Истината е, че тогава и бяха първите ми опити да готвя сама. Бях тръгнала само с един тефтер с рецептата за пълнените чушки и мусака на мама. Не знаех много нито за разликите в чушките, нито в ориза, нито в подправките и смятах, че стига да има същия вид, сигурно ще има и същия вкус. Бях доста изненадана, че натъпканите догоре калифорнийски камби с ориз басмати (!!) и почти кюфтетата от кайма без подправки нямаха и спомен от сочните и ароматни чушки на мама.
Ето защо бързо се преориентирах към предлаганата там немска кухня, като гледах реклами за фиксове, йогурти и бира и преглъщах жадно. Още не съществуваше тази модерна "бъргър култура", а и немецът не може така лесно да го изкушиш да яде в ресторант като неандерталец с ръце. Трябва си му нож и виличка. Затова и този деструктуриран бургер беше голям хит. Истината е, че се яде много по-лесно, питателно е и няма излишни неща по него като преработено сирене, сосове и да не ви шокира, но няма и спомен от авокадо. Затова пък бифтекът е вкусен сам по себе си, сочен, а течният жълтък и сладникавият аромат на карамелизирания лук са напълно достатъчни да ви дадат вкусова комбинация за милиони.
Да изваждаме грил тигана и да започваме:
Поставяме бифтеците върху него и ги гриловаме от всяка страна, като обръщаме през 5 минути, докато станат готови (зависи от дебелината им и вида на използваната кайма).
Покриваме с фолио, след като се запекат първия път, за да запазим сочността им, като готвим вече на по-умерен огън. След като станат готови и в тигана е останала от ароматната мазнина, запичаме за кратко и филийките хляб.
Сглобяване на ястието: слагаме грилованата филийка хляб в чиния, отгоре нареждаме от карамелизирания лук, върху него един бифтек . Още оттук се вижда, че е гриловано с вкус.
cussivalo@yahoo.com
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook: