понеделник, 18 юли 2016 г.

Безглутенови макарони с манатарки и месо / Gluten free penne pasta with sausage and porcini mushrooms


Знаете, че седмично обичам да ви предлагам бързи вечери, богати на вкус и бедни на време за приготвяне. Днешната рецепта е нещо невероятно вкусно, лесно за приготвяне и гарантирам - ще се хареса на всички! 
Още щом захладня тези дни, веднага си припомних прекрасния дъждовен летен ден във Верона, който споделихме с половинката. (Това и няколко бутилки вино, но пък там виното го сервират като сутрешно кафе, така че кой няма да се опияни по красотите на Италия) 



Седейки в едно от заведенията в "махалата" на Жулиета, подготвяйки традиционното писъмце, което туристите оставят заедно с катинарче в двора на нейната къща, ние с Митко решихме да се подкрепим с нещо за хапване (и пийване, и пийване!) Той се спря на пица, а аз избрах една много семпла на вид, но всъщност чудесна на вкус паста пенне, с италианска наденица и сушени гъби.

"Мила ми, Жулието....."

Останах очарована от това, че за пръв път успях да се насладя на наистина вкусна, прясна паста, която не е потънала в сос, а количеството месо и гъби също бяха в перфектно съотношение. Веднага знаех, че щом се прибера у дома ще се опитам да си спретна тази вкусотия и до ден-днешен съм я правила няколко пъти. Така и обаче не стигаше до блога, но ето че и това се промени. 

Когато най-сетне ми попаднаха под ръка пакет сушени манатарки и безглутенови макарони от кафяв ориз, реших, че това ще е следващата рецепта, която ще ви представя. Хубавото е, че този вид паста вече се намира все по-лесно, а на вкус почти няма разлика. Ако досега не сте я опитвали, не пропускайте да разширите кулинарните си хоризонти, а защо не направо с моята рецепта?! 


Ето и самата рецепта:

Необходими продукти:
120 г макарони пенне от кафяв ориз (може и обикновени, ако не държите да са без глутен)
10 г сушени гъби манатарка
100 г сурова луканкова наденица
120 мл течна сметана за готвене
2-3 скилидки чесън
масло/ зехтин
пармезан
мащерка/ сол

Започвам като сварявам около половината пакет (за 2-3 порции) в малко подсолена вода.

             
   
През това време накисвам манатарките също в гореща вода, за да омекнат.

               
                            
След това нарязвам на ситно чесъна, гъбите на средно големи парчета, както и суровата луканкова наденица. Ако имате достъп до деликатесен магазин, препоръчвам ви да си вземете парче италианска наденица, за автентичен вкус.


Започвам като в малко масло и олио запържвам за кратко парченцата наденица и чесъна. Прибавям и нарязаните гъби.

Прибавям отцедената от водата паста и разбърквам за кратко, така че да може да поеме от ароматите в тигана. Последно прибавям и сметаната. Аз използвах тази, която става и за готвене и за разбиване.


Разбърквам всичко и овкусявам със сол, ако е необходимо. 


Поднасям ястието поръсено с прясно настърган пармезан и ронена мащерка. не може да си представите аромата, който се разнася от чинията...


Опитайте и вие! 

 

Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!

4 коментара:

  1. Прекрасна публикация, Люси и рецептата и снимките от Италия, всичко носи летен полъх. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  2. Люси, права си, безумно вкусно е, дори ще го повторя днес, само че за да се вмести в режима ми ще е с пълнозърнести макарони.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти е харесало толкова! Замествай на воля :) Поздрави сърдечни!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...