Ако някой ми беше казал, че някога ще напиша пост, в който да има рибена чорба, че отгоре на всичкото да я наричам и вкусна, сигурно щях да се спукам от смях. Обаче, добре че не съм заложила пари на това, защото ...това се случва! Няма какво да бръщолевя много-много. Чорбата е страхотна и съм сигурна, че ще я хапваме поне веднъж в месеца. Продуктите са малко, но пък напълно достатъчни за приготвянето на ароматна и затопляща супичка в хладните есенни дни. Eто ги и необходимите продукти:
Глава и опашка от сьомга
2-3 чушки
1 голям морков
1 глава лук
2-3 картофа
черен пипер
лют червен пипер
девесил
олио
сол
Измиваме рибата и я слагаме в подходяща, по-дълбока тенджерка. Наливаме вода, докато облее рибата, и слагаме на огъня да заври. При завирането се образува пяна, която премахваме с лъжица.
Прибавяме нарязаните на ситно равни количества - морков, чушки и лук.
Овкусяваме с олио и подправки на вкус. Оставяме отново да заври, а след това намаляваме огъня и оставяме да къкри.
Проверявайте рибата. Когато е готова, я извадете върху дъска и оставете да се охлади. През това време прибавете нарязаните на ситно картофи към супата.
След като премине опасността от това да се изгорим, почистете само хубавото месо от рибата, накъсайте го на малки парченца и го прибавете към супата. Картофите също трябва да са готови по това време. Изключете котлона.
Сервирайте супата на гладни и не толкова гладни хора - и двете групи ще си изядат всичко :)
Към рецептата за рибена чорба със скумрия тук !
Към рецептата за рибена чорба със скумрия тук !