сряда, 9 септември 2015 г.

Лесен прасковен сладолед / Easy Peach Ice Cream Recipe

 

Нарекох днешния десерт сладолед, макар да не е точно такъв. Малка моя измислица, тъй като искам да употребя няколко застаряващи праскови :) и остатъка от сметаната в хладилника. Рецептата е като за Френска нуга, но с прибавено пюре от плодове, което допринася за естествения и много свеж вкус на сладоледа.
Няма изкуствени есенции, които да могат да се конкурират с истинското ухание на праскови.


Необходими продукти:
100 мл течна сладкарска сметана
1 белтък
3 с.л. захар
2 праскови

В две отделни купи разбиваме сметаната и белтъка със захарта до получаването на пухкав сняг. Аз прибавям капка естествена боя към сметаната - за да засиля цвета.
С помощта на пасатор или чопър смиламе прасковите.


Прибавяме част от сметаната към прасковения сос, за да се олекоти при смесването с другите въздушни смеси. Накрая разбъркваме всичко заедно и пренасяме в подходяща кутия за фризера.

Оставяме във фризера, като разбъркваме периодично.



Този десерт е идеален, ако имате зрели плодове и малко време, а пък трябва да приготвите бърз десерт за неочаквани гости.



Вкусът е вълшебен - на истински праскови.

Харесва ли ви тази рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Благодаря ви, приятели! 

6 коментара:

  1. Люси,
    чуден е сладоледа, много, много лесен.И аз правя подобни сладоледи , много вкусни се получават.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Елена! Много се радвам! С радост ще науча за някой от твоите, ако препоръчаш :) Поздрави и от мен!

      Изтриване
  2. Люска, ако остане за гости... :) Ама наистина е чудесен!
    Прегръдки, другарче!

    ОтговорИзтриване
  3. Колко често се бърка?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...