петък, 11 януари 2019 г.

Закуски „Фантазия” / Ham, cheese and pickles breakfast bread


Не мога да отрека, такъв студ е, че ако ще и Алена и Емо Чолаков да предскажат , че ще съжалявам скоро, пак няма да мина на диета. Около мен болни хора, а аз точно сега да взема да изтънявам няма голяма логика, нали :) Ето защо, веднага щом ми поискахте някоя нова рецепта за закуски се сетих за тази. 
Не, че някаква дълбоко пазена тайна, по-скоро е закуска, която се предлага в нашия град под това име и когато се сетя за ученическите години когато калориите не ми бяха голям проблем си похапвах почти всяко междучасие. 
Битката за топли закуски е нещо, което не знам дали е познато на други места по света, но в България си е съвсем, легитимно нещо да прокълнеш някой до девето коляно, ако ти отмъкне последната топла баничка. Хубавото на домашните закуски е, че може да си ги хапваш горещи-горещи от фурната без да се налага да се пререждаш или поен ако не сте много хора у дома. 

И тази рецепта е част от предложенията ми за сайта на София мел, с които направихме и книжката с рецепти, които може да намерите в Кауфланд, в промо пакетите с брашна.
В нея има също 52 изключително вкусни и успешни рецепти, които си заслужава да опитате. Но ето какво ви трябва за днешната :) Необходими продукти:
За тестото:
500 г брашно София Мел Бяло
300 мл хладка вода
1 бр. яйце
1 пак. суха мая ( 7 г)
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
60 мл олио
1-2 с.л. кисело мляко

Още:
Шунка – 300 г
Кашкавал – 300 г
1/ 2 бр. буркан кисели краставички
1 бр. консерва доматено пюре
чубрица


 

 Начин на приготвяне може да видите като натиснете тук

Добър апетит! 


Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.

Благодаря ви, приятели!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...