четвъртък, 6 март 2014 г.

Специален пост посветен на моята сестра! / Me and my sister


Има дни, в които липсата на сестра ми в България е толкова осезаема, че не мога да си намеря място. Тогава през главата ми минават толкова много спомени и (не) щастливи моменти, които сме споделяли. Цялата тази обич към нея ме накара да направя този пост, с който да я разсмея и да и кажа: Обичам те Мими, с цялото си сърце!


I love you, sis. I wanted to show you that I love everything about you and our precious, funny and honest friendship. I wanted to make you laugh with a thing or two you may find related to us.

 For example, you probably think like that too: 



How the people think we fought as we were kids:


How we actually fought as we were kids:



What my sister often ask me after a fight: 


The fight was always about something very important. 
Like when we were kids, she had the tendency to eat my secret chocolate stash and then she was like:


  
But still I can`t wait to pick her up from the airport, and probably we will look like that:

 

Because I love you:




 And this is what I want to do when somebody is messing up with you:



And we have so much in common like:


What we do when we are "slightly" depressed: 


What we do when we are normally depressed: 



What happens when we are really depressed: 


Sometimes our solution to the problem is:



Then you choose:


And I choose:


Or maybe we just need food:



A lot:



And this is how we cook:




And how we clean the house:




 What we will do if  Ian Somerhalder and Chris Hemswort are looking for new girlfriends:




 What my sister and I do in the bathroom:

  
What my sister and I do, when we are out of money and we need to just buy “the essentials”.

  
What my sister feels about shopping:


 What is my job when I go out shopping with my sister:

 

 How my sister convince me to go out saturday night:

  
What I look like when I ask something from my sister:

 What I look like when my sister says “she will send me something”


 How my sister make me laugh when I'm sad:


And sometimes we laugh so hard that we look like a retarded seal clapping and no sound is coming out:




 What I look like when my sister is ringing on skype:


How I react when my sister says that “Леко се притеснява” about something:

I love you so much. "I bet we even die on the same day"


But until then, I bet we will be like this:

  




  
And I hope you will always listen what I say:




What we look like when we say “goodbye” to each other at the airport:


And a few minutes later.." i miss you already sms" :) 

вторник, 4 март 2014 г.

Чешка крем супа с картофи и кисело зеле / Czech Cabbage Creamy Soup with Potatoes Recipe


Направо не мога да се позная. Сигурно ми е нужен някакъв кулинарен екзорсизъм, защото не е нормално за мен да правя толкова много супи, като до миналата година дори не ги поглеждах. Но определено открих един огромен свят от вкусове, които не те карат да се чувстваш като слон като хапнеш малко повече. :) За днес изрових една рецепта в интернет, която ми напомня на един от любимите ми градове в Европа - Прага. Ах, как обичам Прага само. И до ден-днешен си остава любимият ми европейски град!


Винаги, когато съм била там, е било през зимата и затова яденето на точно такива ястия като днешното предложение бяха на дневен ред. И сега, когато времето навън се опитва да ни покаже, че зимата не смята да си тръгва съвсем незабелязано, реших, че е идеалното време да сготвя нещо по-затоплящо. И така, отново се насочих към запасите от кисело зеле и картофи и се захванах с направата на тази толкова питателна и ароматна крем супа. Тя е идеална и за постите, ако решите да използвате само олио за задушаването на продуктите.


Необходими продукти:
1бр. глава кромид
1/2 стрък праз
600-700 г картофи
1 ч.ч. нарязано кисело зеле (от 250 мл)
200 мл течна готварска сметана
1 л зеленчуков бульон
черен пипер

хлебчета за сервиране
масло/ олио за задушаване
сол
ким


В подходяща тенджера слагаме да се затопли малко олио и 1 с.л. масло. Прибавяме нарязания кромид и праз.


Не е необходимо да са на много малки парчета, тъй като после ще се пасира всичко, така че тук може да сте малко по джаста-праста :)

 

Запържваме, докато омекнат леко и прибавяме измитите, обелени и нарязани (последният да затвори вратата :) ) картофи.

 

Оставяме ги леко да се запържат, като след това добавяме бульона. Включваме котлона на максимална степен, докато всичко заври, а след това намаляме да къкри и варим така около 15 минути. Сега е времето да овкусите със сол и пипер.

През това време нарязваме зелето, като гледаме хубаво да го отцедим.


След това го добавяме към картофите и варим още около 10 минути, като прибавяме и ким на вкус.


Готовата супа пасираме, като прибавяме сметаната.


Сервираме в купички от хлебчета и ядем като невиждали :)


Веднага щом я опитах се пренесох в едно от любимите си заведения в града, а именно средновековната таверна U krále Brabantského.


 Атмосферата на ресторанта е меко казано..уникална!


Опитайте и вие, няма да съжалявате :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...