Как сме дебеланковци?? Мотивирани ли сме за новия сезон с обещания за отслабване? Аз - да, при това - много, но това не значи, че вчера не вечерях Помбер. Лоша работа, Люсиии, лоша работа! Тази карантина и изминала година като цяло не ми даде много причини да си показвам derriere навън и сякаш амбициите да изглеждам що-горе приемливо за жена заспаха дълбок зимен сън, и на вместо това смело съм се оформила като чувал с картофи - буцеста, безформена и си тежи на мястото.
Обаче, this will be No more. Започнах да изчиствам запасите с вредна храна ( като ги изяждам, разбира се) и се подготвям за новия сезон "Aз съм на диета", като за целта се запасявам с всякакви интересни, полезни, диетични и различни рецепти, които искам да опитам и вярвам, че ще имам нужда в даден момент от този процес. Ако имате и вие такива, не се свенете, ами ги споделете, защото точно този момент съм на ръба да сформирам група на Анонимните преяждащи. Знаете колко е важна подкрепата в такива моменти, а аз не мога да се похваля с голяма такава. Ето, онази вечер например, половинката в два часа посред нощ реши, че ще хапва бисквитки с кисело мляко.
Аз му казвам: "Айде, стига, ще ядеш по нощите, лягай тука", а той - не, та не. ама може да си го позволи клечката. Яде като че ли е с девет стомаха и нищо не му се лепи. Ако не го обичаш досега да съм го удушила в съня му! И така, мотаеше се нещо, и аз му скрих бисквитите, като в един момент почти успях да го убедя, че най-вероятно не ги е взел от магазина. Всичко щеше да мине по план, ако не ми стана супер смешно, че самият той ги донесе в стаята минути преди това, но аз успях да го убедя, че това е мираж и сигурно е сънувал. Настана голям смях след като ги намери :) Ето това, драги "зрители" е Любов по време на холера :)
И така, време е да ви покажа една чудесна рецепта, която вярвам, че ще бъде полезна за тези дни от диетата, когато хем искаме да се угодим, хем да не ни се налага да се самобичуваме като от ордена на Опус дей след това. Едно супер меко, шоколадов торте, което се прави само с три съставки, може да направите във веган вариант, и съм сигурна, че няма да има човек, който да ня хареса. В основата й са полезни овесени ядки и семена, сушени плодове и все неща, които дори и да ви заситят, ще бъде по-най полезния начин. Хубавото е, че дори и малко парченце би ви стигнало да заситите апетита си за сладко, затова ви предлагам да хванете последния рекламен химикал от фирмените пакети за 2021 година и да си запишете рецептата, макар че тя е толкова лесна, със сигурност ще я запомните и така :)
Необходими продукти:
215 г тъмен шоколад
1 консерва ( 400 мл) кокосово мляко
Започваме като нарязваме шоколада на по-ситни парченца.
Подготвяме си и мюслите, като аз избрах мюсли Winter на La garone. В самите мюсли има всичко необходимо, за да обогати тортата, без да се налага да купувам поотделно съставките - овесени и пшеничени ядки, стафиди, сушени ябълки, боровинки, джинджифил, орехи пекан, чия, ленено семе и канела. ( Канелата лично аз не я усетих, но това е заради шоколада сигурно :)) В линка по-горе може да видите пълния списък на съставки!
На котлона загряваме до точка на кипене кокосово мляко, което взех от консерва. След като тръгне да завира го изсипваме върху нарязания на ситно шоколад. Оставяме една-два минути да го разтопи, а след това разбъркваме, докато всичко се хомогенизира на вкусен шоколадов крем.
Може да използвате и някакъв веган шоколад, ако решите да направите тортичката веган, но аз само ще ви препоръчам шоколада да е качествен и вкусен. Ако ви харесва на вкус само по себе си, ще ви хареса и тортата после ;)
Изпипваме при мюслите и разбъркваме.
След това прехвърляме сместа във форма за торта с махащи се стени с диаметър около 18-20 см. Изравняваме и пъхаме в хладилника, а може и във фризера за около час.
Аз не й позволявам да замръзне, искам я все още мекичка, макар и изстудена и стегнала.
На пръв поглед изглежда сякаш е хрупкава, но след като ядките набъбнат и омекнат,
не мога да ви опиша за каква сладост става въпрос!!!
Опитайте и непременно ми пишете своите впечатления след това ;)
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята , а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!