която не веднъж съм ви говорила. И тъй като е за тях, можете да немерите пълната рецепта на сайта им, а аз ще използвам възможността да ви поканя да се включите с НОВАТА ни съвместна игра с марката, която тече в Инстаграм. Може да си спечелите ей чудесни формички за торта( можбе да ги видите в публикацията на играта), а за целта трябва само да изпълните няколко простички условия, които няма да ви костват нищо повече от две минути на телефона, на който така или иначе висим. Тази игра този път е само за потребителите на Инстаграм, тъй като предишната беше за Фейсбук, а аз искам да се подмажа на всички. Но ако имате акаунт - опитайте си късмета, като Цъкнете тук :) 
А, ето и какво ще ви трябва ако искате да си приготвите тези вкусотийки: 

Необходими продукти:
2 яйца
140 г пудра захар
1 ванилия

За ганаша:
100 г бял шоколад
100 мл течна сметана
Жълта сладкарска боя

Още:
Пудра захар за поръсване


Налична на приготвяне на рецептата може да видите на сайта на София мел тук ( натисни линка)!



Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.  Благодаря ви, приятели!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...