сряда, 11 януари 2017 г.

Пухкави палачинки с кондензирано мляко / Condensed milk pancakes


Има много видове палачинки, но тези - трябва да опитате! Така сладост, такава пухкавост, такъв аромат, че ти иде да се завиеш в една от тях и да проспиш зимата. Мое лично мнение!
Не, това не са типичните ви американски палачинки, а невероятните палачинки на Борис, които той представи е неговия канал "The life of Boris" тук.
Ако търсите причина да се посмеете, да се напиете с водка и да преядете с майонеза, винаги може да я намерите при него, а веднъж на синя луна може да ви предложи и някое ястие, което макар и приготвено от човек, непознат с теглилки, мерки за безопасност, хигиенни условия,  понятия финес, естетика и трезвеност, всъщност са доста добри като идеи. Точно такава е и днешната рецепта, която ще ви предложа днес.
Палачинки  такава сладост, че както казва самия Борис " ще може да помирисвате цветове и да докосвате звуци".
Макар и приготвени с подсладено кондензирано мляко, не бих ги нарекла втрисащо сладки, затова и с кеф и мярка, може да си ги поднесете с шоколад и банани или други добавки. 


Но ето и самата рецепта:
Необходими продукти:
1/2 консерва подсладено кондензирано мляко ( около 200 г)
2 ч.ч. брашно София Мел Класик
2 ч.ч. кефир или прясно мляко
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
малко масло за тигана

В купа слагам яйцето и една -две супени лъжици от брашното. Разбърквам на кашичка. 


След това прибавям кондензираното мляко, (Предполагам, че рецептата ще стане и с неподсладено кондензирано мляко, за тези, които биха искали да си ги хапнат със сирене, но тогава ще погълне повечко брашно или ще трябва да се добави по-малко кефир/ мляко. )



кефира или прясното мляко, 


останалото брашно, шипка сол и бакпулвера. разбърквам хубаво с телена бъркалка докато получа тесто с консистенцията на гъста боза.


Загряваме тигана на средна температура, тъй като заради захарта в тестото палачинките се запичат бързо. Ако е необходимо, намалете на една трета от мощността на котлона, 
Слагам малко масло по повърхността на тигана периодично. 
Изсипвам половин черпак в центъра на тиганчето, за да получа малак палачинка. 


Оставям го да се запече , докато по повърхността й се образуват малки мехурчета и обръщам с помощта на шпатула. 


Колкото по-малка е палачинката, толкова по-равна ще стане, тъй като при обръщане няма да се излива горната част. 
Вие обаче може да направите и големи палачинки, ако не държите точно на тази форма. 



Аз сервирах гарнирани с шоколад, плодове и кокосови стърготини. 
Ако отдавна не сте изненадвали близките си с нова, интересна и супер вкусна закуска, заповядайте :) 


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


6 коментара:

  1. Ех, Люси,
    чудесно изглеждат тези палачинки.Не съм срещала такава рецепта с кондензирано мляко.Великолепно и много вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Лени! Обезателно опитай! Наистина са божествени! Прегръдка!

      Изтриване
  2. Неустоимо сладко начало на новата година, Люси,
    С очакване на още вълшебства, нека бъде за теб здрава,
    успешна, усмихната и вдъхновена, много щастлива и благодатна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дианка! Щастлива, успешна и много спокойна и красива година и пред теб!
      Прегръдки!

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Благодаря, Стела :) Поздрави сърдечни!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...