сряда, 6 ноември 2019 г.

Пикантно пиле с бекон и сини сливи / Spicy chicken with plums and soy sauce



Седмицата продължава ударно с поне три нови рецепти в блога, коя от коя по-вкусни и нестрандартни. Искам да ви покажа разнообразието на храната като вкус и визия, защото може вече да нямаме рисуване, музика и физическо като предмети, но може да си ги правим всеки ден, ако просто вдигаме тигана в кухнята, декорираме чинията и пеем с пълно гърло. 

Аз го направих докато приготвях това чудесно и бързо ястие, което става за седмична вечеря. То е от ВТОРАТА част от играта на Kikkoman, в която ме предизвикаха да сготвя 4 различни рецепти с техния сос, но и ОФОРМЕНИ като техния сос. Те знаят ли кой предизвикват мола??! Аз такива задачки ям като яйца Бенедикт за закуска, затова и реших, че не само ще им представя нещо различно, но и уникално като вкус. 

Разбира се искам и вас да впечатля, а също и да ви поканя да се включите в играта, защото заедно можем да спечелим награди. Ако сте участвали в първата седмица, вече сте записани, но ако искате да увеличите шанса си, играйте всяка седмица, защото ...ами нищо не ви коства. :) 

 За целта не трябва да купувате продукта, а да направите само две лесни стъпки.

 и
2. публикувайте като коментар към нея снимка, на която сте открили емблематичната бутилка на Kikkoman,  ( Снимката може да  е от моите рецепти, които ще ви представям от кампанията и разпознавате символа в оформянето на храната, символ от природата или около вас) или пък дори може да приготвите или нарисувате нещо сами, в същата форма. 

Вашите снимки и харесвания са важните в случая и с всяко едно от тези действия ви гарантират участие в томболата за наградите!



Освен това, на 21 октомври започна националната есенна на кампания „Храната обича Kikkoman“, която ще продължи до 17 ноември и ще раздаде още 84 страхотни кулинарни награди за най-големите фенове на кулинарията. Може да се включите и в нея, за да се пробвате за още награди: 



А сега, разгледайте внимателно моите снимки, ако виждате някъде храна оформена като дозатора, споделете бързо снимката и под поста, водещ към линка. Ако пък искате да покажете на Кикоман, че сте майстори - кулинари и заслужавате награда, пригответе нещо сами и пак го публикувахте под същия пост. Играта ще трае 4 седмици и ще ви представя 4 подобни рецепти, за това ще имате и голям шанс да спечелете едни от наградите, които се раздават за всяка седмица, ако се включите. 


Но ето и моята рецепта, която надявам се да ви вдъхнови още повече: 

Необходими продукти:
1 бр. пилешко филе ( пеперуда)
150 г бекон или 100 г пикантен колбас
1 средна глава лук
2-3 скилидки чесън
2-3 броя сини сливи ( сушени или пресни) 
1/2 ч.ч. портокалов сок
1/ 4 ч..ч ябълков оцет
2 с.л. соев сос Кикоман
2 ч.л. мед
1 дафинов лист
щипка джинджифил
пипер черен и кайен
олио
сол

Започваме като нарязваме на хапки пилешкото филе.


Постъпваме по същия брутален начин с чесъна, лука и бекона. Може да ползвате бекон или пък някакъв пикантен колбас, като аз се спрях на един унгарски колбас, който имах и се съчета идеално с ястието. 


Започваме като запържваме пилешкото в малко сгорещено олио и овкусяваме с малко сол и пипер. Прибавяме бекона/ колбаса и запържваме докато стане хрупкав. 


Прибавяме лук и чесъна и запържваме за още две-три минути, разбърквайки периодично. 


Накрая изглежда ето така :) През това време нарязваме сливите и в купичка смесваме останалите съставки - соевия сос, меда,оцета, портокаловия сок, джинджифила ( може пресен или сух) и разбъркайте добре


Изсипваме ги към месото в тигана и прибавяме дафиновия лист. Оставяме да къкри слабо, докато месото поеме от ароматите, а сливите се стопят и останат като гъста, супер ароматна глазура към месото.


Едва ли може да си представите какъв взрив на вкус се крие в това месо, но няма да е нужно, ако си го приготвите, Убедена съм, че е подходящо за всичко, защото и мама, която е взискателна към непознати вкусове, го хапна с охота и искаше допълнително :) 


Надявам се и този път да съм ви впечатлила с предложението си ( вижте и предястието от миналата седмица тук) , а ще го разбера, ако се включите в играта и ще ме зарадвате много. Ето как: : 


Благодаря на всички, които играят. Когато ми е напрегнато, пускам и чета вашите коментари и творения и се зареждам отново ! Ще се радвам да видя новите ви предложения ( или пък дори снимка от този пост) :) 

Прекрасна седмица, красиви хора! 


п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;)


Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!



4 коментара:


  1. I really like and appreciate your post.Thanks Again. Keep writing.

    ОтговорИзтриване
  2. Люси благодаря ти за прекрасната рецепта! Много вкусен резултат се получи, вкъщи много се хареса на всички, определено ще повторя :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Катя! Благодаря от сърце за оставените отзиви. Поздрави и усмивки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...