понеделник, 11 януари 2021 г.

Торта с мюсли с 3 съставки/ 3-Ingredient Chocolate Oatmeal Cake

 

Как сме дебеланковци?? Мотивирани ли сме за новия сезон с обещания за отслабване? Аз - да, при това - много, но това не значи, че вчера не вечерях Помбер. Лоша работа, Люсиии, лоша работа! Тази карантина и изминала година като цяло не ми даде много причини да си показвам derriere навън и сякаш амбициите да изглеждам що-горе приемливо за жена заспаха дълбок зимен сън, и на вместо това смело съм се оформила като чувал с картофи - буцеста,  безформена и си тежи на мястото. 

Обаче, this will be No more. Започнах да изчиствам запасите с вредна храна ( като ги изяждам, разбира се) и се подготвям за новия сезон "Aз съм на диета", като за целта се запасявам с всякакви интересни, полезни, диетични и различни рецепти, които искам да опитам и вярвам, че ще имам нужда в даден момент от този процес.  Ако имате и вие такива, не се свенете, ами ги споделете, защото точно този момент съм на ръба да сформирам група на Анонимните преяждащи. Знаете колко е важна подкрепата в такива моменти, а аз не мога да се похваля с голяма такава. Ето, онази вечер например, половинката в два часа посред нощ реши, че ще хапва бисквитки с кисело мляко. 

Аз му казвам: "Айде, стига, ще ядеш по нощите, лягай тука", а той - не, та не.  ама може да си го позволи клечката. Яде като че ли е с девет стомаха и нищо не му се лепи. Ако не го обичаш досега да съм го удушила в съня му! И така, мотаеше се нещо, и аз му скрих бисквитите,  като в един момент почти успях да го убедя, че най-вероятно не ги е взел от магазина. Всичко щеше да мине по план, ако не ми стана супер смешно, че самият той ги донесе в стаята минути преди това, но аз успях да го убедя, че това е мираж и сигурно е сънувал. Настана голям смях след като ги намери :)  Ето това, драги "зрители"  е Любов по време на холера :) 


И така, време е да ви покажа една чудесна рецепта, която вярвам, че ще бъде полезна за тези дни от диетата, когато хем искаме да се угодим, хем да не ни се налага да се самобичуваме като от ордена на Опус дей след това. Едно супер меко, шоколадов торте, което се прави само с три съставки, може да направите във веган вариант, и съм сигурна, че няма да има човек, който да ня  хареса. В основата й са полезни овесени ядки и семена, сушени плодове и все неща, които дори и да ви заситят, ще бъде по-най полезния начин. Хубавото е, че дори и малко парченце би ви стигнало да заситите апетита си за сладко, затова ви предлагам да хванете последния рекламен химикал от фирмените пакети за 2021 година и да си запишете рецептата, макар че тя е толкова лесна, със сигурност ще я запомните и така :) 


Необходими продукти:
215 г тъмен шоколад
1 консерва ( 400 мл) кокосово мляко


Започваме  като нарязваме шоколада на по-ситни парченца. 
Подготвяме си и мюслите, като аз избрах мюсли Winter на La garone. В самите мюсли има всичко необходимо, за да обогати тортата, без да се налага да купувам поотделно съставките - овесени и пшеничени ядки, стафиди, сушени ябълки, боровинки, джинджифил, орехи пекан, чия, ленено семе и канела. ( Канелата лично аз не я усетих, но това е заради шоколада сигурно :)) В линка по-горе може да видите пълния списък на съставки!


На котлона загряваме до точка на кипене кокосово мляко, което взех от консерва. След като тръгне да завира го изсипваме върху нарязания на ситно шоколад. Оставяме една-два минути да го разтопи, а след това разбъркваме, докато всичко се хомогенизира на вкусен шоколадов крем.


                    
Може да използвате и някакъв веган шоколад, ако решите да направите тортичката веган, но аз само ще ви препоръчам шоколада да е качествен и вкусен. Ако ви харесва на вкус само по себе си, ще ви хареса и тортата после ;) 
Изпипваме при мюслите и разбъркваме. 
След това прехвърляме сместа във форма за торта с махащи се стени с диаметър около 18-20 см. Изравняваме и пъхаме в хладилника, а може и във фризера за около час. 


Аз не й позволявам да замръзне, искам я все още мекичка, макар и изстудена и стегнала.


На пръв поглед изглежда сякаш е хрупкава, но след като ядките набъбнат и омекнат,


 не мога да ви опиша за каква сладост става въпрос!!!


Опитайте и непременно ми пишете своите впечатления след това ;) 


 Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята , а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!




събота, 9 януари 2021 г.

Лесен кекс с портокал / Easy orange bundt cake

 
Нова група - нов късмет!  
Така ще започне за мен 2021-ва година и хем с леко притеснение, хем с ентусиазъм искам да ви споделя за причината да създам едно ново място в интернет пространството, в което да комуникираме  да и да обменяме идеи. Страницата ми във Фейсбук ще продължи да съществува, блога, Инстаграм акаунта,  но ето, че дойде време да създам своя собствена група.

 Преди време се допитах до вас за да ми помогнете в решението и отговорите бяха почити 50 на 50, затова реших да отложа тази стъпка, докато си избистря концепцията на това, което искам да направя,  тъй като наистина има много такива групи, но с какво моята искам да се отличава? И ето, че в правилата на групата може да научите, че те се различават малко от тези на други места. 

Другата причина, която ме "принуди" до известна степен, и не е особено приятна, но пък животът е такъв и колкото и да искам да пазя цялата тази негативност в тайна, ще е добре да я призная с вас, ако искам да приемете думите ми с доверие, за което винаги съм се борила. 
На връх Бъдни вечер, а  и няколко пъти преди това вече ми се отказва възможност да публикувам в различни кулинарни групи, по сигнали на конкуренти, които желаят да ограничат възможността да споделям с вас моите рецепти. 


Ще ви помоля също да ми помогнете да наберем повече членове, като предложите групата на свои приятели и разбира се решите да споделите с мен вече направените от вас творения, които така хубаво ми изпращате, но и не само тях. Аз черпя идеи от вас, както и вие от мен и нямам нищо против да се потопя във вашия кулинарен свят. 

Благодаря на всеки, които ме подкрепя праз годините, който също е уморен от негативизма, напрежението и злобата и вярва в хората. Ще се радвам да се съберем на едно място и ви БЛАГОДАРЯ предварително!
За да ви се подмажа , днес ще ви почерпя с един чудесен , бърз и лесен кекс, който създадох за новите опаковки на София мел:

Необходими продукти:
3 яйца
180 г захар
60 мл олио
90 г кисело мляко
1 ванилия
кората на 1 портокал
пудра захар за поръсване

*Внимание: Брашното за кекс е с набухвател, затова, ако решите да го замените с Класик ще се наложи да добавите бакпулвер.

Начин на приготвяне може да видите още в САЙТА НА СОФИЯ МЕЛ ТУК, където може да откриете и всички останали рецепти от книгата с Таня Донева, както и рецептите от моята рубрика, която водя там.
Рецептата може да намерите и на новата опаковка на брашната а София мел за кекс, а самата тя е на Станислава Демирева от Бургас.
Също така може да я видите и тук:

Белтъците се отделят и се разбиват с миксер заедно със захарта.

След това, постепенно се добавят жълтъците, брашното, олиото, киселото мляко, ванилията и настърганата кора.

Изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс и печете на 180°C.

След като изстине, поръсете с пудра захар.


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята , а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!





неделя, 3 януари 2021 г.

Пържени пурички с течен шоколад / French toast rolls with chocolate

 

Честита Нова 2021 година, приятели! Всички ние я посрещахме със затаен дъх, уморени, но и с най-голямата надежда за по-хубава година, на която сме способни. Убедена съм, че след като стрелките удариха 12 и шампанското гръмна, всеки от нас си е пожелал най-вече здраве, за себе си, за близките си,. но и за всички хора по света, за да може животът да се върне по старо му и да може да му се наслаждаваме всеки ден. 
Да се радваме на случайните срещи с приятели, на концерти и тържества като сватби и рождени дни, да може да придърпаме маса до маса в любимото си заведение, събирайки прииждащи компании и най-вече - да можем да усетим близостта на любимите хора с най-милия жест - прегръдката. Тя толкова  изчезна, че дори случайно подаване на ръка за здрависване през последната година изглеждаше като опит за убийство. 
Хората имаме нужда от хора, от допир, от близост и от възможността да оценяваме какво имаме чрез преживяванията на другите. Искрено се надявам всички ние да сме успели да оценим това през изминалата година, дори и не всичко да се промени веднага, да запазим наученото и да не губим време в безсмислени спорове, драскане на негативни коментари и забележки в нета, сърдене и горделивост, а да се научим да прощаваме бързо, целуваме силно и да живеем този живот с усмивка, като използваме възможността да похвалим,оценим и усмихнем всекиго, който срещнем по пътя си.

И така, нека ви разкажа с какви вкусни бурканчета ме срещна животът съвсем скоро. Това са течните шоколади Lino Lada, за които бях слушала само до преди броени дни. Беше ме грабнало името им и на шега казвах на половинката у дома, че той е моя Лино на моята Лада. :) True story! Бях супер изненадана, когато именно те се свързаха с мен и ме попитаха дали искам да ги опитам и да ви разкажа за тях, като ви спретна нещо вкусно с шоколад по желание. Да, това, което ми харесва веднага в шоколадите е, че се предлагат не в един, а в цели 5 разновидности, като всички те са без глутен и без консерванти

- Дуо ( комбинация от бял и черен шоколад)
- Течен шоколад с кокос
- Млечен течен шоколад
- Течен шоколад Нуга  
и моят личен фаворит и звезда в днешната рецепта :
- Течен Шоколад Gold  с парченца лешници в него

Обичам (течен ) шоколад с ядки и може би това е единствения друг, който би ме изкушил, ако не е черен. Половинката обаче си пада по по-сладките вкусове и често хапва именно млечен или бял шоколад, затова и бурканчетата бях старателно дегустирани и задълбочено ( с лъжица) проучени. Искам сега да ви покажа как може да направите един чудесни пържени филийки -  пурички, които не само децата, но и порасналите такива ще оценят. Стават много бързо и лесно и може да ги направите и за различни поводи и партита. 

Необходими продукти:
1 бурканче Лино Лада GOLD ( или друг вид по желание) 
1 бр. хляб с квадратни филийки
2-3 яйца
1-2 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л сода
брашно
олио

Продуктите са примерни като за основа може да ползвате и тази рецепта тук. В купичка  разбиваме яйцата и прибавяме киселото мляко, в което сме шупнали содата. В него може да добавим още 1-2 с.л брашно, докато се получи кашичка, С тази смес филийките стават много пухкави.


За да станат чудесни филийки използвайте хляб на квадратни филийки. Махаме коричките и разточваме с точилка за да станат тънки, след което намазваме с течен шоколад и завиваме на пуричка.
Виждат се ясно парченцата лешник в шоколада. 


Съвет: За да не ви се рони хляба ви съветвам да пуснете филийката за няколко секунди на микровълновата, преди да я разточите. Вижте разликата между двете пурички, когато не е била затоплена и след като е била.

Потапяме пуричките в яйчената смес и слагаме да се пържат в загряното олио, като пържим до златисто от всички страни.


            
Може да напълните филийките с различни видове шоколад и така ще е изненада каква ще ви се падне.


Мотото на Lino Lada e: "Само един вкус не стига" и ще трябва да се съглася! 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята! 

Бъдете здрави и добри, 

всичко друго ще се нареди! 

Честита нова 2021 година! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...