сряда, 28 ноември 2012 г.

Домашни дюнери или готвене с лефтовърс / Homemade Dyuner or Cooking with leftovers


Да готвиш с лефт овърс (leftovers) или остатъци от други продукти или ястие си изисква също толкова майсторство, както и да сготвиш нещо ново. Даже бих казала, че е доста по-трудна задача. Много често обаче ни се налага да направим точно това! Уж няма нищо за ядене, но в хладилника има куп продукти, които на пръв поглед сякаш не могат да бъдат комбинирани. Понякога това е така, друг път ще се изненадате сами от невероятната сполучлива комбинация, която въображението ви е сътворила...а съвсем друг път пък можете да разчитате на някои рецепти, които винаги стават :) Такива са домашните дюнери. Най-често ги приготвям с месо от сухите пилешки гърди, които някакси винаги остават.

 

Останалата част са също съставки, които се намират в хладилника: салата (някой друг останал лист маруля, малко прясно зеле, кисели краставички), сосове - майонеза, кетчуп, лютеница и разбира се лук :) Запържвам леко пилешкото месо и лука с лъжичка пикантен сос.

 

Готовата смес пълня в арабска пита, която също затоплям на тигана и слагам останалите продукти. Готовите дюнери са идеални за вечера...и за разчистване на хладилника :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...