четвъртък, 20 април 2017 г.

Пикантни крилца с папая чътни / Spicy Papаya Chutney Chicken Wings


Макар сега в България да са ни налегнали студени и мрачни дни, ние си знаем, е биреното време е съвсем наблизо и вее се подава от ъгъла. Все по-често ще ни се хапват бързи и лесни вечери, които вървят с прясна салата и охладена напитка, а защо не и открием сезона на първите барбекюта или иначе казано по български - скара!

Аз направих генерална репетиция съвсем наскоро с тези пикантни, ароматни, лепкави пилешки крилца, които мариновах с папая чътни. Не съм се мъчила да диря папая в кварталния магазин, а ми направо се насладих на готовия продукт, който ми изпратиха фирма Spicentice, който не отдаван стъпиха и на българския пазар. 
С голям интерес се поинтересувах от историята им и след като видях, че отговарят на важните за мен критерии да нарека не само продуктите им качествени, но фирма с добра политика към околната среда и работниците, с голямо удоволствие реших да тествам техните продукти и да ви запозная с два от тях. 

Първото, което си избрах бе това ароматно чътни с папая и лайм, което си знаех, е ще използвам както за марината, така и за сос - готов за консумация. 


Преди да премина към рецептата обаче, искам отново да ви помоля да ми дадете още повече стимул да ви представям винаги добри, изпитани и интересни рецепти, като гласувате за мен в тазгодишните награди на Блоговодител. 
Номинирана съм именно в категориите за торти и сладкиши, които се старая да изобилстват тук, както като количество, така и като качество. А ето как да гласувате за мен: 
Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, от където в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Използвайки фейсбук вписване става много бързо. (Ще трябва да изчакате няколко секунди да превключи отново на платформата за наградите) От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана:
С аромат на ванилия (Най-добър блог със сладки печива и десерти)
- Сладко удоволствие (Най-добър блог с рецепти за торти)
Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".
Благодаря предварително на всеки, който ще го направи, ще сподели публикацията и ще ми помогне да достигна до повече кулинарни запалянковци, които да ме подкрепят!
А ето и самата рецепта:
8-10 бр. пилешки крилца
сол, черен и чеснов пипер, лют пипер на люспи
1 ч.л. папая чътни
1 с.л. олио
1с.л. нарязан магданоз

Изпиваме крилцата и почистваме, ако е необходимо. Овкусяваме с изброените продукти и оставяме да се мариноват за около половин-един час в хладилника. ( Може да си ги мариновате от предната вечер, за да са готови на следващия ден и да имате наистина бърза вечеря) 


лед това подреждаме върху хартия за печене и пъхаме да се пекат във фурната на 200 градуса. Тъй като чътнито е подсладено, крилцата ще придобият бързо загар, затова се погрижете да ги покриете с фолио навреме, за да не прегорят.
Печете около 40 минути.


Готовите крилца имат невероятен аромат, хрупкава, но същевременно леко лепкава коричка и просто крещят за студена бира :)
Гарнирам с поръска от свеж магданоз.


И защото ми беше толкова вкусно, си ги топвах допълнително във вкусния сос. 
Ако това предложение ви е харесало, подгответе се за нещо наистина специално и оригинално :) 
Усмихната седмица,приятели!


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели! 

1 коментар:

  1. Страхотни са! Продуктите наистина са впечатляващи. Поздрави, Люска и успех!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...