Хубавият ориз е в центъра на тази рецепта и затова ви препоръчвам такъв, който е идеален за ястия от нашата национална кухня. Рецептата е много лесна и бърза, а от тази доза излизат около 12 броя, така че ще стигнат за всички. Вижте колко малко ви трябва:
понеделник, 20 декември 2021 г.
Най-вкусните постни кюфтета / Vegan Rice Patties
неделя, 19 декември 2021 г.
Солено Панетоне / Savory Panettone Recipe
Панетонето взе, че се превърна и у дома в традиционна рецепта за Коледа, но ето, че тази година искам да ви изненадам с нещо различно - солено панетоне. Не си мислете обаче, че тази версия на познатия ни италиански хляб е моя измислица, защото именно приятелката ми Жени, която от години живее там и e собственик на магазинчето Вера Италия, от където пазарувам ( ив същност ни запозна) ми подшушна за него. Често я питам какво ново италианско изкушение да ви представя и след като миналата година ми сподели много за традиционното Коледно меню на италианците ( може да го видите тук) , тази година реших да поглезя и себе си , и надявам се вас с тази чудесна рецепта.
Сигурна съм, че в рецептата все ще си харесате нещо - я вида тесто, я някой деликатес, който съм "внедрила", като таен агент. И този път си позволих да опитам някои неща, които си бях набелязала от магазинчето, и мога да ви кажа, че имам мнения, които бързам да ви споделя ( Тъй като често ме питате къде и как може да ги намерите, съм сложила линкове в удебелените букви) . Но ето и рецептата:
Започваме с приготвянето на тестото, като ви обещавам това тесто ще искате да си го запишете. Толкова ми хареса, че почти веднага направих втора доза, но с него оформих едно чудесно коледно хлебче, което ако имам време, ще ви споделя също.
Оставям подредбата от тези неща на вас, но аз слагах руска салата на два пласта, маслинена на други, а на трети само майонеза - между тях - богато количество кашкавал, салам и салати.
четвъртък, 16 декември 2021 г.
Бохча а ла Люси / Bohcha - Meat Stuffed Bread Loaf
"Приготви се, защото това ще ми го правиш често", каза половинката ми с пълна уста докато въртеше очите назад дотолкова, че щеше да си види врата. Обожавам да го гледам как яде с кеф и май това се случва винаги, когато готвим за любимите си хора. Мама също едно време казваше, че като сме били малки най е обичала да ни гледа със сестра ми как спим и хапваме с апетит, но се чудя дали все пак не е било и заради това, че тогава сме млъквали поне за малко.
Днес искам да ви вдъхновя да си приготвите едно уж познато, но не и точно по тази рецепта ястие, защото смятам и ще ви обясня защо според е мен е идеалната вечеря за предстоящите празници. За него ме вдъхнови коледното пакетче на Пикантина, което ви показах тук."Да знаеш кое е точно твоето място и да го обичаш,
те прави една особена порода романтик - прави те родолюбец".