вторник, 8 май 2018 г.

Ананасов пай / Pineapple pie


Човек ще каже, че като мине зимата по-малко ще ми се яде, ама на - ядец. Апетитът си е същият, а с тази зеленина и хубаво време за излети, само дето и жаждата ми се увеличи.  Докато бях в Холандия и ме валеше типичният за там дъжд, гледах аз от фейса как приятели си бяха направили "скромни" излети край рекичката - то не скари, не бира, не меса, че и десерти, да не им е уроки. А кой е най-подходящият пролетно-летен десерт за пикник и всякакъв повод ще попитате - за мен това е паят. В Холандия мога да нагъвам боровинки, ягоди, малини и какво ли не целогодишно, а когато ми се прииска десерт - и в него слагам плодове. Затова обичам пайовете - хем ядеш плод, който е почти минимално обработен, хем може да е горещ, пък и става да гарнираш със сладолед - за горещите дни. Ох, устата ми се напълни и покапа по клавиатурата.
Ето защо, като се прибрах, знаех какво ще си приготвя за успокоение на душата и то бе именно някакъв НОВ плодов пай. 
Обичам да ги готвя, защото са ми лесни, а пък и пайовете са еднакво вкусни и да престоят с дни в хладилника, за разлика от тортата.
Не обичам да чистя след тях обаче, тъй като в основата на пая са пресните плодове и като тръгнеш да го правиш, почти винаги има ефект на сладко, което изкипява и фурната става леш, както казва баба.

За щастие от FINO ми бяха пратили да тествам един нов продукт - тефлонов протектор за фурна. Признавам си, сигурно съм от първобитните, които тепърва откриват, че с коприва не бива да се бърше, но наистина не бях ползвала такова чудо.
Едва преди време видях мой приятел да си слага фолио на фурната отдолу за да не му се цапа, но реших, че колкото и гениално мързелива идея да е, все пак бая фолио отива за тази цел. 

Ето, че с тази подложка и това се решава, защото е за многократна употреба и може да се ползва във фурни, грил, микровълнова, да се мие, да се пуска в миялна машина и да се изреже във форма по желание, ако ви е голямо например. При мен пасна идеално и си казах - ей сега ще падне правене на пайове. И така и стана. Започнах с един вкусен ананасов пай, който ми се въртеше много време в главата. Много обичам карамелизиран ананас в комбинация със сладолед, пък и това е единственият плод, който те яде, докато го ядеш, така че се убеждавам, че не надебелявам, ама хич. Само който не го е опитал, не се е влюбил. 


Преди да премина към рецептата обаче, искам отново да ви помоля да ми дадете още повече стимул да ви представям винаги добри, изпитани и интересни рецепти, като гласувате за мен в тазгодишните награди на Блоговодител. 
Номинирана съм в четири категории, като две от тях са именно за торти и сладкиши, които се старая да изобилстват тук, както като количество, така и като качество. А ето как да гласувате за мен: 
Категория “Крилце или Кълка” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/krilce-ili-kylka/5/
Категория “С аромат на ванилия” - https://kulinarninagradi.com/glasuv…/s-aromat-na-vanilija/4/
Категория “Бързо и вкусно” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/
Категория “Сладко удоволствие” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/sladko-udovolstvie/7/


Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, откъдето в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Използвайки фейсбук вписване става много бързо. От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана.
Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".
( Може да видите стъпка по стъпка гласуването в снимки за потребители на фейсбук тук)

Благодаря предварително на всеки, който ще го направи, ще сподели публикацията и ще ми помогне да достигна до повече кулинарни запалянковци, които да ме подкрепят! 


Необходими продукти:
За тестото:
2 1/2 - 3 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. пудра захар (или 3-4 с.л. фина кристална)
1/2 ч.ч. ледена вода
300 г масло
1 бр. яйце
щипка сол

Още:
1 бр. ананас ( 1 1/2 - 2 консерви )
1 бр. банан
1/2 ч.ч. кафява захар
няколко капки лимонов сок

протектор за фурна Fino

В купа пресяваме брашно и прибавяме захарта и солта. (Аз ползвах пълнозърнесто брашно)
Прибавяме нарязаното на кубчета студено масло. В малка купичка разбивам яйцето и прибавям повече от половината към тестото, а другата част оставям за намазване на кората преди печене.
Започвам да мачкам с пръсти продуктите, докато започне да се оформя сухо ронливо тесто. Тогава прибавям малко по малко от ледената вода (колкото поеме), за да се получи хубаво, твърдо, съвсем леко лепнещо тесто.

                          

Разделям на две части, като едната разточвам на кора и слагам във форма за пай или капака на кръгла йенска тенджера с размери около 20 см - идеални са за целта!
Опаковам втората част от тестото в стреч фолио и го прибирам заедно с кората в хладилника.


През това време се заемам с плънката:
Ако ползвате пресен ананас - почистете и нарежете на кубчета или ползвайте направо нарязан от консерва. Вторият е по-сочен, затова може да добавите малко водичка към сместа на суровия да помогне да разтвори захарта. Сложете всичко в купа, заедно с нарязания банан и няколко капки лимонов сок.

                       

Изваждам кората от хладилника и изсипвам в нея плода.


Разточвам втората част от тестото на ленти или фигурки и украсявам пая.
Отгоре намазвам с леко размито с прясно мляко или вода яйце.


Пъхам да се пече във фурната на 180 градуса, като дори и от захарните сокове в сладкиша да прекипи малко (както стана при мен на снимка две), няма да има проблем заради подложката.

                     

Когато пека плодови пайове, особено с по-голямо количество захар (както са черешовите или ябълковите), винаги има опасност да прекипят, затова и се радвам, че най-сетне няма да чистя фурната след това.


Хубаво е да изчакате да изстине паят преди да го нарежете - за по-стабилни парчета.


Едва след това може да претопляте парчетата и да ги сервирате с топка сладолед за максимално удоволствие.


Ох, не мога да се спра...вижте дали и вие ще сте така ;)
Усмихната седмица, приятели!


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели! 



понеделник, 7 май 2018 г.

Класически мраморен кекс / Marble Bundt Cake


Каква тишина само се е настанали над града. Един допълнителен почивен ден след празника и всеки реанимира явно,а пък защо не и да се е запътил към поредната трапеза. Браво на вас ако е така. Оживлението покрай Гергьовден беше голямо вчера, и то не само от неспирната "музика" в цигански квартал. почти всеки се бе запътил нанякъде, имаше хода и на разходки, имаше хора и по магазини и по кафета, имаше по пътищата, имаше на църква, а да не ви казвам какво бе на манастира. За такива като мен, които искат да прекарат празника далеч от голямата шумотевица, едно "скромно" барбекю на полянките над Рилския манастир е всичко от което имат нужда в слънчевия майски следобед.
И макар месото да е центъра на такива събития, познавайки себе си, няма как да не взема и десерт за кафето, което ще закъкри на жарта.
Тортите разбира се са трудни за пренасяне, затова в такива моменти разчитам на нещо издържало теста на времето и доказало се с невероятния си вкус- един класически мраморен кекс


Всечи голям човек трябва да може да прави кекс и това не е евфемизъм за нещо друго, да ме прощавате. Колкото и странно да ви звучи, макар и доста проста рецепта, доста хора изпитват затруднения именно в направата на този сладкиш.
Но както и други неща, и кекса трябва да го направиш поне няколко пъти, преди да ти стане страхотен, най-малкото за да прецениш как пече твоята фурна. ( Определено не ги целя да звучат така тия неща извинете)



Затова реших отново да съм в помощ и да ви споделя моята рецепта ( така де, на баба) за традиционен мраморен кекс, който направих за приятелите ми от София мел. Както знаете Люска- Плюска вече готви и за тях, затова и може да видите цялата рецепта там.

Необходими продукти
4 яйца
¾ ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч. брашно София Мел Кекс
1 ч.ч. кисело мляко

1 пак. бакпулвер
1 ванилия
1-2 с.л. какао
Разбийте леко яйцата с миксер, а след това прибавете постепенно захарта и ванилията. После добавете олиото и киселото мляко. Накрая, интегрирайте постепенно и брашното. Разделете сместа на две части, като към едната добавете какаото и разбъркайте докато се оцвети равномерно.
Изсипете първо едната, а след това и втората част от сместа във форма за кекс, предварително намаслена и набрашнена (при необходимост).
Поставете в предварително загрята фурна, на средното ниво и печете около 40-50 минути на 200 градуса.
Рецептата е публикувана и  тук! 


Какво почече му трябва на човек от един хубав кекс!
Край..отаказвам се да говоря вече за тия кексвое!
Да ви е сладко! :) 



Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели! 

събота, 5 май 2018 г.

Бисквитена торта "Рафаело" ( Агънце) / No-Bake Raffaello Icebox Cake ( Easter version)



Както ви обещах -днес ще има торта. Макар да нямам именик у дома, Гергьовден си е голям български празник и почти всеки от нас ще го празнува по един или друг начин. Едва ли има човек, който да не познава някой Жоро ( да не кажа поне десет), който след третата ракия да не го поздравяват с "Може ли да се забрави Георги", информация която, повярвайте ми, бих искала да забравя, но всяка година ми се напомня. Е, така е с класиките във всеки жанр! Както агнешкото, така и десерта си е неизменна част от всяка богата гергьовденска трапеза, но тъй като ще трябва да се готвят и салата и какво ли не, днес ще ви предложа една торта, която няма да ви отнеме повече от 15 минути за напарва и още 10 за украса, ако решите да я направите тематична. Още повече, че не се пече, така че фурната може да остане заета от месото. :)

В основата си е рецептата за бисквитена торта "Рафело" - изключително лека, свежа и направо лятна торта, която е идеална предвид температурите навън. Както казах, украсих я като "агънце", идеално за празника - идея за която не мога да си взимам кредит, тъй като е доста стара и я има в нета от години. Все пак, бях я запаметила и само чаках удобен повод да си поиграя.
 И сега, след като така и така съм на бебешка вълна, от гостуването ми при Ноата в Холандия, всичко е така или иначе, бау-бау, мяу-мяу и агънце-багънце. Майка ми така се смееше като я питах дали иска от агнънцето или от багънцето, като въпросът касаеше вкусното ми агнешко с маслини, което публикувах вчера или тази вкусна тортичка.
Баганце it is! 




Преди да премина към рецептата обаче, ще ви помоля още веднъж да ме подкрепете в тазгодишните награди на Блоговодител, където съм номинирана именно в тази категория и още три. остана още малко време, а всеки глас е от значение:

Категория “Крилце или Кълка” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/krilce-ili-kylka/5/
Категория “С аромат на ванилия” - https://kulinarninagradi.com/glasuv…/s-aromat-na-vanilija/4/
Категория “Бързо и вкусно” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/


Категория “Сладко удоволствие” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/sladko-udovolstvie/7/
А ето как да гласувате за мен: 
Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, откъдето в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Използвайки фейсбук вписване става много бързо. От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана.




Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".
( Може да видите стъпка по стъпка гласуването в снимки за потребители на фейсбук тук)

Благодаря предварително на всеки, който ще го направи, ще сподели публикацията и ще ми помогне да достигна до повече кулинарни запалянковци, които да ме подкрепят! 

Необходими продукти:
2 пак. обикновени  бискивти ( х 200 г)
1 консерва подсладено гъсто кондензирано мляко ( 397 г)
400 г заквасена сметана
250 мл сладкарска сметана
100 мл прясно мляко
100 г кокосови стърготини
100 г бадеми

Подготовката е много лесна. Изсипвам в купичка леко затопленото мляко, в което да потапям бисквитите преди да ги наредя.
В сух тиган запичам за кратко бадемите, като за си избрах такива, до светло златист цвят.

                     

В купа разбивам сметана на твърд сняг.


В купа смесвам кондензираното мляко и заквасената сметана,като може да разбиете и на ръка, за да не стане много течно. Прибавям малко по-малко от битата сметана, може да не отиде цялата. Кремът трябва да е пухкав, но не и прекалено гъст, тъй като тортата ще стане по-суха.

Във форма за торта ( 22-24 см диаметър) редя ред мокри бисквити, после част от крема ...

                            

и поръсвам отгоре с кокос и малко от бадемите. Процедирам така докрай, 


като накрая измазвам с останалия крем и сметаната.
Оставям в хладилника да стегне за няколко часа.


Украсата направих с още малко бита сметана, към която прибавих пудра захар, тъй като ползвам неподсладена и малко крема сирене за по-богат вкус,  но не е задължително.


Ушичките и нослето направих от разрязан бонбон маршмелоу, а останалата част на лицето изрисувах с шоколадов ганаш.


Разбира се, вие може да пропуснете цялата тази процедура и да украсите само с още малко бадеми и кокос :) 

Опитайте, няма да съжалявате! 


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели! 

петък, 4 май 2018 г.

Агнешки ребра по гръцки с маслини / Slow-cooked Greek lamb ribs with olives


Липсвах ли ви? В полза на моето самочувствие да кажем "да", нищо, че си взех само седмица отпуска. Не само, че отидох да навестя сестра ми ( по-скоро племенника, но тя ще каже, че само заради него ходя) в Холандия, но този път не мъкнах ни лаптоп, ни работа, ни фотоапарати и даже мога да се "похваля", че и не готвих толкова много и у тях. С изключение храна за бебето, но то не се брои защото е толкова малко, че ще го хапна само като се сетя,. След седмица напъни успях да го накарам да каже "ляля", което съдът ( в мое лице) успя да приеме за налаганата от мен дума "леля".  

И макар на Ноата все още да му е трудно да проговори, както и на повечето деца, които растат с два говорими езика около себе си, успях да го науча на нещо още по-сладко от това. Сега като го питам "Колко те обича леля", видя ръце до тавана, като добавям, че леля му го обича най-много. Сестра ми не е много доволна, тъй като тя си мисля, че тя го обича - но тя му е майка все пак, позволено й е да греши.
На нея й се налага и да му се кара понякога, докато лелите са на тази земя само да обичат и да глезят. 

Толкова е сладък, когато от стая пълна с хора ( барабар и изтощените родители) малките му ръчички се протягат първо към мен, защото знае кой ще го сбори на дивана и ще го разнася върху възглавница като върху летящо килимче.
Така имах нужда от малко време със семейството, да засипвам до уханието на бебешка косичка и усещането на една чиста, топла, детска любов, която може да те преведе и през най-тъмните моменти в  живота. 

Ето защо, сега когато отново сядам да ви пиша, има какво да ви разкажа, какво да ви споделя и да ви заразя с нова доза положителни емоции. Холандските ми приключения тепърва ще бъдат описани, но тъй като Гергьовден е на броени дни разстояние, ще побързам да ви споделя още една рецепта за агнешко, тъй като имам да наваксам с това месце. 
Този път ще ви представя една много вкусна, лесна и определено любима рецепта за агнешко, като използвах ребърца,  с маслини. Утре ще ви предложа и подходящ и тематичен десерт, но днес сме на тема месо.

И тази рецепта ще се хареса на тези от вас, които не са любители на агнешкото като цяло, защото е  много свежа и ще се насладите на крехко и разпадащо се в ръцете ви ароматно месо.


Актуализация 2019-та година: Преди да премина към рецептата обаче, ще ви помоля още веднъж да ме подкрепете в тазгодишните награди на Блоговодител, където съм номинирана именно в тази категория и още четири. Остана още малко време, а всеки глас е от значение:
Категория “Крилце или Кълка” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/krilce-ili-kylka/5/
Категория “Жител на света” -     https://kulinarninagradi.com/glasuvane/jitel-na-sveta/2/ 
Категория “Бързо и вкусно” -      https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/
Категория “Гозбите на баба” -    https://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/
Категория “Топло от фурната” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/toplo-ot-furnata/3/

Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, откъдето в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Изисква регистрация, но дано това не ви спре да ме подкрепите, пък и може да я помни от минали години :) . 
От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана.

Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".



Благодаря предварително на всеки, който ще го направи, ще сподели публикацията и ще ми помогне да достигна до повече кулинарни запалянковци, които да ме подкрепят! 


Необходими продукти:
Около 2 кг агнешко ( месо / ребра)
125 мл бяло вино
140 г маслини
2-3 бр. дафинов лист
1 глава чесън ( малка)
3 бр. лимона / портокали
1 ч.л. канела
50 мл зехтин
сол / черен пипер

Оставям месото да престои във вода с ябълков оцет за през нощта в хладилника, за да стане по-крехко.
След това в подходящ съд слагам месото и го овкусявам добре със сухите подправки - канела, сол, пипер, като правим прорези и втъкваме малко дафинов лист или чесън. Останалата част от тях, поръсвам отгоре и заливам със зехтин и нарязаните на резенчета лимони / портокали. Аз ползвах и от двата вида.
Доливаме 200 мл вода и покривам съда с добре запечатано фолио. Пъхам във фурната на 200 градуса, а след като заври намалявам на 150 градуса.


Към края на печенето ( времето зависи от големината и вида на избраното от вас месо), може да махнем фолиото, ако искате по препечена кожичка.
Изваждаме месото в чиния и покриваме, за да запазим топлината му.


В същата тава, добавяме маслините и виното и пъхаме във фурната на силна температура за още 15-20 минути, да покъкрят и да се овкусят.


Сервираме ястието с маслинките като гарнитура, а за още по-добър вкус - гарнирайте с картофи.


 Толкова  крехко, а цитрусовият аромат го прави много леко и приятно за консумация. Едва ли е нужно да уточня, че е почти задължително да го "полеете" с още бяло вино :)


Моята гарнитура бе и от едни чудесни, карамелизирани моркови, които добавиха не само цвят, но и ми позволиха да си хапна повече месце, отколкото картофи :) 

Останете на линия и за сладкото ми празнично предложение утре, за една тортичка, която няма да ви отнеме повече от 15 минути за направа, затова не е за изпускане!

Сладки и слънчеви почивни дни, приятели! 

А за още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;) 

П.п. Гласувайте, моля!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!






понеделник, 23 април 2018 г.

Пикантна сьомга / Sweet and Spicy Salmon


Ама, че хубаво време се отвори този уикенд, а? Направо е като лято - толкова усмихнати хора не бях виждала от доста време. То не бяха разходки, деца игареха в парка, млади двойки се радваха на шарената сянка гушнати на пейка, възрастни пиеха спокойно кафе с приятели, цели семейства седяха на весел семеен обяд по заведенията. Имаше живот, имаше слънце! Колко много ни влияе това нещо горе на небето за нашето състояние на духа, а ето че проблемите ни са си все същите. Държавната ни политика не е станала и грам по-слънчева, но ето, че в този ден усмивката ни зависеше от нещо толкова малко и естествено като слънчевите лъчи, които почти не забелязваме в ежедневието. Обичам смятана на сезоните защото наблюдателната ми натура не пропуска да забележи всички тези промени в хората наоколо. Ставаме по-лесно за работа ( макар и тя да си е все същата), но си е друго да те поканят пролетните птици и цъфналия люляк навън.


Ето, че започна и нова седмица и това, което може да ни донесе може да е както грижи, така и много хубави емоции. Денят е по-дълъг и повечето от нас могат да се порадват на още няколко светли часа след излизане от работа. Не пропускайте да им се насладите като се разходите и избирате днешната вечеря например. Аз обичам да готвя ден за ден, защото имам цял арсенал от бързи рецепти за около 30 минути, които ми позволят да се храня хем здравословно, хем вкусно, хем храната ми ще е сочна и прясна, което ще ме накара да й се насладя десет пъти повече. 
Днешното ми предложение е точно такава, а сама по себе си има усещане са свежест и много топлина: Пикантана сьомга !


Необходими продукти:
200-300 г сьомга
2-3 с.л. масло
2 с.л. соев сос
1 ч.л. лют пипер на люспи
2-3 скилидки чесън
1/3 ч.ч. мед
1/3 ч.ч. лют сос 
2 лайма 
сол/ пипер

По правило тази рецепта се прави със сос Срирача, но знам, че не всеки ще има такъв у дома, макар да се продава в магазините. Затова може да сложите и друг любим лют сос по желание, като също така може да ползвате и кетчуп, тъй като съдържа този сладко-кисел елемент, а лютивината ще се добави от лютия пипер. Пропуснете пипера, ако все пак имате от оригиналния сос, за да не стане твърде люто.
В касерола разтопете маслото и добавете останалите съставки - накълцан чесън, мед, лют сос, соев сос, сока от един лайм ( може да замените и с лимонов сок). Разбъркайте и оставете да покъкри една -две минути.


Сложете филенцата сьомга върху хартия за печене и полейте с 2/3 от соса, а отгоре поръсете със сол и пипер на вкус.


Завийте леко ( аз не го правя изцяло) и печете на 190 градуса за около 10-15 минути, в зависимост от големината на парчетата сьомга.


Преди поднасяне залейте с останалия сос и сервирайте с гарнитура от свежа салата и ориз.
Ще си оближете пръстите обещавам ви!


Ако моите предложения за бързи и вкусни рецепти ви допадат, подкрепете ме в тазгодишните награди на Блоговодител, където съм номинирана именно в тази категория и още три:

Категория “Крилце или Кълка” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/krilce-ili-kylka/5/
Категория “С аромат на ванилия” - https://kulinarninagradi.com/glasuv…/s-aromat-na-vanilija/4/
Категория “Бързо и вкусно” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/

Категория “Сладко удоволствие” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/sladko-udovolstvie/7/
А ето как да гласувате за мен: 
Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, откъдето в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Използвайки фейсбук вписване става много бързо. От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана.

Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".
( Може да видите стъпка по стъпка гласуването в снимки за потребители на фейсбук тук)

Благодаря предварително на всеки, който ще го направи, ще сподели публикацията и ще ми помогне да достигна до повече кулинарни запалянковци, които да ме подкрепят! 


 Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели! 
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...