Коледната трапеза трябва да изобилства от храна, приготвена с любов и разбира се, всеки път поднесена по нов и интересен начин. Точно такава идея ви показвам и аз днес, с тези вкусни домашни хапки от франзела, с топено сирене и украсени със свежа салата по избор.
Реших да направя тази рецепта, когато нямах много налични продукти, но пък хубавото е, че можете да я направите много по-богата и чаровна от моя първи опит.
Необходимите продукти са;
1 бр. франзела
100 гр крема сирене (с подправки по желание)
1/2 бр. свежа маруля
1 домат или няколко чери доматчета
1 морков
1 голяма червена чушка
Други продукти по желание:
зрънца нар
кашкавал
и др.
Нарежете франзелата на равни по дебелина филийки. Подредете и премерете колко голям искате да бъде венеца.
След това намажете хлебчетата с крема сирене. Аз използвам натурално, но вие можете да го овкусите с подправки по желание. Върху топеното сирене ще е по-лесно да залепват парченцата от марулята, като аз ви препоръчвам да използвате предимно къдравите краища на листата.
Украсете венеца с малки кубченца нарязан домат, или още по-добре половинки чери доматчета, които ще стоят като малки коледни украшения. Украсете с парченца морков или кашкавал, за жълт-оранжев цвят в композицията. Много красиво ще стоят и зрънца от нар, които реших да не използвам, тъй като вече ги включих в следващата супер-коледна салата, която ще ви представя.
От голяма месеста червена чушка изрежете елементите за панделката.
Използвайте въображението си и създайте свой уникален коледен венец...за изяждане : ) Прекрасно предястие за Коледната трапеза, което ще зарадва семейството и гостите ви!
Весели Празници!