четвъртък, 13 юни 2013 г.

Мини бутер банички / Mini pastry pies


Това е една от онези рецепти, за които всъщност няма рецепта, а само техника. Освен ако разбира се не решите да приготвите сами домашно бутер тесто. Е, моят случай не е такъв - използвах си купено от магазина и не ме е срам да го кажа :)
Домашните бутер банички са много подходящи, ако ще пътувате и ви трябва храна за из път или пък просто като ежедневна вкусна закуска. Понякога ставам малко по-рано и ги приготвям за няколко минути, така че в цялата къща се носят ароматите на прясно изпечено тесто, което може би е вторият най-прекрасен аромат, който можете да подушите сутрин, след уханието на топло кафе.

За приготвянето на баничките, както казах, не ви трябва друго освен:
1 бр бутер тесто
сирене / яйце
шоколад
сладко (от череши например)

Можете да използвате всякаква плънка по желание, но аз най-обичам тези със сирене или пък "тип бюрек" - яйце и сирене. Разграфете тестото на равни квадрати с нож и поставете по малко от плънката, която сте избрали.


За да залепнат по-добре краищата на баничките и да не се разтворят по време на печенето, намокрете краищата им с вода или разбито яйце.


Притиснете краищата им след това с вилица, оформяйки къдрички. Можете да направите и други форми по желание, като например завиете квадратите на руло.


Печете баничките в предварително затоплена фурна на 200 градуса до готовност, като за целта ще са ви нужни не повече от няколко минутки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...